Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Erhvervsstyrelsen søger en ambitiøs medarbejder med politisk forståelse og interesse for landsplanlægning og byudvikling

Vi arbejder for at styrke mulighederne for vækst, beskæftigelse og bosætning i hele Danmark, og den sammenfattende fysiske landsplanlægning er en helt afgørende faktor. Har du blik for udviklingstendenserne i hele landet, og hvad der er brug for i fremtiden? Kan du finde løsninger i et felt med mange forskellige interesser? Så er du måske vores nye medarbejder i området Landsplanlægning og tilsyn i Erhvervsstyrelsen.

Et udviklingsorienteret område

Planloven bidrager til at sikre udviklingsmuligheder i hele landet og til at skabe forudsigelighed for borgere og virksomheder, der vil investere i Danmark. Gennem den fysiske planlægning afvejes forskellige samfundsmæssige hensyn og borgernes inddragelse i arealanvendelsen sikres.

Den fysiske planlægning skal i dag håndtere væsentligt anderledes udfordringer end tidligere, bl.a. i lyset af stigende urbanisering, ændringer i erhvervsstrukturen, klimaudfordringer og nye teknologiske muligheder.

Planloven skal i højere grad være et redskab til at understøtte potentialer og styrke udviklingsmulighederne i hele landet. Planloven er med til at sætte rammen for udviklingsmulighederne lokalt, og kommunernes planlægning for arealanvendelsen er et vigtigt redskab til at sikre et sammenhængende Danmark.

Opgaverne i Landsplanlægning og tilsyn
Som medarbejder i Erhvervsstyrelsen får du mulighed for at arbejde strategisk med den sammenfattende fysiske landsplanlægning. Vi arbejder med politikudvikling, lovændringer, landsplanlægning og vejledning. Aktuelt arbejder vi med en evaluering af planloven og hvordan fremtidens planlov i højere grad kan understøtte f.eks. grøn omstilling og et sammenhængende Danmark. Du får unik mulighed for at arbejde tæt på de politiske beslutningsprocesser, der har betydning for den fysiske planlægning – nationalt såvel som lokalt.

De konkrete opgaver vil afhænge af dine kompetencer og interesseområder, men du vil få mulighed for eksempelvis at:

  • Bidrage til politikudvikling og politisk betjening i forbindelse med evalueringen af planloven igennem bl.a. ideoplæg og ministerbetjening
  • Udarbejde landsplandirektiver
  • Udarbejde oplæg og vejledning for udvalgte fagområder, f.eks. klimatilpasning eller bæredygtighed i planlægningen
  • Indgå i sekretariatsbetjeningen af Partnerskab for levende bymidter
Området Landsplanlægning og Tilsyn

Du vil blive en del af et stærkt fagligt miljø, hvor samspillet mellem forskellige fagligheder sikrer høj kvalitet i opgaveløsningen. Vi løser ofte vores opgaver på tværs af forskellige ministerier og i samarbejde med eksterne interessenter. Området har ansvaret for planloven, erhvervslejeloven, sommerhusloven og kolonihaveloven. Afhængigt af dine kompetencer vil der både være mulighed for at indgå i arbejdet med forskellige udviklingsopgaver og lovprocesser eller du vil få ansvaret for konkrete planlægningsopgaver f.eks. i form af landsplandirektiver.

Området Landsplanlægning og tilsyn består af ca. 5 medarbejdere med bred faglig sammensætning og to kontorchefer.

Vi kan tilbyde en udfordrende og alsidig stilling med gode muligheder for faglig og personlig udvikling. Vi bor i Dahlerups Pakhus ved Langelinie med udsigt over havnen. Vi har en uformel omgangstone og et godt fagligt og socialt miljø i området.

Om dig

Du har en relevant videregående uddannelse f.eks. cand.soc, cand.scient.pol arkitekt, eller lignende. Du har erfaring fra en politisk ledet organisation og kan yde rådgivning på højt niveau inden for et område med mange interessenter. Du arbejder struktureret og selvstændigt og kan også indgå i tværfaglige samarbejder.

Vi forventer af dig, at du:

  • er udviklings- og løsningsorienteret med et godt blik for at inddrage andre fagligheder i opgaveløsningen
  • har interesse for fysisk planlægning og gerne praktisk erfaring med et eller flere af vores ansvarsområder
  • kan formidle fagligt kompliceret stof kort og enkelt
  • har blik for detaljen, men formår at sikre helheden i opgaveløsningen
  • er systematisk, kan prioritere og tilrettelægge og drive komplicerede processer med tydelige resultater
Vores hverdag er præget af mange – ofte korte deadlines, så du skal trives i et miljø, hvor kravene er ambitiøse, og hvor du forventes at tage et stort selvstændigt ansvar.

Om os

Erhvervsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og har ca. 750 medarbejdere fordelt på fire lokationer i Danmark. Stillingen er med arbejdssted på Langelinie.

Erhvervsstyrelsen er en ambitiøs og moderne myndighed. Vi lægger vægt på at skabe resultater af høj kvalitet, og vi er ikke bange for at gå nye veje for at finde løsninger. Derfor arbejder vi bl.a. med nye teknologier, digitale løsninger og data til at effektivisere vores drift og skabe værdi for virksomhederne. Vi lærer gerne af andre, og vi arbejder altid i partnerskab med andre myndigheder, organisationer og virksomheder.

Du kan læse mere om Erhvervsstyrelsen på www.erst.dk.

Om ansættelsen

Ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet med mulighed for forhandling af tillæg. Ansættelse vil som udgangspunkt være som specialkonsulent. Der er tale om en fast fuldtidsstilling med tiltrædelse hurtigst muligt.

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Vicedirektør Sigmund Lubanski på telefon +45 20757810 eller teamleder Pia Graabech på +45 35 29 13 29. Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan fås ved henvendelse til HR-rekrutteringspartner Cathrine Lund-Jensen på tlf. 91337038

Interesseret?

Lyder stillingen som noget for dig? Så klik på "Søg stilling"-knappen i annoncen og følg instruktionerne. Din ansøgning med CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest fredag den 11. januar 2021 klokken 9.00

Vi forventer at holde samtaler i uge 3 og 4.

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle, uanset personlig baggrund, til at søge.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.