Gem job

Formidler med fokus på teknologi til Aabenraa Biblioteker og Kulturhuse

Brænder du for teknologiformidling, designprocesser og undervisning? Er du engageret, god til at samarbejde og initiativrig? Udgangspunktet er en fuldtidsstilling, men drømmer du om en deltidsstilling, hel eller delvis orlov fra dit nuværende lærerjob og et par år i nye omgivelser, så er vi beredte til at skræddersy en stilling til den rette ansøger.

Aabenraa Biblioteker og Kulturhuse søger en engageret, ambitiøs og initiativrig formidler med fokus på teknologiformidling. Du skal være med til at realisere kommunens flerårige projekt Maker Space, støttet af Villum Fonden. Du kan læse mere om projektet:

Villum Fonden Mobilt Micro lab i Aabenraa  

Villum Fonden Maker Spaces som læringslaboratorier  

I Aabenraa har vi etableret 2 forskellige Makerspaces beliggende på to forskellige lokationer. I disse Makerspaces, tilbyder vi undervisningsforløb, ferieaktiviteter, workshops for børn, unge og øvrige borgere i kommunen. P.t. har vi bl.a. indkøbt 3dprintere, Makey Makey, Arduino, droner, Plotter og laserskærer, udstyr til Podcast og Microbits.

Projektet er tværfagligt mellem folkeskoler, friskoler og biblioteker, og der kobles bl.a. til det tre-årige landsdækkende teknologiforståelses-projekt, hvor Bylderup Bov Skole deltager. En central del af projektet er kompetenceudvikling af en række lærere, formidlere og pædagoger, som varetages af UC SYD; den samme aktør som står for kompetenceløftet i Universitetsskoleprojektet i kommunens folkeskoler.

Vores hidtidige formidler har valgt at satse på et arbejdsliv som selvstændig erhvervsdrivende,  og derfor er stillingen ledig.

Din profil
Vi forventer, du interesserer dig for teknologiforståelse og designprocesser. Du behøver ikke være ekspert eller kunne alt på forhånd, dog skal du skal være nysgerrig og eksperimenterende over for brug af teknologi, algoritmer, 3dprint, kodning m.m. Du er optaget af IT, digitalisering, teknologi og digital dannelse og har en grundviden på området, men du behøver ikke være ekspert og/eller ”teknologi-nørd” for at søge stillingen.

Du kan have en faglighed inden for naturfag, eller en faglighed på det humanistiske område – det vigtigste er, at du vil bane vejen for at styrke børn og voksnes teknologiforståelse, så de kan bruge ny teknologi, selv producere med teknologi samt forholde sig kritisk tænkende i forhold til intentioner og konsekvenser.

Du er uddannet folkeskolelærer, eller du har flerårig erfaring som underviser i en folkeskole, friskole eller lignende. Erfaring fra friskoler, efterskoler, ungdomsskoler eller lignende kan være en fordel - vi har brug for én, der trives i et biblioteks- og kulturhusmiljø, hvor vi er ansatte med forskellige fagligheder, som beriger hinanden og løfter i folk. Her er hverdagen ikke struktureret efter årsplaner, og dine idéer og erfaringer ser vi gerne komme i spil.

Du interesserer dig for aktuelle tendenser på lærings- og kulturområdet og i samfundet generelt, er holdspiller ,og du spiller gerne med dine kolleger, og er samtidig ikke bange for at score selv.

Det er vigtigt, at du

  • er en professionel underviser og har den didaktiske værktøjskasse i orden
  • er udadvendt og dialogskabende, har let ved at skabe relationer til borgere og foreninger, frivillige og kolleger
  • har lyst til at lege og eksperimentere med teknologi, både det der er nemt at gå til, og det der kræver lidt mere
  • tænder på at undervise og formidle – både til borgere og kollegerne
  • kan motivere andre, lære fra dig og prioriterer at dele din viden med kollegerne
  • er en aktiv medspiller i projekter og er bevidst om dine styrker i projektarbejde. Erfaringer fra projektarbejde er en fordel
  • opkvalificerer din viden løbende og sætter den i spil i forhold til børn, voksne og dine kolleger
  • er en stærk kommunikator, kan koordinere på tværs af mange aktører og overholder deadlines
  • tager ansvar og kan improvisere, når noget uventet sker
  • kender til eller har erfaring med at være en del af en politisk ledet organisation.

