Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

FOA søger konsulent (barselsvikar) der vil understøtte demokratiske processer i FOA

Kan du tilrettelægge demokratiske processer, så de har en klar rød tråd?
Er du dygtig til at koordinere handling i organisationer kendetegnet af mangfoldighed og kompleksitet?

Som konsulent i FOA Ledelse bidrager du til at sikre og øge kvaliteten i FOAs demokratiske beslutningsprocesser og du er med til at indfri FOAs ambition om at gøre demokratiet tilgængeligt og attraktivt at deltage i.

FOA er en af Danmarks største fagforbund og organiserer ca. 50 forskellige faggrupper fordelt på fire sektorer. Den øverste myndighed er kongressen. Øvrige politiske beslutningsfora er hovedbestyrelsen, politisk ledelse og sektorerne. Som konsulent er det derfor væsentligt, at du kan navigere i de forskellige niveauer, at du er god til relationer og til at kommunikere på alle niveauer i en organisation.

Du bliver en del af team administration og ledelse. Dit team består af tre konsulenter, tre sekretærer, en teamleder og en chef. I teamet arbejder vi med de demokratiske processer i det politiske og administrative system og i FOAs 38 lokale Fagforeninger.
I teamet og i andre sammenhænge bidrager du med din metodeerfaring, du bidrager til fælles overblik og koordinering og til at omsætte beslutninger til handling.

Dine opgaver vil primært være målrettet demokratiske processer i Social- og sundhedssektoren og Teknik- og servicesektoren. Disse omfatter bestyrelsesmøder, temamøder, faggruppelandsmøder, formandsmøder for sektorformænd fra de lokale fagforeninger m.m. Grundet Corona foregår møderne primært digitalt. I FOA er faggrupperne organiseret inden for fire sektorer. Du har derfor en kollega der varetager lignende opgaver for de to øvrige sektorer (Pædagogisk sektor og Kost- og servicesektoren).

Dine opgaver
Størstedelen af dine opgaver vil være målrettet demokratiske processer og have en koordinerende og udviklende karakter og kræve tæt samarbejde med kolleger og politikere.

Du vil blandt andet komme til at:

 • tilrettelægge sektorbestyrelsesmøder, temamøder, faggruppelandsmøde og sektorformandsmøder for FOAs 38 lokale fagforeninger.
 • rådgive og udarbejde oplæg om; vedtægter, forretningsordener, bestyrelsesarbejde samt om faggruppernes rolle og opgave
 • følge op på og bidrage til at udmønte strategier
 • facilitere møder og workshops – primært digitalt
 • understøtte og udvikle faggruppernes kommunikation og dialog
 • i mindre omfang at løse organisatoriske udviklingsopgaver.
   
Din profil
 • Du har kendskab til den organisatoriske del af foreningsarbejde, gerne i en fagforening
 • Du er vant til at arbejde i en medlemsorganisation eller i en anden politisk ledet organisation. Har du erfaring med FOA er det en klar fordel
 • Du anvender metoder, der engagerer medlemmer og inspirerer dem til at tage aktivt del i fællesskabet – også når det skal ske på afstand (digitalt)
 • Du er bekendt med forskellige digitale mødeformer og har mod på hele tiden at lære nye IT-færdigheder
 • Du brænder for at skabe et demokrati, der rummer forskellige synspunkter og perspektiver og finder fælles løsninger
 • Du kan involvere forskellige aktører i en organisation, der altid er i bevægelse
 • Du har erfaring som koordinator eller projektleder og er stærk til at skabe relationer til samarbejdspartnere
 • Du arbejder systematisk, kan skabe overblik og er god til at formulere dig på skrift og i tale
 • Du har en akademisk uddannelse i organisation, samfundsvidenskab eller kommunikation; eller erfaring med strategisk arbejde og med udvalgsbetjening eller den organisatoriske del af foreningsarbejde.
 
Om FOA Ledelse
En af hovedopgaverne i FOA Ledelse er, at organisere de centrale demokratiske processer i hovedbestyrelsen, politisk ledelse og sektorerne. Vi rådgiver også de lokale FOA-fagforeninger om regler og vedtægter, tilbyder procesbistand til lokale bestyrelser og arbejder med organisationsudvikling. Vi arrangerer møder og aktiviteter for andre og arbejder med medlemsorganisering og marketing


Datoer
Vi forventer at afholde første runde samtaler den 16. og 17. december. Såfremt der bliver en anden runde samtaler afholdes disse den 21. december.
Vi ønsker stillingen besat senest fra 1. januar 2021.
 
Vikariatets varighed
Vikariatet varer 6 måneder med start 1. januar. Vores konsulent starter forældreorlov midt i januar, så der er mulighed for overlevering i den første del af vikariatet.
 
Kontakt
Har du spørgsmål til stillingen kan du kontakte chef i FOA Ledelse, Louise Vergo på telefon 23613055

Løn og ansættelsesforhold i henhold til intern overenskomst med en månedlig grundløn på løntrin 47 (forhandlingsfællesskabet/KL) med mulighed for forhandling af tillæg efter kvalifikationer.
Vi har en pensionsordning på 14 %, et ferietillæg på 3%
 
Ansøgning:
Ansøgning mærket ” Konsulent til FOA Ledelse” sendes via FOAs elektroniske rekrutteringssystem senest 9. december 2020 kl. 12.00
 
 
 
 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.