Finansministeriet søger medarbejder til arbejdet med statens selskaber og forsyningsområdet

Er du interesseret i virksomhedsdrift, selskabsledelse, samfundsforhold og regulering, så søger Center for konkurrence, selskaber og forsyning (KSF) i Finansministeriets departement en selvstændig, faglig stærk og engageret kollega, som har lyst til at arbejde med ejerskabsvaretagelsen af statens selskaber (fx Ørsted, SAS, Københavns Lufthavne og Danske Spil) samt forsyningsområdet (bl.a. el, fjernvarme og drikkevand)  
 

Om stillingen
Vi søger en medarbejder, der blandt andet skal arbejde med: 
 
- Ejerskabet af de statslige selskaber  
 
De konkrete opgaver består i at deltage i projekter om køb eller salg af virksomheder, strategiske selskabsanalyser af statens selskabsportefølje samt en løbende overvågning af selskabernes performance. Arbejdsopgaverne omhandler privatiseringsprocesser, corporate finance, regnskabsanalyse, forberedelse af politiske processer, selskabsret, statsstøtteret mv. Arbejdsopgaverne indebærer endvidere at indgå i projekter med statens selskaber samt finansielle og juridiske rådgivere med henblik på at varetage statens interesser mest hensigtsmæssigt. 
 
- Sikre hensigtsmæssig økonomisk regulering og incitamenter i forsyningssektorerne
 
Arbejdet omfatter både policyudvikling og analytisk metodeudvikling. Et centralt 
område er analyser og konsekvensberegninger af ændringer i reguleringen af de enkelte 
forsyningssektorer med henblik på at sikre, at de bliver så effektive som muligt til gavn for forbrugere og virksomheder. 
 
Om dig 
Konkret lægger vi vægt på, at du: 
- Er en faglig stærk profil inden for samfundsvidenskab og/eller virksomhedsøkonomi, fx
  cand.scient.pol., cand.polit.,cand.oecon og cand. merc. Du kan have nogle års erfaring eller evt. være
  nyuddannet. 
- Har erfaring med og/eller interesse for økonomisk regulering og policyudvikling 
- Har erfaring med og/eller interesse for selskabsledelse og selskabsøkonomi 
- Har flair for tal og gode analytiske kompetencer og formår at anvende dem i praksis. 
- Har drive og gennemslagsskraft til at varetage en meget udadvendt rolle. 
- Er ambitiøs, målrettet og initiativrig og trives med en travl og afvekslende hverdag. 
- Tager ansvar, evner at tænke nyt og bidrager til eget og andres arbejde og udvikling. 
 
Om os 
Stillingen er i selskabs- og forsyningsdelen af KSF, der består af 8 AC’ere og 2 studenter. 
 
Om Finansministeriet 
Finansministeriet varetager en bred vifte af opgaver, som enkeltvis og samlet bidrager til at give regeringen det bedst mulige grundlag for at føre en sund økonomisk politik, styrke den økonomiske vækst og sikre fornyelse og effektivisering af den offentlige sektor. 
 
Vi lægger vægt på høj faglighed, gode samarbejdsevner samt videre karrieremuligheder for vores medarbejdere. Opgaverne løses i samarbejde med dygtige og engagerede kolleger og chefer i et dynamisk og godt arbejdsklima. Det kendetegner Finansministeriet, at medarbejderne er ambitiøse på egne og samfundets vegne og motiveres af arbejdsopgaver, der løses i et højt tempo, og hvis resultater har betydning for samfundet.  
 
I Finansministeriet er der fra start fokus på din faglige og personlige udvikling gennem tilrettelæggelsen af arbejdsopgaverne og via introduktionsforløbet, FM KarriereStart. Hvert kontor og center er desuden organiseret i relativt små enheder, der giver gode rammer for faglig sparring og rådgivning fra din nærmeste chef og erfarne kollegaer.   
 
Ansættelse 
Du ansættes som konsulent eller fuldmægtig og efter overenskomst for akademikere i staten med mulighed for individuel forhandling. 
 
Yderligere oplysninger 
Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte kontorchef Adrian Lübbert, adblb@fm.dk, 33 92 41 01 eller fuldmægtig Anders Morris Hjelholt, anmhj@fm.dk, 33 92 40 90. 
 
Ansøgning 
Finansministeriet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge. 
 
Ansøgning med CV og eksamenspapirer (både for bachelor- og kandidateksamen) skal være modtaget via vores online rekrutteringssystem på http://www.fm.dk, under ’Job & Karriere’ senest søndag den 4. marts 2018.  
 


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Ikke det rigtige job?

Opret en jobagent og få dit nye job direkte i indbakkenOpret jobagent her

Andre job der matcher din søgning

Indrykket:6. februar 2018
Udløbsdato:23. februar 2018

Styrelsen for Patientsikkerhed søger medarbejder til implementering af tilsyn med den social- og plejefaglige indsats

Autorisation og Analyse

København
Styrket tilsyn på ældreområdet Vil du være med til at implementere et nyt risikobaseret tilsyn på det sociale område? Vil du være med til at sikre synergieffekter mellem tilsynet med den sundhedsfaglige indsats og tilsynet med den social- og plejefa...
Indrykket:6. februar 2018
Udløbsdato:27. februar 2018

Teknisk specialist med interesse for offshore og arbejdsmiljø

Arbejdstilsynet

København
Er du ingeniør, maskinmester el. lign. med viden om indvinding og produktion af olie og gas? Vil du arbejde med sikkerhed og sundhed i forbindelse med olie- og gas aktiviteter offshore? Og er du god til at samarbejde og dele din viden? Så har vi en ...
Indrykket:6. februar 2018
Udløbsdato:23. marts 2018

Vækstrådgiver på arbejdsmarkedområdet til den danske ambassade i Myanmar

Udenrigsministeriet

København
VÆKSTRÅDGIVER PÅ ARBEJDSMARKEDSOMRÅDET TIL DEN DANSKE AMBASSADE I MYANMAR Har du faglig indsigt og erfaring fra politikudvikling, lovgivning og regulering på arbejdsmarkedsområdet i Danmark i bredeste forstand, og har du lyst til at bidrage til bære...
Indrykket:6. februar 2018
Udløbsdato:4. marts 2018

AC-specialist til IT-arkitektur og forretningsmodellering

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

København
Er koblingen mellem forretning og IT-arkitektur din spidskompetence?Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering er den drivende kraft i arbejdet med at udnytte mulighederne for at bruge data effektivt og innovativt til gavn for samfundet. Vi arbe...
Indrykket:6. februar 2018
Udløbsdato:5. marts 2018

Konsulent med potentiale til Koncernøkonomi i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Bemærk forlænget ansøgningsfrist til 5. marts 2018. Vil du arbejde med finanslov, koncernstyring og økonomi i en koncern, der favner særdeles bredt over alt fra energiforlig og vejrudsigter til jordbundsundersøgelser og store offentlige digitaliseri...