Gem job

Familie- og ungekonsulent til Familie- og Ungekontakten i Silkeborg Kommune

Silkeborg Kommune søger snarest en familie- og ungekonsulent, der har viden om og erfaring med at hjælpe familier til bedre trivsel og udvikling. Der er tale om en fast fuldtidsstilling på 37 timer i vores spæd- og småbørnsteam.

Vores vigtigste opgave er at understøtte forandring og udvikling i familier, som befinder sig i en udsat position. På denne måde er vi med til at fremme trivsel og udvikling hos det enkelte familiemedlem og familiesystemet som helhed. Vi har den holdning, at familierne er eksperter i deres eget liv. Vores opgave er at yde hjælp til selvhjælp, så vi sikrer, at familien bliver i stand til at genvinde kontrollen over eget liv. Indsatsen ydes i en afgrænset periode og ses som en midlertidig støtte indtil familien ved egen hjælp kan tage vare på en positiv udvikling.

Når vi er i kontakt med en familie, er det vores mål at inddrage og aktivere de ressourcer, der er i barnets/den unges og familiens netværk. Vi vægter samarbejdet med det professionelle netværk højt og har øje for at inddrage ressourcer blandt frivillige organisationer.

Hvis du bliver familie – og ungekonsulent hos os, bliver du en del af en arbejdsplads med 70 meget engagerede og erfarne medarbejdere, der vægter faglighed og kvalitet i arbejdet højt. Der vil således være rig mulighed for at modtage alsidig sparring og vidensdeling. Du vil møde en spændende og udfordrende hverdag med meget forskellige opgaver. Du bliver tilknyttet et team, som har deres faste base på et fælles teamkontor. Medarbejdergruppen er i alt inddelt i seks teams.

Stillingen er på 37 timer ugentligt. Du tilrettelægger selvstændigt dit arbejde og din arbejdstid. Du skal dog være parat til, i et vist omfang, at lægge arbejdstiden i forhold til opgaveløsningen. Dette kan også forekomme på hverdagsaftner og i særlige situationer i weekender. Det er nødvendigt, at du har kørekort samt egen bil til rådighed.

Dine arbejdsopgaver består i at yde hjælp og støtte til:

 • primært spæd- og småbørnsfamilier
 • andre relations understøttende opgaver ift. udsatte børn, unge og deres familier
Indsatsen består af familiebehandling og nogle gange af praktisk pædagogisk støtte i hjemmet, evt. i perioder af kompenserende karakter for at sikre en kontinuerlig hverdag for børnene. Der er altid fokus på, hvordan forældrene inddrages og læring understøttes bedst muligt. Arbejdsopgaverne består også af samtaleforløb med familier, både i familiens hjem og i Familie- og Unge kontaktens lokaler, f.eks. kortvarige råd- og vejledningsforløb.

Indsatsen planlægges og styres via handleplaner, der beskriver målene for det arbejde der skal samarbejdes om. Vi udvikler hele tiden vores tilbud, så de passer til de behov familierne har og de ydelser Familierådgivningen, bestiller hos os. Du vil blive inddraget i at udvikle vores indsatser som en integreret del af arbejdet. Vi tilbyder gruppesupervision med ekstern supervisor samt teammøder med mulighed for sparring. Derudover er der let adgang til teamleder og kolleger.

I dit nye team vil du møde kolleger med både specifik og bred viden/erfaring indenfor spæd-, småbørnsområdet. Teamet påtager sig også opgaver, hvor målgruppen er familier med ældre børn og unge.
Vi er en organisation, der praktiserer nær ved ledelse og interesserer os for at skabe en god arbejdsplads, hvor faglige drøftelser og psykologisk tryghed prioriteres højt.

Vi prioriterer ansøgere der:
 • Har en relevant grunduddannelse indenfor det socialpædagogiske felt, samt gerne en terapeutisk efteruddannelse indenfor familiebehandling.
 • Har faglige kompetencer indenfor spæd- og småbørnsområdet
 • Har viden om og professionel erfaring med familiebehandlingsopgaver.
 • Har kendskab til og god erfaring med udvikling af forældrekompetencer -via familieaktiviteter eller samtaler fra fx et familiecenter eller en familiebehandlingsinstitution
 • Har erfaring med børn, unge og familier i udsatte positioner
 • Har klart fokus på familiens ressourcer og udviklingsmuligheder
 • Har erfaring med at tilrettelægge hjemmebaserede indsatser i familien, så tilbuddet passer til borgeren – og ikke omvendt
 • Har kendskab til arbejdet i familier af anden etnisk herkomst
 • Kan arbejde selvstændigt og bidrage positivt til et teamsamarbejde herunder yde og modtage kollegial sparring/supervision
 • Har gode skriftlige færdigheder
 • Har erfaring med tværfagligt samarbejde
Ansættelsesvilkår:
Fastansættelse
Arbejdstid: 37 timer

Arbejdssted:
Familie- og Ungekontakten, Aldersrovej 1, 8600 Silkeborg

Om os:
Vi er en enhed, hvor Silkeborg kommunes ambulante indsatser i Familie og Børnehandicap er samlet i Familie – og Ungekontakten.
Vi har til huse på Aldersrovej 1-3 i Silkeborg.

Læs mere om os på vores hjemmeside: fuk.silkeborg.dk 

Tiltrædelse - pr. 1. juli 2021.

Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst og aftale om lokal løndannelse.
 
Yderligere information:
Vil du vide mere om jobbet, er du velkommen til at kontakte teamledere Søren Stenvang på tlf. 29 40 22 18 eller Jette Godsk på tlf. 51 79 61 53.
 
Ansøgningsfrist onsdag 19. maj 2021. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i starten af uge 21.
 
Vi foretrækker, at du sender din ansøgning online.
Klik på Ansøg. Vedhæft din ansøgning og relevante bilag.
 
Vi indhenter offentlig straffeattest og børneattest på den person, vi ønsker at ansætte.


Gem job

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Gem

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.