Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Familiehuset i Borgercenter Børn og Unge Valby, Vesterbro, Kgs. Enghave søger to erfarne familiebehandlere, som brænder for at gøre en forskel for udsatte børn og unge og deres familier

Flere af vores erfarne familiebehandlere har efter et langt arbejdsliv valgt at gå på pension, og derfor søger vi nu to familiebehandlere til vores familiebehandlingstilbud I Borgercenter Børn og Unge – Valby, Vesterbro, Kgs. Enghave (BBU VVK).

Det er vigtigt for os at tage godt imod nye kollegaer. Du bliver derfor tilbudt et introforløb, hvor du får en vejleder og mentor, som vil hjælpe dig med stort og småt i din første tid. Du vil derudover i løbet af det første halve år introduceres til området via intromøder med både ledelsen, de forskellige faggrupper og staben i borgercentret.

Om stillingerne
Vi ønsker os kollegaer, som er fagligt og metodisk velfunderet, og som har erfaring med familiebehandlingsarbejdet, gerne i kommunalt regi. Vi værner om vores forskellige, faglige baggrunde og søger teamplayere, der vil være med til at bringe kvaliteten i vores forskelligheder i spil. Vi vægter en arbejdskultur med et socialt fællesskab, hvor åbenhed, omsorg og nysgerrighed er væsentlige elementer. Vi sætter det tværprofessionelle samarbejde højt, og vi har et tæt samarbejde med egne kollegaer, sagsbehandlere, PPR, dagtilbud, skole, familier og netværk.

Som familiebehandler arbejder du fortrinsvis selvstændigt i familierne, og samarbejdet kan foregå både i familiens eget hjem og i vores Familiehus.

Familiebehandlingsforløbene i vores familiehus tilrettelægges altid så de matcher familiens behov og de konkrete opstillede mål, og arbejdet tilrettelægges så konkret og handleanvisende som overhovedet muligt, sådan at indsatsen ikke primært består af mødeafholdelse og koordinering. Det bliver familiebehandlerens rolle at være til stede i familiens hverdagsliv og i de situationer, hvor der konkret opstår udfordringer.

Fælles for familiebehandlingsarbejdet er, at vi anvender Feedback Informed Treatment (FIT) som metametode med fokus på at vurdere, hvorledes vi er hjælpsomme i vores samarbejde med borgeren og familien, og det vil være en fordel, at du har erfaring med at benytte FIT i dit behandlingsarbejde.

Om Familiehuset og vores opgaver
I Familiehuset tilbyder vi, udover individuelle forløb, forældrekurser og andre gruppeforløb. Familiearbejdet spænder vidt fra, at vi tilbyder familierne konkret og praktisk vejledning og støttet samvær til mere indsigtsgivende familieterapi. Vi arbejder både individuelt og gruppeorienteret med familierne.

Vi tilbyder blandt andet en målrettet, helhedsorienteret familiebehandling i kommunalt regi til familier med børn mellem 0-18 år, i henhold til Lov om Social Service §52, stk. 3, nr. 2+3 og kortere rådgivningsforløb efter §11 stk. 3. Vi tilbyder også familiebehandling i familier, hvor det er vurderet, at børnene skal hjemgives fra en anbringelse. Derudover fungerer vi også som sparringspartnere for kollegaer i enheden i forhold til enkeltsager og samtaleforløb. 

I det daglige arbejder vi ud fra en helhedsorienteret behandlingsmetodik, og i vores faglige forståelse af familiernes problemkompleksitet, trækker vi i høj grad på nyere udviklingsteorier og teorier om tilknytning, systemisk tænkning og mentaliserende praksis. Vi vægter en anerkendende, mentaliserende og ressourceorienteret tilgang, og vores indsatser arbejder for at styrke barnets og familiens relationer og netværk.

Familiehuset deltager desuden i udviklingsprojektet “Styrket indlæring - bedre skolegang” med fokus på traumebearbejdning og er en del af projektet ”Styrket familiebehandling” der er støttet af Socialstyrelsen.

