Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Forsyningstilsynet søger nysgerrig og analytisk stærk økonom til internationalt kontor

Vil du være med til at videreudvikle og overvåge det indre marked for el og gas i EU? Har du lyst til at arbejde med et område med stor politisk bevågenhed og bidrage til den grønne omstilling på europæisk plan? Så har du mulighed for en spændende stilling i Center for transmission, engrosmarked, REMIT og internationale forhold (TERI)

Stejl læringskurve, komplekse problemstillinger og stort ansvar i en fælles europæisk kontekst

Vi kan tilbyde en stilling med opgaver, der udvikler din faglighed og som giver indsigt i udviklingen af el- og gas-markederne i EU. Desuden vil du være med til at præge den grønne omstilling og skabe samfundsmæssig værdi.

Som økonom i Forsyningstilsynet træder du ind i et fagligt stærkt miljø. Du får her en rigtig god start på din karriere, hvor stort ansvar og komplekse problemstillinger vil præge din hverdag.

I Forsyningstilsynet får du mulighed for at blive en dygtig og attraktiv specialist inden for fælles europæisk energiregulering. Du kommer til at beskæftige dig med energimarkedsmæssige problemstillinger i en international kontekst, som har stor betydning for samfundsøkonomien nu og i fremtiden. Energiunionen – det indre marked for el og gas – gennemgår i disse år den mest gennemgribende forandring i årtier. Energiunionen tilsigter at give slutkunderne sikker, bæredygtig, konkurrencedygtig og billig energi.

I Center for transmission, engrosmarked, REMIT og internationale forhold (TERI) beskæftiger vi os med det europæiske energisamarbejde både på el- og gas-markederne, herunder markedsovervågning, metodeanmeldelser og implementering af fælles europæiske netregler for adgang til transmissionsnet på tværs af grænserne. Desuden varetager centret opgaver vedrørende regler om markedsmisbrug (REMIT). I TERI får du 19 kollegaer, der hovedsageligt er jurister og økonomer.

Du vil blive en del af et team hos TERI, der primært beskæftiger sig med markederne for udveksling af elektricitet på fælles europæisk plan. Du vil desuden skulle arbejde med at begrunde det nødvendige niveau for medlemsstaternes forsyningssikkerhed på en gennemsigtig måde og deltage i forskellige analyser af el- og gasmarkederne. Der vil være gode muligheder for at tilpasse din opgaveportefølje, så den matcher dine kompetencer og udviklingsønsker.

Du vil få en dagligdag, der er præget af tæt dialog med andre myndigheder, herunder andre europæiske/nordiske energireguleringsmyndigheder, den danske transmissionssystemoperatør (Energinet), Agenturet for Samarbejdet mellem Energireguleringsmyndighederne i EU (ACER) og Energistyrelsen.

Dine opgaver

Dine arbejdsopgaver vil spænde bredt både nationalt og internationalt med en særlig vægt på videreudviklingen og overvågningen af Energiunionen.

Du vil kunne få opgaver vedrørende:

  • Analyser og sagsbehandling af metodeanmeldelser fra Energinet samt de europæiske el-handelsbørser
  • Analyser af forsyningssikkerheden
  • Implementering af europæiske netregler på el- og gasområdet
  • Behandling af klager nationalt og internationalt
  • Tilsynsopgaver, nationalt og internationalt
  • Dialog og møder med interessenter, herunder de øvrige energireguleringsmyndigheder i EU, markedsdeltagerne, EU institutioner samt ministeriet, departementet og Energistyrelsen
Der kan løbende forekomme rejseaktivitet, men det er ikke et krav, at du vil/kan rejse.

Som økonom vil du have en bred snitfalde med juridiske og tekniske områder.

Energisk person med stærke kompetencer

Din uddannelsesmæssige baggrund er økonom, dvs. cand.polit, cand.oecon eller en lignende samfundsfaglig uddannelse. Du har stærke analysekompetencer, er nysgerrig og har interesse for industriøkonomi. Du er nyuddannet eller med få års erfaring fra arbejdsmarkedet.

Du er en dygtig formidler på både dansk og engelsk, som kan agere i internationale forhandlingssituationer. Som person er du faglig stærk, og du evner at arbejde med større datasæt. Du besidder en høj arbejdsmoral og har ambitioner om en stejl læringskurve med masser af udfordringer. Du er team-orienteret, bidrager positivt til det gode kollegiale sammenhold, og du kan samtidig arbejde selvstændigt.

Et socialt arbejdsmiljø med fokus på faglig udvikling

Du bliver en del af en organisation med en flad struktur og et godt socialt miljø, hvor faglig sparring og udvikling er i fokus. Miljøet er energisk og inspirerende med plads til læring og ambitioner, hvor du som medarbejder er med til at træffe vigtige beslutninger. Du vil i det daglige opleve frihed og fleksibilitet, som er med til at skabe en sund balance mellem arbejdsliv og privatliv. Vi bor i nye, flotte omgivelser i Frederiksværk.

Interesseret?

Har vi fanget din interesse, så tøv endelig ikke med at søge stillingen gennem linket her på siden. Du bedes venligst vedhæfte relevante dokumenter, herunder eksamensbeviser for bachelor- og kandidatuddannelse.

Ansøgningsfrist: 19. februar 2020. Tiltrædelse snarest muligt. Din ansættelse vil ske i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Du vil blive ansat som fuldmægtig eller specialkonsulent ud fra en samlet vurdering af de kompetencer og erfaringer, du har i forhold til stillingens indhold.

I rekrutteringsforløbet indgår en faglig case.

Vil du høre mere om stillingen, så kontakt gerne Kimmie Byriel Laage-Petersen på kblp@forsyningstilsynet.dk eller på telefon 5171 0449.
Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.