Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Fængselslærer - 18,5 timer ugentligt - søges til Storstrøm fængsel

Har du lyst til at gøre en vigtig forskel for indsatte og kollegaer i arbejdet med at bringe indsatte videre til et sikkert liv uden kriminalitet – så læs videre.

Som fængselslærer vil du komme til at indgå i et team af fængselslærere, der i fællesskab vil skulle løfte de forskellige opgaver forbundet med undervisning af indsatte. Du vil derfor komme til at deltage i alle aspekter af undervisningsopgaven. Du vil være med til at motivere og fastholde kursisterne i tæt samarbejde med vejlederne. Du vil komme til at tilrettelægge og gennemføre egen undervisning og føre kursister op til prøver. Du vil måske også komme til at undervise i de nærliggende arrester. Endelig vil du deltage i forskellige registreringsopgaver i forbindelse med undervisning og komme til at bidrage til den enkelte kursists handleplan i samarbejde med fængslets øvrige personale.

En af lærerkollegiets væsentligste opgaver i fængslets opstartsfase er at få opbygget et tværfagligt samarbejde med vejledere, værkmestre, betjente og eksterne samarbejdspartnere og meget mere. En vigtig opgave i årerne frem vil desuden være at få Kriminalforsorgens fælles didaktiske pædagogiske grundlag implementeret, hvor kollegial sparring vil indgå som et væsentligt aspekt.

Som lærer vil du komme til at indgå i et forholdsvist nyt lærerkollegie af i alt 8 fængselslærere.

Vi søger en seminarieuddannet lærer – gerne med voksenpædagogisk erfaring, der kan varetage undervisningen af indsatte på grundskolerne (AVU og evt. FVU). Vi søger en kollega, der har lyst til at arbejde med undervisning i en hverdag præget af forandringer og udfordringer, og i en undervisningsramme, der adskiller sig væsentligt fra andre uddannelsesinstitutioner.

Vi lægger vægt på, at du har et positivt menneskesyn og har respekt for det enkelte menneske og interesse for det resocialiserende arbejde.

Det er samtidig vigtigt, at du kan respektere et fast struktureret fængselsmiljø, hvor orden og sikkerhed er nøgleordene, og at du er indstillet på, at jobbet kræver forskellige sikkerheds- og risikovurderinger i løbet af din arbejdsdag.

Vi ser gerne, at du

 • Er seminarieuddannet eller har lignende kvalifikationer, gerne suppleret med voksenpædagogisk erfaring
 • Kan undervise i flere fag inden for AVU-pakken, herunder særligt engelsk
 • Kan undervise i FVU-dansk eller FVU-matematik eller er klar til at gennemføre uddannelsen
 • Kan undervise eller har kendskab til EUD eller FGU
 • Selvstændigt kan tilrettelægge og varetage undervisningsopgaven.
 • Kan bevare overblikket og er ansvarsbevidst, lige som du er i stand til at udvise beslutsomhed
 • Er engageret, fleksibel og indstillet på – og har evner for at arbejde i teams og for tværfagligt samarbejde
 • Er god til at kommunikere med både kursister og kollegaer
Det er desuden afgørende, at du har lysten og evnerne til at opbygge en forholdsvis ny fængselsskole i samarbejde med dine kollegaer og ledelsen for beskæftigelsen, og at du har lyst til at bidrage positivt til udviklingen af det nye fængselsmiljø.

For at opnå succes i funktionen kræver det, at man

 • Formår at agere i modsatrettede interesser
 • Evner at håndtere egne følelser i arbejdet med mennesker i krise, hvor man kan komme ud for vanskelige situationer og konflikter
 • Evner at holde en professionel distance til klienterne
 • Udstråler autoritet, er ansvarsbevidst og kan bevare roen og overblikket i konfliktsituationer
 • Arbejder med respekt for andre fagligheder og bidrager aktivt til samarbejdet
 • Kan arbejde med mennesker med forskellige baggrunde og fra forskellige kulturer
Løn og ansættelsesvilkår

Stillingen er med tiltrædelse 1. november 2020 eller snarest muligt derefter. Stillingen er en fast deltidsstilling med en ugentligt arbejdstid på 18,5 timer.

Du ansættes og aflønnes som fængselslærer efter den til enhver tid gældende overenskomst mellem Finansministeriet og staten og Lærernes Centralorganisation og CO10 – Centralorganisationen af 2020 samt organisationsaftale for fængselslærere m.fl.

Ansættelsesområdet er Kriminalforsorgen

Arbejdsstedet er Storstrøm Fængsel, Blichersvej 1, Gundslevmagle, Nørre Alslev

Storstrøm Fængsel er et nybygget lukket fængsel med plads til 250 indsatte, fordelt på 5 belægsbygninger, 3 normalafdelinger, 1 behandlingsafdeling og en særligt sikret afdeling. Derudover findes der inden for murerne også værksteder, undervisningslokaler, bibliotek, kulturhus, kirke, fritids- og sportsfaciliteter og en dagligvarebutik. På fængslet vil du skulle arbejde sammen med ledere, fængselsbetjente, værkmestre, socialrådgivere, skolelærere, sygeplejersker og arbejdsmænd.

Storstrøm Fængsel er en del af Kriminalforsorgen Sjælland, der omfatter 5 institutioner bestående af lukkede fængsler, et åbent fængsel, arresthuse, 2 KiF afdelinger, 1 pension og Områdekontoret i Ringsted.

Du kan læse mere om Storstrøm fængsel her.

Kriminalforsorgen Sjælland har ca. 750 medarbejdere fordelt på fængselsbetjente, værkmestre, socialrådgivere, lærere, sundhedsfagligt personale, pædagogiske assistenter, akademikere og administrative medarbejdere.

Du kan læse mere om Kriminalforsorgen her.

Du søger stillingen via knappen ”søg stilling”. Ved at søge elektronisk sikrer du, at ansøgningen modtages korrekt og at du dermed kommer i betragtning til de ledige stillinger.

Ansøgningsfrist er den 25. september 2020 kl. 12.00.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du i forbindelse med en eventuel samtale giver samtykke til at Kriminalforsorgen må indhente og vurdere oplysninger om dig fra det Centrale Kriminalregister.

Kriminalforsorgen opfordrer alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Har du spørgsmål til stillingen er du velkommen til at kontakte enhedschef Søren Hansen, tlf. 72552673 eller uddannelseskoordinator Marina Kjærgaard Jørgensen, tlf. 72552673

Har du spørgsmål til løn og ansættelsesvilkår er du velkommen til at kontakte HR-konsulent Mai-Britt Rasmussen, tlf. 7255 4595 eller HR-konsulent Michelle Mønster Petersen, tlf. 7255 5599


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.