Faglig stærk og nærværende dagtilbudsleder

Er du en faglig stærk og nærværende leder, der kan styrke kvaliteten gennem praksisnær ledelse? Kan du understøtte arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan og udviklingen af høj kvalitet i det gode børneliv?

Højbohus vuggestue og børnehave søger en leder med en positiv og anerkendende ledelsesstil, der kan understøtte og videreudvikle den høje kvalitet og værdierne i Højbohus.

Om jobbet
Som leder af Højbohus vuggestue og børnehave bliver du leder for 18 medarbejdere, og får ansvaret for ca 75 dejlige unger.
Du skal i samspil med de faglige fyrtårne og det pædagogiske personale arbejde målrette på at implementere den styrkede pædagogiske læreplan i alle dele af den pædagogiske hverdag.

Dine opgaver

  • Du skal styrke den pædagogiske kvalitet gennem praksisnær ledelse.
  • Du skal skabe en stærk evalueringskultur.
  • Du skal motivere og inspirere medarbejderne, omfavne deres kompetencer og bringe dem i spil gennem tillid, inddragelse og anerkendelse.
  • Du skal understøtte og vedligeholde LUN, som er et vigtigt værktøj og fundament for det pædagogiske arbejde i Højbohus.
  • Du skal sikre faglig refleksion, sparring og udvikling både i det daglige, og i mere struktureret form på stuemøder og personalemøder.
  • Du skal kunne kommunikere på mange planer, både med medarbejdere, forældrebestyrelse, lederkolleger og øvrige samarbejdsrelationer i Ringsted Kommune.


Du bliver en del af et lederteam på 24 ledere, og et mindre ledernetværk på 8 ledere.

Hvem er du
Du har en positiv og anerkendende ledelsesstil, der er med til at fremme arbejdsglæden, og højne den faglige kvalitet, via kompetente kommunikationsevner. Du skal mestre den personalefaglige ledelse, hvor du til tider skal være skarp og resolut, samtidig med at du også besidder de bløde værdier, det kræver i det gode samspil med mennesker. 
Du er en faglig stærk og nærværende leder, der kan se sig selv repræsentere de værdier, vi har i Højbohus.
Det er en fordel, hvis du kender til den neuroaffektive udviklingspsykologiske tilgang i pædagogisk arbejde, som vi i Ringsted Kommune kalder LUN (Leg, Udvikling og Nærvær).
Du er fleksibel, kan løbe med når der er travlt, og er ikke bange for at være med på gulvet. Ligesom du har et skarpt blik for optimal ressourceanvendelse og flair for administrative opgaver.

Højbohus vuggestue og børnehave
”At lære er at famle i mørket, blind og stum, at sprænge eller samle sit eget verdensrum, at vække det, der sover, og gøre tanken fri, at se en himmel over hver drøm, man lever i” – Halfdan Rasmussen.

I Højbohus går vi højt op i det sunde børneliv. Både ved vores fokus på økologi, og måden hvorpå vi omgås hinanden.
Alle børn skal ses, høres og anerkendes ud fra det enkelte barns behov. Vi skal som pædagogisk personale justere vores tilgang til det enkelte barn med respekt for at alle er unikke med forskellige behov. Og vi skal være nysgerrige på barnets synvinkel og inddrager det, når det er muligt.

Vi er alle i 2019 blevet uddannet i at arbejde med LUN (Leg, udvikling og nærvær). LUN handler om at opbygge børnenes følelsesmæssige, personlige og sociale ressourcer gennem struktureret leg, så børnene øger deres relationelle ressourcer og selvindsigt og bliver mere robuste overfor psykiske stressfaktorer. 

Højbohus er en 0-6 års institution med plads til 25 vuggestuebørn og 50 børnehavebørn. Højbohus ligger et stenkast fra byens centrum, og der er kun få minutters gang til grønne områder og biblioteket.

Har du brug for at høre mere?
For yderligere oplysninger om stillingen er du velkommen til at kontakte Børnecenterchef Sune Thor Olsen på 29 99 96 14 eller pædagogisk konsulent Susanne Røgilds på 40 19 51 23.

Du er også meget velkommen til at ringe til Højbohus på 57 62 66 30 og aftale et besøg hos dem.
Og du kan læse mere på Højbohus’ hjemmeside ved at klikke her. og om dagtilbudsområdet i Ringsted Kommune ved at klikke her.

Vi afholder den første samtale den 18. marts 2021 og 2. samtale den 23. marts 2021.
Vi benytter test mellem samtalerne og case til 2. samtale.

Det er en del af Ringsted Kommunes ansættelsespolitik at fremme ligelig kønsfordeling og etnisk ligestilling. Vi opfordrer både personer med dansk og anden etnisk baggrund til at søge den opslåede stilling.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.