Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Forskningsleder for Forebyggelsesgruppen under enheden for Sundhedsfremme ved Steno Diabetes Center Copenhagen

Vil du stå i spidsen for en af landets førende grupper af forskere inden for sundhedsfremme og forebyggelse? Så er du måske vores nye forskningsleder for Forebyggelsesgruppen i enheden for Sundhedsfremme, Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC).

Om enheden

Forebyggelsesgruppen er organisatorisk forankret i enheden for Sundhedsfremme på SDCC. Her arbejder vi for bedre sundhed og trivsel for personer med diabetes, familier og populationer i risiko. Det gør vi ved at udvikle, afprøve, evaluere og udbrede forskningsbaserede, sundhedsfremmende indsatser. Vi arbejder videnskabeligt og involverende for at skabe bæredygtige forbedringer i forskning, praksis og policy.

Enheden er de senere år vokset til ca. 100 medarbejdere og udgør Danmarks største forskningsmiljø for sundhedsfremmeforskning. Vores ambition er fortsat at styrke vores nationale førerposition og internationale anerkendelse. Vi arbejder tæt sammen med de øvrige enheder på SDCC (klinik, klinisk forskning og uddannelse) og med samarbejdspartnere i regioner og kommuner, civilsamfundet, nationale og internationale aktører. Vi lægger vægt på involvering af borgere, professionelle og andre interessenter i vores forskning. Det betyder, at vores forskning bliver til i tæt samspil med praksis, og at vi har fokus på at skabe konkrete forbedringer gennem vores arbejde.

Forebyggelsesgruppen arbejder med både primær og sekundær forebyggelse af kroniske sygdomme, med særligt fokus på diabetes. Gruppen består af tre teams, der arbejder med familier og livsforløb, børn og unges sundhed, risikopopulationer og lokalsamfund. Gruppen er tværfagligt sammensat og består af ca. 35 ansatte, heraf tre teamledere, seniorforskere, forskere, projektkoordinatorer, post docs, ph.d.-studerende og videnskabelige assistenter.

Du vil indgå i ledergruppen i Sundhedsfremmeenheden, hvor du vil have et tæt samarbejde med sundhedsfremmechefen og forskningslederen for enhedens anden forskningsgruppe, der arbejder med diabetes management-forskning. Som ledergruppe har vi blandt andet fokus på at styrke det interne samarbejde, herunder at udnytte kompetencerne bedst muligt på tværs af teams og forskningsgrupper. Som en tværgående strategisk satsning har vi netop besluttet at styrke vores forskning i forebyggelse af svær overvægt.

Jobbet

Som forskningsleder vil du være personaleleder for gruppens tre teamledere. Dine opgaver og ansvar vil blandt andet omfatte:

  • Strategisk udvikling af forebyggelsesgruppen – på tværs af teams og i sammenhæng med øvrige aktiviteter i Sundhedsfremme og på SDCC
  • Udvikling af og fundraising til nye forskningsprogrammer og -projekter
  • Faglig sparring og supervision af gruppens medarbejdere
  • Bidrage til at styrke gruppens synlighed og formidling af forskningsresultater til omverdenen
  • Samarbejde og etablering af partnerskaber med relevante aktører
  • Løbende opfølgning på økonomi
Dine kvalifikationer

Du har en relevant kandidat- og ph.d.-grad inden for forskningsgruppens arbejdsområde samt forskningskvalifikationer på seniorforskerniveau. Du har ledelseserfaring og har mod på rollen som leder af ledere. Du har klare faglige visioner og et højt ambitionsniveau. Som leder lægger du vægt på en inddragende ledelsesstil, og du evner at skabe resultater gennem samarbejde. Du har erfaring med fundraising og strategisk udvikling af anvendelsesorienteret forskning.

Du har viden om forebyggelsesområdet og om relevante forskningsmetoder. Du er en god sparrings- og samarbejdspartner, og du har erfaring med at skabe sammenhæng og netværk på tværs af faglige og organisatoriske skel. Du har fremragende formidlingsevner på både engelsk og dansk (eller et andet skandinavisk sprog).

Vi tilbyder

  • Mulighed for at præge den overordnede strategiske og faglige retning i Danmarks største miljø for sundhedsfremmeforskning
  • En inspirerende arbejdsplads med høje ambitioner og et godt fagligt miljø
  • Et tæt samarbejde – på SDCC, i Region Hovedstaden og med vores omverden
  • Gode muligheder for karriere- og kompetenceudvikling
Løn og ansættelsessvilkår

Løn og ansættelsesvilkår i henhold til gældende regional overenskomst. Tiltrædelse ønskes snarest muligt.

Ansøgning og yderligere oplysninger

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til sundhedsfremmechef Morten Hulvej Rod på tlf. 28 51 51 21 eller rekrutteringskonsulent Jacob Vase på tlf. 40 75 27 88. Ansøgning skal indeholde en personlig motivation for at søge stilling, en beskrivelse af dine faglige visioner for udvikling af området (1-2 sider), et CV, samt tre publikationer af relevans for stillingen. Vi anbefaler i den forbindelse, at du orienterer dig om de igangværende aktiviteter i forskningsgruppen på https://www.sdcc.dk/forskning/forskningsgrupper/diabetes-forebyggelsesforskning/Sider/default.aspx. Vi planlægger to samtalerunder i hhv. uge 9 og uge 12, og der vil blive gennemført test mellem første og anden samtale.Om Steno Diabetes Center Copenhagen

Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) er et internationalt førende diabeteshospital forankret i Region Hovedstaden. Hospitalet har specialiseret sig i behandling, klinisk forskning, forebyggelse og uddannelse i diabetes. SDCC er Skandinaviens største diabeteshospital, der har tilknyttet omkring 9.000 personer med diabetes. Læs mere på www.sdcc.dk og følg os på Facebook, Twitter og LinkedIn.Ansøgningsfrist 17. februar


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.