Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Familievejledningen søger psykolog til familieudredningsopgaver

En psykolog med kompetencer inden for Familiebehandling i almindelighed og familieudredning i særdeleshed søges til Ballerup Kommunes Familievejledning.
 

 • Brænder du for, at skabe forandring i udsatte familier?
 • Brænder du for udstrakt tværfaglighed?
 • Ser du værdien i, at understøtte børns almene fællesskaber
 • Er du parat til at gå tidligt ind i opgaven?
 • Har du erfaring med Familiebehandlingsopgaver?
 • Er du uhøjtidelig og kan du skabe positiv energi omkring dig?

Så er det måske dig, der er vores nye psykolog i Familieudredningsteamet, som består af p.t. 2 medarbejdere.

HVAD ER FAMILIEUDREDNING?
Familieudredning er en intensiv undersøgelse af behov, ressourcer og udviklingspotentiale hos børnene og forældrene. Det er ofte familier, hvor der er en stor bekymring for børnenes trivsel og en uvished om, hvorvidt forældrene er i stand til at skabe den nødvendige forandring for børnene (så bekymringsgraden mindskes og trivslen øges. Det er medarbejderne i samspil med det tværfaglige team, der afgør, hvilke metoder, der iværksættes ift. familien ud fra en konkret vurdering af familiens udfordringer og ressourcer.

Et forløb kan startes med et mentaliseringsbaseret interview eller /og genogram og netværkskort med familien, og efterfølgende kan iværksættes MIM, som er en samspilsobservationsmetode og en relations evaluering. MIM kan ikke stå alene, men viser et øjebliksbillede af forældre og børns ressourcer og udfordringer. MIM er ofte den første intervention i en behandlingsindsats, som tilrettelægges individuelt for herigennem at belyse familiens udviklingspotentiale. Den efterfølgende behandlingsindsats indebærer ofte Theraplay lignende aktiviteter med det enkelte barn, aktiviteter med alle børn, eventuel inddragelse af andre relevante voksne, individuelle samtaler, forældresamtaler, psykoedukation, hjemmebesøg, videooptagelser af samspil og videogennemgang med forældrene og andre relevante tiltag ud fra familiens behov.

FAMILIEVEJLEDNINGEN
Familievejledningen er en forebyggelsesenhed i Ballerup Kommune, som forestår støttende, rådgivende og behandlende opgaver i henhold til servicelovens §11.2, §11.3, §11.7, §52.3.2, §52.3.3, §54.2 og §71.2. Herunder gruppeforløb: Gravid-spædgrupper, Cool Kids, Flerfamiliebehandling, og Søskendegrupper.  Vores medarbejdergruppe (20) er særdeles kompetente inden for en række milde specialiseringer og tværfagligt sammensat af pædagoger, psykologer og socialrådgivere.

I Familievejledningen prioriterer vi høj faglighed, udvikling og engagement. Vi vægter en rar kollegial stemning og gør os umage med at have en faglig og social samarbejdskultur. Vores teoretiske og metodiske tilgange tager afsæt i narrative, systemiske, løsningsfokuserede, kognitive mentaliserings- og neuroaffektive forståelser og metoder.

Familiebehandlernes arbejdsfelt består af familieorienteret rådgivning, støtte og behandling i forhold til udsatte børn og unge. Vi arbejder med familier, der er udfordrede på flere livsområder, og indsatsen foregår både i Familievejledningen og i familiernes eget hjem.

Familievejledningen er en del af det særlige børneområde i chefområdet C-BUR, som rummer Socialafsnittet, PPR, Sundhedsplejen, Ungevejledningen og en række andre fagligheder. Vi er aktuelt i en omstilling, hvor fokus er på opgaven, tværfaglighed og hurtig handling. Det betyder, at du er tidligt med i forløbet med barnet/den unge og familien.  Du med til at designe opgaven sammen med familien og det faglige og private netværk. Som familiebehandler i Familievejledningen er du tilknyttet et af de tre geografiske distrikter, som ledes af tværfaglige distriktsledere.

Familievejledningen står midt i en omstilling hvor nye arbejdsmåder er ved at blive implementeret. Det er ikke altid let og vi arbejder os ind i udfordringen. Du bliver en del af en arbejdsplads i rivende udvikling. og du skal have lyst til, at være på en arbejdsplads, hvor praksis er under forandring. Sammen med 25 kolleger skaber vi forandringen sammen.

VI SØGER EN KOLLEGA DER
 • Er uddannet psykolog – gerne med relevant faglig efteruddannelse
 • Er parat til at tage andre opgaver i ”stille” perioder
 • Der trives med at gå tidligt ind i en opgave
 • Har et udpræget tværfagligt mindset
 • Har erfaring med at skabe udvikling for børn og familier i en undersøgende kontekst
 • Har fyldig viden om børn og unge samt erfaring med at yde rådgivning og behandling
 • Har forudsætninger for at arbejde med afsæt i vores teoretiske og metodiske grundlag
 • Er skriftligt velformuleret og systematisk
 • Er indstillet på at have skiftende og fleksible arbejdstider, herunder tidlig morgen og sen eftermiddag/tidlig aften
 • Kan arbejde funderet og fleksibelt i en kommunal virkelighed med forskelligartede opgaver, opdrag og samarbejdsrelationer.

LØN OG ANSÆTTELSE
Løn og ansættelse ifølge gældende overenskomst efter principper om lokal løndannelse efter aftale med den forhandlingsberettigede organisation.

Ballerup Kommune har en generel politik om, at der ved ansættelse inden for børne- og ungeområdet skal indhentes straffeattest samt børneattest.
Stillingen er på 37 timer ugentlig og til besættelse den 1. juni 2021 eller tidligere.

YDERLIGERE OPLYSNINGER
For yderligere information er du velkommen til at kontakte Leder af Familievejledningen, Steen Bager på telefon 6112 9816 eller medarbejder, Anette Eel på telefon 4477 2115.

ANSØGNINGSFRIST: 22. april 2021

Vi foretrækker, at du sender din ansøgning online. Klik på ”send ansøgning” og vedhæft din ansøgning, dit CV og dit uddannelsesbevis.

Vi ser mangfoldighed som en styrke. Derfor opfordrer vi alle uanset køn, alder, handicap, religion, seksuel orientering eller etnisk baggrund til at søge job hos os.
 

Ballerup Kommune

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.