Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Forsyningstilsynet søger faglig stærk og nysgerrig jurist til internationalt kontor

Har du flair for forvaltnings- og EU-ret og har du interesse for energiret? Vil du være med til at udvikle og implementere et velfungerende indre marked for el og gas i EU? Har du lyst til at arbejde med et område med stor politisk bevågenhed og bidrage til den grønne omstilling? Så har du mulighed for en spændende stilling i Center for transmission, engrosmarked, REMIT og internationale forhold (TERI)

Stort ansvar, komplekse problemstillinger og tæt samarbejde med flere myndigheder i Danmark og udlandet

Som jurist i Forsyningstilsynet træder du ind i et fagligt stærkt miljø. Du får her en rigtig god start på din karriere, hvor stort ansvar og komplekse problemstillinger vil præge din hverdag.

I Forsyningstilsynet får du mulighed for at blive en dygtig og attraktiv specialist inden for energiregulering, hvor du beskæftiger dig med forvaltnings- og EU-ret samt energiret.

I Center for transmission, engrosmarked, REMIT og internationale forhold (TERI) beskæftiger vi os med det europæiske energisamarbejde både på el- og gas-markederne, herunder markedsovervågning, metodeanmeldelser og implementering af fælles europæiske netregler for adgang til transmissionsnet på tværs af grænserne. Desuden varetager centret opgaver vedrørende regler om markedsmisbrug (REMIT). I TERI får du 19 kollegaer, der hovedsageligt er jurister og økonomer.

Du vil få en dagligdag, der er præget af tæt dialog med andre myndigheder, herunder andre europæiske/nordiske energireguleringsmyndigheder, den danske transmissionssystemoperatør (Energinet), Agenturet for Samarbejdet mellem Energireguleringsmyndighederne i EU (ACER) og Energistyrelsen.

Du vil blive en del af et team, der primært beskæftiger sig med markederne for udveksling af elektricitet på fælles europæisk plan. Du vil desuden få opgaver uden for teamet, herunder opgaver om gasmarkedet, samt bidrage til implementeringen af EU’s energiliberaliseringspakke (Clean Energy Package), som blev endeligt vedtaget i 2019. Desuden vil du være med til at præge den grønne omstilling og skabe samfundsmæssig værdi.

Vi kan tilbyde en stilling med opgaver, der udvikler din faglighed og som giver indsigt i udviklingen af el- og gas-markederne i EU. Der vil være gode muligheder for at tilpasse din opgaveportefølje, så den matcher dine kompetencer og udviklingsønsker.

Dine opgaver

Dine arbejdsopgaver vil spænde bredt både nationalt og internationalt med en særlig vægt på etableringen af et velfungerende indre marked i EU for handel med el og gas samt implementeringen af ”Clean Energy Package”.

Du vil kunne få opgaver vedrørende:

  • Sagsbehandling af metodeanmeldelser fra Energinet samt de europæiske el-handelsbørser
  • Implementeringsopgaver i forbindelse med ”Clean Energy Package”
  • Implementering af europæiske netregler på el- og gasområdet
  • Behandling af klager nationalt og internationalt
  • Tilsynsopgaver, nationalt og internationalt
  • Dialog og møder med interessenter, herunder de øvrige energireguleringsmyndigheder i EU, markedsdeltagerne, EU institutioner samt ministeriet, departementet og Energistyrelsen
Der kan løbende forekomme rejseaktivitet, men det er ikke et krav, at du vil/kan rejse.

Du vil komme til at arbejde bredt med den generelle forvaltningsret og EU-lovgivningen både i forhold til det danske og europæiske marked. Som jurist spiller du også en vigtig rolle i den løbende overvågning af el og gas markederne og har en bred snitfalde med økonomiske og tekniske områder.

Energisk person med stærke kompetencer

Din uddannelsesmæssige baggrund er cand.jur. Du er nyuddannet eller har få års erfaring, hvor du har beskæftiget dig med forvaltnings- og EU-ret samt muligvis energiret eksempelvis fra et advokatkontor, offentlig administration eller selskaber inden for forsyningssektoren.

Du er en dygtig formidler på både dansk og engelsk, som kan agere i internationale forhandlingssituationer. Som person er du faglig stærk, og du evner at skære en kompleks sag/problemstilling til. Du besidder en høj arbejdsmoral og har ambitioner om en stejl læringskurve med masser af udfordringer. Du er team-orienteret, bidrager positivt til det gode kollegiale sammenhold, og du kan samtidig arbejde selvstændigt.

Et socialt arbejdsmiljø med fokus på faglig udvikling

Du bliver en del af en organisation med en flad struktur og et godt socialt miljø, hvor faglig sparring og udvikling er i fokus. Miljøet er energisk og inspirerende med plads til læring og ambitioner, hvor du som medarbejder er med til at træffe vigtige beslutninger. Du vil i det daglige opleve frihed og fleksibilitet, som er med til at skabe en sund balance mellem arbejdsliv og privatliv. Vi bor i nye, flotte omgivelser i Frederiksværk.

Interesseret?

Har vi fanget din interesse, så tøv endelig ikke med at søge stillingen gennem linket her på siden. Du bedes venligst vedhæfte relevante dokumenter, herunder eksamensbeviser for bachelor- og kandidatuddannelse.

Ansøgningsfrist: 19. februar 2020. Tiltrædelse snarest muligt. Din ansættelse vil ske i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Du vil blive ansat som fuldmægtig eller specialkonsulent ud fra en samlet vurdering af de kompetencer og erfaringer, du har i forhold til stillingens indhold.

I rekrutteringsforløbet indgår en faglig case.

Vil du høre mere om stillingen, så kontakt gerne Kimmie Byriel Laage-Petersen på kblp@forsyningstilsynet.dk eller på telefon 5171 0449.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.