Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Engageret og energisk dagtilbudsleder til Idrætsbørnehuset Springfidusen

Idrætsbørnehuset Springfidusen søger en fagligt velfunderet og tydelig leder, som ser pædagogisk idræt som et værdifuldt omdrejningspunkt i alle dagligdagens gøremål i institutionen.

Vi er på udkig efter en leder, som har blik for helheden og som sætter en tydelig pædagogisk retning for et højkvalitets dagtilbud. Vi ønsker en leder, som motiveres af at inspirere og udvikle børn og medarbejdere og som kan videreføre det stærke pædagogiske fundament, der gør, at det er sjovt både at være barn og voksen i Børnehuset Springfidusen.

Hvad er vores forventninger til dig?
Vi ønsker en pædagogisk fagligt velfunderet leder, som både besidder ledelseskompetencer, didaktiske kompetencer og relationskompetencer. Du er en tydelig leder, som kan sætte retning og følge den og som samtidig er lydhør i respekt for personalets medindflydelse. 

Du skal være rollemodel og have et særligt blik for personalets trivsel, som vi ser som en grundlæggende forudsætning for at kunne understøtte alle børns trivsel, udvikling og læring.

Som leder skal du sikre løbende udvikling af pædagogisk praksis bl.a. gennem faglig sparring og facilitering af pædagogiske processer. Du skal sikre en systematisk refleksion og evaluering i professionelle læringsfællesskaber og kunne forestå en tæt opfølgning på mål og resultater. Du skal have et skarpt blik for optimal ressourceanvendelse og have flair for de administrative opgaver.

Du bliver leder for en gruppe kompetente og engagerede medarbejdere, som gennem løbende kompetenceudvikling skal yde deres bedste for alle børn og familier i Springfidusen. Du skal således både støtte og guide, motivere og gå foran, - ja i det hele taget skal du se muligheder og vove fornyelse.

Du skal være i dialog og kunne kommunikere på mange planer, både med forældrebestyrelse, kolleger, medarbejdere og ikke mindst borgere og øvrige samarbejdsrelationer i Ringsted Kommune. Og du skal formå at udvikle arbejdspladsen i overensstemmelse med politiske tanker og visioner i samspil med Børnecentret og de øvrige institutioner i kommunen.

Hvem er du?
Du er den engagerede, initiativrige og nysgerrige type, der besidder stor faglig viden og en brændende interesse for at skabe de bedste rammer alle børns udvikling, herunder at du har erfaring i arbejdet med udsatte børn. Du skal have lyst til at arbejde med pædagogisk idræt, bevægelse og udeliv som tilgang til den pædagogiske praksis. 

Du arbejder struktureret og har således blik for både de fysiske, de organisatoriske og de pædagogiske betingelser, som vigtige forudsætninger for personales arbejde og børnenes udviklingsmuligheder i inkluderende læringsmiljøer. Og du har erfaring med implementering af den styrkede pædagogiske læreplan og gerne dokumenteret erfaring med at implementere nye udviklingstiltag.

Helt overordnet har du et positivt menneskesyn, der uanset situation eller opgave tilstræber åben kommunikation med både forældre, medarbejdere og andre aktører. Personligt hviler du i dig selv og du evner både at lytte, men også at udfordre. Du har gode motivations- og samarbejdsevner, og du formår at skabe et godt samspil også i de svære situationer. Du har personlig udstråling og en anerkendende tilgang og ikke mindst blik for det enkelte menneskes værdier - uanset om det er små eller store mennesker. 
Vi forventer, at du er synlig i dagligdagen, så du har en fornemmelse for, hvad der rører sig. Du skal være god til at inddrage både forældrebestyrelsen og alle forældre på en naturlig måde i institutionens hverdag. Du skal i det hele taget være lederen, der magter at håndtere de daglige udfordringer, men samtidig også stræber efter stadig højere kvalitet i tilbuddet, så Springfidusen er på forkant med den pædagogiske udvikling på dagtilbudsområdet.  

Ud over en pædagogisk uddannelse ser vi gerne, at du har erfaring med ledelse af en daginstitution og at du har relevant efteruddannelse fx diplom i ledelse.

Du skal indgå konstruktivt og kreativt i et velfungerende dagtilbudsområde i Ringsted Kommune, og du skal tage din del af ansvaret for at opfylde de kommunale målsætninger på Børne- og ungeområdet – som de er udtrykt i Børne- og ungepolitikken. Det forventes derfor, at du arbejder aktivt og fagligt velfunderet med at skabe gode udviklingsvilkår for alle børn, og at du indgår i forpligtende tværfaglige samarbejder i kommunen.

Kort om Idrætsbørnehuset Springfidusen
Idrætsbørnehuset Springfidusen ligger i centrum af Ringsted By og har til huse i den gamle Amtsstuegård over for Sct. Bendts Kirke. Springfidusen er et kommunalt dagtilbud til 60 børn i alderen 0-6 år og der er 12 medarbejdere.

Springfidusen er én af landets certificerede idrætsbørnehaver. At vi er en idrætsinstitution betyder, at vores pædagogiske indsatser og værdier er indlejret i vores metode Pædagogisk Idræt, som tager afsæt i kroppens uanede muligheder.
Ud over en indendørs indretning, der tilgodeser utallige kropslige aktiviteter, råder børnehaven også over en ca. 1900 m2 stor legeplads. Udearealerne er indrettet, så børnene har rige muligheder for at udfordre deres krop og fysiske formåen.
Du kan se mere på Springfidusens hjemmeside ved at klikke her.

Er du stadig interesseret?
Vi holder åbenhus i Idrætsbørnehuset Springfidusen den 6. august fra kl. 16.30 til ca. 17.30. Her kan interesserede ansøgere få en rundvisning i institutionen og høre mere om jobbet. Adressen er Sct. Bendtsgade 18, 4100 Ringsted. Tilmelding er ikke nødvendig.

Hvis du i øvrigt har spørgsmål til lederstillingen er du velkommen til at ringe til Børnecenterchef Sune Thor Olsen tlf. 29 99 96 14 eller til pædagogisk konsulent for dagtilbud Marianne Frederiksen på tlf. 20 92 92 73. Begge kan træffes fra uge 31.

Vi forventer at holde den første samtale den 20. august og den anden samtale den 26. august. Ansøgere, der går videre til 2. samtale, vil blive bedt om at udfylde en personlighedstest.  

Der bliver indhentet en børneattest på den person, der tilbydes ansættelse i stillingen.

Det er en del af Ringsted Kommunes ansættelsespolitik at fremme ligelig kønsfordeling og etnisk ligestilling. Vi opfordrer både personer med dansk og anden etnisk baggrund til at søge den opslåede stilling.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.