Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Fuldmægtig til data, digitalisering og sundhedsinnovation

Vil du være en del af det vigtige arbejde med data, digitale løsninger og innovation i sundhedsvæsenet? Vil du arbejde tæt på den politiske dagsorden i spændingsfeltet mellem politik og strategi, hvor konkrete løsninger føres ud i livet? Så er du måske vores nye kollega.

Det danske sundhedsvæsen ligger i den absolutte verdenselite, når det gælder digital og teknologisk understøttelse og udvikling af sundhedsvæsenet. En stærk digital infrastruktur er afgørende for at sikre sammenhæng og kvalitet i sundhedsvæsenet og for at give patienterne nye muligheder i deres kontakt med sundhedsvæsenet. Aktuelt er digitale løsninger til håndtering af covid-19 epidemien som coronaprover.dk, vacciner.dk og videokonsultationer eksempler på konkrete resultater, som enheden har leveret i et tæt samarbejde med andre ministerier, regioner og samarbejdsparter.

Om Enhed for Data, Infrastruktur og Cybersikkerhed (DAICY)
Vi er i alt 16 engagerede medarbejdere i enheden, som er placeret i ministeriets Afdeling for Strukturel Sundhed, og vi arbejder for at styrke den digitale og strukturelle udvikling af det danske sundhedsvæsen. En udvikling, hvor nye fysiske rammer, nye teknologier og digitale løsninger bidrager til mere sammenhængende behandlingsforløb, bedre kvalitet for patienterne og mere sundhed for pengene.
I DAICY sætter vi dagsordenen og sikrer fremdrift i en række nationale og fællesoffentlige it- og dataprojekter. Blandt enhedens kerneopgaver er implementering af den nationale strategi for digital sundhed, strategi for cyber- og informationssikkerhed i sundhedssektoren samt indsatser for bedre brug af data og sundhedsinnovation. Aktuelt spiller håndteringen af covid-19 dog en dominerende rolle for arbejdet i enheden og ministeriet som helhed, hvorfor du vil kunne forvente også at få opgaver relateret hertil.
Enheden fører desuden tilsyn med de 16 kvalitetsfondsstøttede sygehusbyggerier (også kaldet supersygehuse), hvor vi har et overordnet ansvar for den samlede investering, herunder de nye sygehuses rolle i fremtidens sundhedsvæsen.

Din hverdag hos os
Du får en varieret arbejdsdag med forskelligartede opgaver, der spænder fra ministerbetjening til styring af implementeringsprojekter, og du skal være indstillet på at levere på opgaver med både korte og lange frister. Til gengæld får du et stort ansvar og spillerum til at drive enhedens strategiske indsatser igennem. Du får en bred kontaktflade både med styrelserne i ministeriets koncern og til bl.a. Finansministeriet, Danske Regioner, KL, patient- og fagorganisationer mv. Du får desuden et værdifuldt indblik i og erfaring med styring af projekter og strategier med mange aktører og stærk faglighed i spil.
Dine primære opgaver vil være knyttet til data, digitalisering og sundhedsinnovation.

Dine konkrete arbejdsopgaver vil bl.a. være at:

 • udarbejde beslutningsoplæg til sundhedsministeren, regeringen og til relevante fællesoffentlige beslutningsfora og styregrupper
 • sætte mål for strategiske indsatser på området bl.a. med bidrag til politiske processer på tværs af ministeriet i forbindelse med fx politiske udspil, finanslov og de årlige økonomiforhandlinger med regioner og kommuner
 • sekretariatsbetjene og projektstyre indsatser, hvor Sundhedsministeriet er drivende part
 • deltage i tværgående initiativer og processer både internt i Sundhedsministeriets koncern og eksternt
 • varetage diverse ministerbetjeningsopgaver, udarbejde svar til Folketinget mv.
Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer
Du har en samfundsvidenskabelig kandidatuddannelse, fx cand.polit., cand.scient.pol., cand.scient.adm. eller lignende. Du er nyuddannet eller har et par års relevant erhvervserfaring. Det vil være en fordel, hvis du har kendskab til digitalisering og/eller sundhedsområdet samt erfaring fra en politisk styret organisation.
Vi lægger vægt på, at du:

 • er fagligt og analytisk stærk
 • har interesse og talent for at drive processer og projekter med mange aktører
 • har en skarp pen og kan formidle komplekse problemstillinger i et klart sprog
 • er en holdspiller, der både tager ansvar for egne opgaver og spiller dine kolleger gode
 • er engageret, initiativrig og bidrager til konstruktive løsninger
 • har et godt humør og er åben for nye idéer.
Om ansættelsen
Du bliver ansat som fuldmægtig i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation.

Kontakt os gerne
Få mere at vide om stillingen ved at ringe til kommende kontorchef Stine Sønderby Bonde på tlf. 2215 6422.

Er du interesseret?
Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 15. Du kan læse mere om os på www.sum.dk.Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.