Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Folkesundhed i Guldborgsund Kommune søger to familieorienterede behandlere/rådgivere til alkoholforebyggelse

Folkesundhed i Guldborgsund Kommune søger to familieorienterede behandlere/rådgivere til alkoholforebyggelse samt til at hjælpe familier, hvor alkohol fylder.

Guldborgsund Kommune har i godt tre år kørt et udviklingsprojekt målrettet tidlig opsporing og tidlig rådgivning til børnefamilier, hvor alkohol fylder – kaldet projekt Familie og Alkohol. Nu er det besluttet at fortsætte tilbuddet som en del af afdelingen for Folkesundhed, hvorfor vi søger to nye kolleger til at videreføre indsatsen.
Formålet med indsatsen er at opspore og begrænse et alkoholproblem tidligst muligt og er målrettet børnefamilier, hvor forbruget af alkohol er problematisk og hvor der er tegn på fx begyndende mistrivsel. Indsatsen er en del af en bred og tværgående forebyggende indsats med et fælles mål om at sætte tidligt og helhedsorienteret ind over for familier med behov for hjælp.
Om stillingerne
Stillingerne er placeret i Folkesundhed, som er en afdeling under Center for Sundhed og Omsorg. Vi er i dag 15 medarbejdere, der arbejder med at sundhedsfremme og forebyggelse i mange forskellige sammenhænge. Vi har base i lokaler i Nykøbing F, men kører ofte ud til aktiviteter og besøg i hele kommunen.
Funktionen som familiebehandler/rådgiver vil være placeret som en del af et team af sundhedskonsulenter, der arbejder på andre sundhedsmæssige områder. Derudover vil der være indsatser, hvor der arbejdes på tværs af teams i afdelingen og andre centre, særligt Center for Familie og Forebyggelse. Der refereres til lederen af Folkesundhed.
Dine arbejdsopgaver:
Som familiebehandler/rådgiver er de primære opgaver at udføre motivations- og rådgivningssamtaler med familier, hvor alkohol fylder. Samtalerne vil oftest være en del af et forløb bestående af en vekselvirkning mellem individuelle samtaler, par-, børne- og familiesamtaler. Derudover forventes du at tage del i det forebyggende og opsporende arbejde, så vi kan forhindre alkoholproblemer i at udvikle sig samt sikre, at hjælpen sættes ind tidligt.

Konkrete arbejdsopgaver er bl.a.
Udføre motivations- og afdækkende samtaler med voksne og børn i familier med begyndende alkoholproblemer

 • Udføre rådgivnings- og behandlingssamtaler med voksne og børn i familier med tidlige alkoholproblemer ud fra et helhedsorienteret perspektiv
 • Udføre gruppeforløb for børn og familier
 • Udvikle og gennemføre alkoholforebyggende og opsporende indsatser målrettet familier i samarbejde med bl.a. forebyggelseskonsulenter i Folkesundhed og Familie og Forebyggelse
 • Bidrage til kompetenceløft og løbende understøttelse af frontmedarbejdere i at opspore alkoholproblemer i familier som en del af tidlig opsporing og forebyggelse generelt (dagpleje, daginstitutioner, skole, sundhedsplejen, jobcenter, m.fl.)
 • Sikre løbende dokumentation og evaluering af rådgivningsforløbene
 • Sikre brobygning til Center for Afhængighed samt øvrige relevante indsatser
 • Bidrage til udvikling af metoder og indsatser til styrkelse af den tidlige forebyggende indsats generelt.
Hvad forventer vi?
Vi forestiller os, at du har en socialfaglig grunduddannelse som fx pædagog eller socialrådgiver, evt. suppleret med relevant efteruddannelse inden for familiebehandling. Ligeledes vil det være en fordel at have erfaring inden for alkoholområdet.

Personlige og faglige kompetencer:
 • Du har erfaring med at arbejde med børn, unge og forældre som en del af et helhedsorienteret familieorienteret rådgivningsforløb
 • Du har erfaring med familieorienteret alkoholrådgivning og tidlig forebyggelse og rådgivning generelt
 • Du har erfaring med tidlig opsporing af mistrivsel og alkoholproblematikker i børnefamilier via tværgående og tværsektorielt samarbejde.
 • Du er fortrolig med administrativt arbejde i en kommunal institution og arbejder struktureret
 • Du kan og har lyst til at arbejde såvel teambaseret som selvstændigt
 • Du er indstillet på, at en mindre del af arbejdstiden kan ligge uden for normal arbejdstid
 • Du har kørekort kat. B og det er en fordel, hvis du kan stille egen bil til rådighed
Vi tilbyder:
 • En spændende arbejdsplads med højt til loftet og rig mulighed for at udvikle og afprøve nye idéer
 • Et spændende og fagligt udviklende arbejde
 • En hverdag med varierede opgaver i samspil med en mangfoldig medarbejdergruppe
 • Fokus på et godt arbejdsmiljø, gode kolleger og god omgangstone
 • Intern kollegial sparring og supervision
 • En fleksibel arbejdstid
Ansættelserne er på 37 timer. Vi ønsker stillingerne besat fra 1. marts 2021.

Ansættelsesvilkår: Efter gld. overenskomst

Mere information: Yderligere oplysninger om stillingerne kan fås ved  henvendelse til Leder af Folkesundhed, Gitte Aagaard på telefon 2518 0681 eller mail: ga@guldborgsund.dk.

Ansøgningsfrist: 21. januar 2021

Samtaler afholdes d. 26. januar 2021

Ansøgningsprocedure: Send din ansøgning ved at klikke ”send ansøgning” og vedhæft din ansøgning og dit CV. Vi tager kun imod elektroniske ansøgninger.

Mere om Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune har pr. 1. august 2015 indført røgfri arbejdstid. Læs mere om Guldborgsund Kommune på www.guldborgsund.dk


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.