Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Familieplejen i Skanderborg søger aflastningsfamilier og plejefamilier til børn og unge

Vi søger familier der ønsker at hjælpe og arbejde med børn og unge, som har brug for aflastning og støtte.
Det gælder både børn og unge som har brug for et pusterum i hverdagen samt børn og unge der har brug for fuldtidspleje fordi de af forskellige grunde ikke længere kan bo sammen med deres forældre. Kendetegnet for opgaven som både aflastningsfamilie og fuldtidsplejefamilie er, at barnet eller den unge har behov for andre rammer og oplevelser end dem, forældrene kan tilbyde.

Som aflastningsfamilie skal I kunne modtage et eller flere børn, der har brug for aflastning og bidrage til barnets positive udvikling og trivsel. Det kan være børn som har en diagnose som f.eks. ADD, ADHD, autisme eller en anden form for fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Aflastningen er ikke kun for det enkelte barn, men også for barnets familie. Aflastningen kan f.eks. være en eller to weekender om måneden, samt enkelte hverdage og/eller aflastning i ferieperioder.

Som plejefamilie modtager I et barn eller en ung, som kommer fra belastede forhold, hvor barnet kan have været udsat for omsorgssvigt og oplevet traumer. Barnet bor fast hos jer som plejefamilie, men vil fortsat have samvær med sine forældre og øvrige netværk. Samværet kan f.eks. foregå i forældrenes hjem, i plejefamilien eller i samværslokaler.

Ens for disse børn og unge er, at de har brug for omsorg, stabilitet og støtte i højere grad end andre børn. Børnene har brug for voksne, som vælger dem til, har lyst til at være sammen med dem og voksne som ønsker en stabil relation til dem i deres liv fremadrettet.

Familieplejen i Skanderborg Kommune søger familier som

  • Har erfaring med børn i målgruppen eller har en socialfaglig uddannelse
  • Kan etablere en tæt tilknytning til et barn, tilbyde stabile og trygge rammer og støtte barnets udvikling
  • Respekterer barnets ret til medbestemmelse, møder barnet anerkendende og har fokus på barnets ressourcer og succesoplevelser
  • Kan indgå i et samarbejde med barnets forældre, barnets netværk og de offentlige myndigheder

Støtte, råd og vejledning
Vores Familieplejekonsulenter står klar til at yde den nødvendige støtte, råd og vejledning
Som plejefamilie skal I deltage i to årlige kursusdage, og I modtager i det første år tæt støtte i forbindelse med modtagelse af et nyt plejebarn.
Derudover vil I som aflastningsfamilie få tilbud om to årlige temaaftener og supervision i gruppe sammen med andre aflastningsfamilier

I forhold til honorering af aflastningsfamilier/plejefamilier i Skanderborg kommune anvendes vederlagsmodellen. Honoreringen fastsættes fra start på baggrund af barnets problematikker og udfordringer og den opgave, som beskrives i barnets handleplan.

Søg stillingen
Jeres motiverede ansøgning, erfaring, og øvrige relevante bilag skal være modtaget senest fredag den 26. februar 2021 kl. 23.59.

Hvis du vil vide mere
Hvis du ønsker at høre mere om arbejdet som aflastningsfamilie eller plejefamilie, kan du kontakte familieplejekonsulent Hanne Bech på mobil 20 35 82 94 eller på mail hanne.bech@skanderborg.dk.

 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.