Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Finansministeriet søger en økonom til arbejdet med udgiftspolitik og offentlige finanser

Er du interesseret i et job i kernen af Slotsholmens maskinrum, hvor statens udgiftspolitik tilrettelægges og arbejdet med de årlige finanslove koordineres? Så skal du måske være vores nye medarbejder i Udgiftspolitisk Center i Finansministeriet.

Om stillingen Udgiftspolitisk Center (UPC) varetager koordineringen af den konkrete tilrettelæggelse af udgifts- og finanspolitikken og er dermed helt tæt på de centrale regeringsbeslutninger og centralt placeret i den økonomiske koordination på tværs af Slotsholmen. Omdrejningspunktet er den årlige udarbejdelse af finansloven, der tilrettelægges inden for de finanspolitiske rammer af budgetloven og udgiftslofterne og de mellemfristede planer. Som et centralt element i den samlede tilrettelæggelse og koordination af udgiftspolitikken omfatter centrets opgaver ligeledes den løbende udgiftsopfølgning og udgiftskoordinering i staten samt tværgående udgiftspolitiske analyser mv. Centret er desuden ansvarlig for bl.a. at koordinere forberedelsen af andengenerationsreformer.

Vi søger en samfundsvidenskabelig kandidat, som har lyst til at arbejde i et miljø med meget høj faglighed, skarp og pædagogisk formidling, hvor arbejdet foregår helt tæt på de politiske beslutningsprocesser i regeringen. Du vil få stort ansvar fra dag ét, en meget stejl læringskurve både fagligt og personligt og mulighed for at præge centrale politiske beslutninger på et fagligt grundlag.

Du bliver en del af det team, der forestår den løbende udgiftspolitiske koordination i Finansministeriet og betjener regeringen med løbende beslutningsoplæg. Konkret har teamet bl.a. ansvar for tilrettelæggelsen af de årlige finanslove, rådgiver om bevillingsregler mv.

De konkrete arbejdsopgaver aftales nærmere med din nærmeste chef ud fra interesser og kvalifikationer.

Om dig • Du har en relevant uddannelse - fx cand.scient.pol., cand.polit el. lign. samfundsvidenskabelig uddannelse - med resultater blandt de bedste på din årgang
• Du er nyuddannet eller har nogle års relevant erfaring
• Du har sans og interesse for at formidle komplekse problemstillinger både skriftligt og mundtligt
• Du er grundig, har analytisk sans og evner at fordybe dig
• Du kan håndtere et ind imellem intensivt arbejdspres og opgaver med korte deadlines
• Du er god til at samarbejde

Derudover kan du trives i en politisk organisation, og har et drive, hvor du brænder for at arbejde med fagligt komplekse problemstillinger helt tæt på de politiske beslutningsprocesser.

Finansministeriet som arbejdsplads Finansministeriet indtager en central rolle som leverandør af beslutningsoplæg og analyser til brug for fastlæggelse af den økonomiske politik og udgiftspolitikken i Danmark.

Finansministeriet tilbyder et job, hvor du arbejder med fagligt komplekse og udfordrende problemstillinger tæt på den politiske beslutningsproces. Du får gode muligheder for at videreudvikle dine faglige og personlige kompetencer, og du kommer til at arbejde tæt sammen med engagerede og dygtige kolleger i et dynamisk og uformelt arbejdsklima.

Det karakteriserer Finansministeriets medarbejdere, at de er ambitiøse på egne og samfundets vegne og motiveres af arbejdsopgaver, der løses i et højt tempo, og hvor resultaterne har betydning for samfundet. Samtidig er holdånd, samarbejde med kolleger og en god relation til vores eksterne parter en bærende værdi for medarbejderne i Finansministeriet.

I Finansministeriet er der fra begyndelsen af din ansættelse fokus på din faglige og personlige udvikling gennem tilrettelæggelsen af arbejdsopgaverne og via introduktionsforløbet FM KickStart. Hvert kontor og center er desuden organiseret i relativt små enheder, der giver gode rammer for faglig sparring og rådgivning fra din nærmeste chef.

Ansættelsesvilkår Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer.

Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Du skal som led i en eventuel samtale være forberedt på at gennemføre en kort skriftlig test med faglige spørgsmål.

Yderligere oplysninger For yderligere information om stillingen kan du kontakte kontorchef Michael Lindved (e-mail micli@fm.dk, tlf. 25 26 27 45) eller souschef Lene Andersen (e-mail lea@fm.dk, tlf. 33 95 55 79).

Ansøgning Din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag sendes via statens e-rekrutteringssystem - Tryk på knappen ’Søg stillingen’.

Finansministeriet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, handicap, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Indsend din ansøgning senest 17. januar 2021.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.