Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Enhedschef til Museer og Folkeoplysning

Har du lyst og faglig indsigt til at understøtte udviklingen af den danske museumssektor? Kan du se dig selv som nøgleperson i Slots- og Kulturstyrelsens forvaltning af lovgivningen på museumsområdet? Og har du en væsentlig ledelseserfaring, der gør dig i stand til at sætte de bedste rammer for 25 dygtige medarbejdere, så der kan leveres på mål og resultatkrav? Så er du måske vores nye chef for Museer og Folkeoplysning.

Du vil blive en del af en styrelse med særdeles engagerede og fagligt specialiserede medarbejdere på kulturens og kulturarvens område, og indgå i et velfungerende ledelsesfællesskab med mange fagligheder.

Om stillingen

Som enhedschef får du ansvar for styrelsens arbejde med museumsområdet, højskoler, folkeoplysning samt de regionale kulturaftaler og kultur til børn og unge.

Enhedens faglige hovedopgaver knytter sig til myndighedsudøvelse i relation til museumsloven, højskoleloven og zoo-loven, tilskuds- og sekretariatsbetjening, strategier, analyser og udførelse af aktiviteter på de forskellige fagområder. Minister- og departementsbetjening indgår som en del af arbejdet med disse områder.

Du skal være med til at udvikle opgaveløsningen på området i dialog med styrelsens øvrige enheder/centre og med interne og eksterne samarbejdspartnere.

Dine primære ledelsesopgaver bliver at:

 • Medvirke ved fastlæggelse af enhedens mål og virkemidler
 • Varetage den overordnede ledelse af ca. 25 medarbejdere, herunder arbejdsplanlægning, løbende opfølgning, sparring og kompetenceudvikling.
 • Følge op på kontorets ansvarsområder, mål, resultatkrav og økonomi
 • Bidrage til – og sørge for implementering af politiske initiativer og strategier
 • Være i dialog med de tilknyttede udvalg
 • Løbende vedligeholde et tæt samarbejde med Kulturministeriets departement
 • Indgå i et tæt samarbejde med direktion og styrelsens øvrige chefer om tværgående samarbejde og udvikling af styrelsen.
 • Understøtte enhedens trivsel og løbende udvikling af det faglige vidensmiljø.
Du indgår i styrelsens ledelsesgruppe og refererer til vicedirektør Morten Lautrup-Larsen.

Din enhed understøttes af en teamlederstruktur.

Dine kompetencer
Du har en relevant videregående akademisk uddannelse, solid ledelseserfaring samt administrativ erfaring.

Desuden lægger vi vægt på følgende kompetencer:

 • Væsentlig ledelseserfaring fra en politisk ledet organisation
 • Erfaring med personaleledelse, herunder omstillings- og forandringsprocesser
 • En resultatorienteret, dialogbaseret og involverende ledelsesstil
 • Stærke kompetencer inden for museumsområdet.
Det vil være en fordel hvis du også har kompetencer inden for enhedens øvrige fagområder.

Løn og ansættelsesvilkår
Stillingen vil blive besat på åremål og på vilkår i henhold til rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er placeret i løngruppe 1. Forventet tiltrædelse 1. august.

Information og ansøgning
Du kan læse mere om Slots- og Kulturstyrelsen på www.slks.dk. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte direktør Jesper Hermansen på tlf. 40 38 60 85 / jehe@slks.dk eller vicedirektør Morten Lautrup Larsen på mll@slks.dk

Ansøgning sendes via Slots- og Kulturstyrelsens elektroniske ansøgningsmodul på www.slks.dk/job senest 6. maj 2021. Du bliver guidet igennem rekrutteringsprocessen, når du trykker på knappen ”Søg stillingen” nederst på siden. Du bedes vedhæfte CV, eksamensbeviser og andre relevante bilag. Vi forventer at holde samtaler i uge 20-21 og der kan blive tale om test i forbindelse med ansættelsesforløbet.


Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle kvalificerede kandidater - uanset personlig baggrund - til at søge stillingen.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.