Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Enhedschef til Institution Midtfyn, Kriminalforsorgen Syddanmark

Institution Midtfyn, som består af Søbysøgård Fængsel, Ringe Fængsel og Pension Kværndrup, søger en enhedschef med tiltrædelse snarest muligt. Vil du være med i et stærkt og effektivt ledelsesteam i Institution Midtfyn? Så er muligheden her nu. Vi ønsker et ledelsesteam, hvor vi er resultatorienterede, dygtige til at give medarbejderne ansvar, giver kontinuerlig feedback til medarbejderne og hinanden, giver faglig sparring til medarbejdere og enhedsledere og har stor fokus på institutionens arbejdsmiljø og bidrager til den fortsatte faglige udvikling.

Om stillingen:

Din primære opgave er at sikre driften af de afdelinger, du er chef for og være en solid ledelseskraft i institutionen og i institutionsledelsen.

Du skal være god til at danne dig et overblik, kunne strukturere, være dygtig til at uddelegere og give dine medarbejdere ansvar, ligesom du skal være resultatorienteret og kunne eksekvere til resultater.

Sammen med din enhedsleder, skal du sikre, at dine afdelinger lever op til målkrav, og du skal samtidig deltage i de tværgående drøftelser af institutionens drift og udvikling i samspil med institutionens øvrige enhedschefer og enhedsledere.

Det er vigtigt, at du sørger for at skabe tværgående sammenhæng mellem både matriklernes og afdelingernes forskellige fagligheder og meget differentierede arbejdsopgaver. Da Institution Midtfyn består af både et åbent fængsel, lukket fængsel og en pension, kræver det, at du har interesse i og gerne erfaring med Kriminalforsorgen.

Dine arbejdsopgaver vil blandt andet være, at:

 • Sikre effektive processer og fælles standarder, der skaber resultater med rette kvalitet og med opgaven i centrum
 • Anerkende positiv adfærd og følge op på uhensigtsmæssig adfærd
 • Være garant for de rette værdier og et godt arbejdsmiljø på din afdeling/matrikel
 • Sikre og optimere driften i egen enhed gennem planlægning, målsætning, ressourcestyring, prioritering og opfølgning
 • Skabe rammer for trivsel og selvledelse og arbejde aktivt med at skabe motiverede medarbejdere
 • Afholde MUS samtaler
 • Afholde omsorgs- og sygefraværssamtaler
 • Håndtere vold/trusler samt sikre opfølgning på voldsomme hændelser
 • Sikre optimal ressourceanvendelse
 • Håndtere klagesager
Som enhedschef deltager du på lige fod med de andre enhedschefer i institutionsledelsen. Du er ansvarlig for at bringe din viden i spil via samarbejdet med institutionschefen. Du vil dermed få en central rolle i Kriminalforsorgens ledelseskæde, som sørger for, at vi effektivt bringer viden fra den enkelte afdeling/matrikel til områdeledelsen og videre til koncernledelsen.

Du indgår på lige fod med de øvrige enhedschefer i institutionens bagvagtordning.

Du vil få ansvaret for Pension Kværndrup, uddannelsesafdeling D på Søbysøgård, det civile personale på alle 3 matrikler samt eksterne behandlere. Du vil således have din gang på både Søbysøgård, Kværndrup og Ringe.

Du vil være personaleansvarlig for de ca. 10 uniformerede og ca. 40 civile medarbejdere samt behandlerne fordelt på de 3 matrikler. Du skal desuden samarbejde med de eksterne leverandører af misbrugsbehandlingen.

Om dig

Du har solid ledelseserfaring. Du forstår at omsætte strategiske opgaver til et operationelt niveau. Du formår på én gang sikkert at styre driften samtidig med at der kontinuerligt bliver taget hånd om udviklingsopgaverne. Kendskab til Kriminalforsorgen er en fordel. Det er vigtigt, at du formår at opbygge relationer på tværs i Kriminalforsorgen. Du skal se vigtigheden af at samarbejde om ressourcer og kompetenceudvikling dels i eget område dels på tværs af hele Kriminalforsorgen.

Vi forventer, at du har en relevant ledererfaring, og at du fortsat ønsker at udvikle og dygtiggøre dig som leder.

Vi forventer yderligere, at du:

 • Kan sætte tydelige mål og rammer for udviklingen af det faglige arbejde og det gode arbejdsmiljø
 • Kan lede gennem andre med engagement og tillid samtidig med, at du bevarer overblikket
 • Evner at arbejde i et omskifteligt miljø og formår at signalere ro og overskud til hele personalegruppen
Om Institution Midtfyn

Institution Midtfyn er beliggende i Kriminalforsorgen Syddanmark. Vi består af Søbysøgård Fængsel som er et åbent fængsel med 181 pladser, hvoraf der er 42 lukkede pladser samt både en åben og lukket ungeafdeling, Ringe Fængsel, som er et lukket fængsel for udvisningsdømte med plads til 95 indsatte, samt Pension Kværndrup med plads til 19 beboere. Vi er ca. 180 medarbejdere.

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til tjenestemandsloven for allerede uniformerede ansatte tjenestemænd i Kriminalforsorgen. Alternativt efter relevant gældende overenskomst eller individuel kontrakt afhængig af din uddannelsesmæssige baggrund sammenholdt med stillingsindholdet.

Aflønning sker efter principperne i Ny Løn. Hvis du i forvejen er uniformeret tjenestemand, sker ansættelsen som tjenestemand i henhold til Tjenestemandsloven og lønindplaceringen sker i henhold til lønaftalen mellem Kriminalforsorgen og Fængselsforbundet i løngruppe 7, hvor der er tilknyttet et funktionstillæg for deltagelse i rådighedsordning.

Stillingen er en fuldtidsstilling uden højeste tjenestetid.

Du vil være ansat i Institution Midtfyn med primært tjenestested på Søbysøgård Fængsel, Søvej 27, 5792 Årslev. Derudover vil du være knyttet Ringe Fængsel, Boltinggårdvej 10, 5750 Ringe, og Pension Kværndrup, Bøjdenvejen 35, 5772 Kværndrup.

Ansættelsesområdet for tjenestemænd er Justitsministeriet med tilhørende institutioner. For overenskomstansatte/individuelt ansatte er ansættelsesområdet Kriminalforsorgen.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du i forbindelse med samtalen giver dit samtykke til, at Kriminalforsorgen må indhente og vurdere oplysninger om dig i det Centrale Kriminalregister. Inden ansættelse skal vi modtage dokumentation for CV, f.eks. ansættelsesbeviser. Det er ligeledes en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes, ligesom du skal kunne opretholde sikkerhedsgodkendelse gennem hele din ansættelse. Sagsbehandlingstiden for dette er typisk 1-2 måneder.

Ønsker du at søge stillingen, så send en motiveret ansøgning, CV, dokumentation for uddannelse og forudgående erfaring samt andet relevant materiale senest den 6. november 2020.

Du søger stillingen via linket ”Søg Stillingen”.

Hvis du i forvejen er tjenestemand skal du senest den 12. november 2020 tillige have uploadet en bedømmelse fra din nærmeste leder.

Hvis du indkaldes til samtale, så skal du til samtalen medbringe billedidentifikation f.eks. pas eller kørekort.

Kriminalforsorgen opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold at søge.

Yderligere oplysninger:

Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte Institutionschef Lars Vinther på tlf. 7255 3792.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.