Din interesse skal være at formidle, undervise og skabe læringsaktiviteter med børn og voksne. Med andre ord: Det er ikke en IT-supporter, webmaster eller en kollega til lignende back-office funktioner, vi søger.

Vi tilbyder
Vi er løbende i proces med at skabe lærings- og kulturaktiviteter på nye måder, og det giver dig rige muligheder for at præge form og indhold. Der er mulighed for efteruddannelse,og du får gode kolleger, der bakker dig op. Vi forventer, at du deltager i det kompetenceforløb, som er en del af projektet, som drives af UC SYD.

Projektet har været ”coronaramt” og er blevet forsinket, så der bliver rig lejlighed for at præge projektet fremad.

Vi er ca. 40 medarbejdere med en bred vifte af fagligheder og samarbejder på tværs. En håndfuld medarbejdere arbejder med teknologiforståelse og makerspace i øjeblikket, og kompetencen skal brede sig ind i organisationen.

Hovedbiblioteket ligger i Aabenraa i Genforeningsparken, og der er filialer i Bov og Rødekro, i medborgerhuset Damms Gård i Felsted samt Borgerhuset i Tinglev.

Maker Space Aabenraa er placeret i Nygadehuset, og organisationen driver foruden Nygadehuset, Damms gård og Borgerhuset også Aktivitetshuset i Padborg for foreningsløse unge samt grænseegnsmuseet Oldemors Toft.

I Aabenraa Biblioteker og Kulturhuse ser vi os som hverdagslivets højskole, hvor de fysiske rum er borgernes fælles dagligstue – huse med lav dørtærskel, hvor alle har mulighed for at opleve, skabe, deltage og lære.

Vi arbejder proaktivt med at se muligheder i teknologi og understøtter kommunens vækststrategi herunder styrkelse af borgernes digitale kompetencer. Læs mere om strategien Sund vækst og vækstplan 2022  

Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen ønskes besat pr. 1. august 2021. Der er tale om en fuldtidsstilling.

Løn og ansættelsesvilkår i forhold til gældende overenskomst. Vi gør opmærksom på, at der forud for ansættelsen vil blive indhentet børne- og straffeattest, og at ansættelsen vil være betinget af, at disse er tilfredsstillende.

Arbejdstiden placeres som udgangspunkt mellem kl. 8 -18, og du skal være forberedt på aftenarbejde og arbejde lørdage og søndage i forbindelse med arrangementer, undervisning og lignende.

Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte Leder af Aabenraa Biblioteker og Kulturhuse Charlotte Stoltenberg på telefon 2495 3015 den 27. april mellem kl. 15 og 17.

Ansøgning
Send din ansøgning via linket senest den 8. maj 2021.

I din ansøgning skal du give konkrete eksempler på, hvordan du kan bringe din viden og erfaringer i spil hos os. Ansøgningen skal være på max. 1 ½ A4 side. Send din ansøgning og CV vedhæftet dokumentation for uddannelse og tidligere beskæftigelse.

Vi forventer at afholde første samtalerunde den 17. maj, anden samtale den 20. og den 21. maj.

For tilflyttere
Overvejer du nu at flytte hertil? I Aabenraa Kommune tager vi rigtig godt imod tilflyttere;

Vi hjælper en eventuel medflyttende partner med at finde et job, og vi har et aktivt socialt netværk for jobtilflyttere, hvor du hurtigt kan lære andre ny-tilflyttede at kende.

Læs mere her: Partner Jobmatch; Netværk for jobtilflyttere; www.aabenraa.dk/tilflytter

 

 


Gem job

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Gem

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.