Familiehuset BBU VVK er en del af en samlet foranstaltningsgruppe på ca. 45 medarbejdere, der udover 24 familiebehandlere også består af psykologer, kontaktpersoner, koordinator og ledere.

Vi søger kollegaer, der

 • har en relevant socialfaglig uddannelse og en terapeutisk efteruddannelse. Det er en fordel, hvis du har erfaring med metoden FFT
 • er fleksibel i sin arbejdstid – kan arbejde eftermiddag/aften. Du ser praktisk pædagogisk arbejde som værende en del af familiebehandlingsopgaverne
 • kan samarbejde tæt med sagsbehandlere og øvrige professionelle omkring barnet/den unge
 • kan udarbejde dokumentation i forhold til arbejdet med de enkelte børn/unge og være velformuleret i både skrift og tale
 • kan holde hovedet koldt og bevare overblikket i en travl hverdag
 • kan arbejde ud fra definerede, konkrete mål og med respekt for, at familiebehandlingen er en foranstaltning for borgeren
 • har en anerkendende og løsningsfokuseret tilgang til arbejdet med børn, unge og deres familier
 • er god til at samarbejde og til at indgå i en gruppe
 • er systematisk og følger op på ansvarsområder
 • har et godt kendskab til IT på brugerniveau
 • er indstillet på, og kender til rammerne for at arbejde i en politisk styret organisation

Det kan være en fordel, hvis du kan tale et eller flere fremmedsprog og samtidig formår at yde familiebehandling på højt niveau.

Vi kan tilbyde dig

 • en enestående mulighed for at gøre en forskel for udsatte børn og unge og deres familier
 • et arbejde med høj grad af indflydelse og ansvar
 • at indgå i en foranstaltningsgruppe med høj faglighed.
 • et Familiehus, der arbejder systematisk med evidensbaserede metoder, og som behersker flere forskellige metoder, herunder PMTO, COS, FFT, Marte Meo udover den traditionelle familiebehandling

Om BBU VVK
Du bliver en del af en stor børnefamilieenhed med ca. 170 medarbejdere. Vi samarbejder bredt med boligsociale helhedsplaner, frivillige aktører, skolerne, daginstitutionerne og mange andre aktører i lokalområdet. Du bliver en del af en organisation med høj faglighed, masser af udviklingsmuligheder, hvor vi vil hinanden, og hvor der både er grin og fokus på trivsel, læring, faglighed, drift og resultatskabelse. Du vil således få gode muligheder for faglig og personlig udvikling.

Udover familiebehandlere rummer enheden bl.a. myndighedssagsbehandlere, kontaktpersoner, psykologer, rådgivere, jurister, netværkskonsulenter, daginstitutions- og skolesocialrådgivere. Du bliver således en del af et stort fællesskab, hvor der er plads til at videndele og udfordre hinanden i de faglige drøftelser, og hvor der er store positive forventninger til dine evner og dine ønsker om at lede. 

Den samlede ledelse består af områdechef og fem afdelingsledere og fra 1. april 2021 teamledere i afdelingerne. Der er derudover tværfaglige koordinatorer tilknyttet grupperne på tværs af afdelingerne. 

Vi har et unikt socialt sammenhold i enheden, så der er rig mulighed for en masse sjove og uformelle samtaler i løbet af din arbejdsdag. Vores personaleforening afholder fælles arrangementer med jævne mellemrum. 

Flere oplysninger
Stillingerne ønskes besat fra den 1. marts 2021. For alle stillingerne gælder at der er tale om fuldtidsstillinger, 37 timer ugentligt. En del af arbejdstiden foregår uden for normal arbejdstid. Løn- og ansættelsesforhold i henhold til gældende overenskomst med relevant faglig organisation, herunder regler om Ny Løn.

Vil du høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder David Nielsen 2164 4146 eller socialfaglig koordinator Jette Brøns på 2612 1374.

Søg via nedenstående link senest søndag den 17. januar 2021
Vi forventer at afholde samtaler den 26. januar.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.