Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Generalist med interesse for international energipolitik søges til Energistyrelsens Center for Global Rådgivning

Er du en skarp generalist med særlig interesse for den danske og internationale energisektor? Har du erfaring med energipolitik og fra internationalt samarbejde? Er du god til at koordinere, kommunikere og holde mange bolde i luften? Så er et job i Energistyrelsens Center for Global Rådgivning måske noget for dig!

Om jobbet Vi er i Energistyrelsens Center for Global Rådgivning 55+ medarbejdere, der søger en ny kollega med erfaring indenfor international energipolitik eller dansk energiregulering. Vi samarbejder med 16 partnerlande (Kina, Vietnam, Mexico, Sydafrika, Indonesien, Tyrkiet, Ukraine, Etiopien, Egypten, Indien, Storbritannien, Tyskland, USA, Sydkorea, Japan og Nederlandene).

Stillingen vil blive tilknyttet de eksisterende samarbejder med særligt fokus på Eksportordningen, som udover at bidrage til at fremme en grøn omstilling i OECD-landene også bidrager til at forbedre rammebetingelserne for eksport af dansk energiteknologi via myndighedssamarbejdet. Arbejdsopgaverne vil bl.a. bestå af koordinering, programmering af nye indsatser, afrapportering, forberedelse af materiale til direktion og departement, administrative opgaver, kommunikation, forberedelse af workshops og studieture, mv.

Det overordnede formål for Center for Global Rådgivning er at overføre erfaringer fra den danske grønne omstilling af energisektoren. I Eksportordningen er der særligt fokus på fjernvarme, energieffektivitet i industri og bygninger samt havvind.

Vi tilbyder:

  • et særdeles spændende og varieret arbejde i et internationalt orienteret miljø,
  • en tværgående position i Center for Global Rådgivning, hvor du vil få et solidt indblik i Energistyrelsens mange internationale samarbejdsprojekter på tværs af partnerlandene,
  • et stærkt fokus på at understøtte global, grøn omstilling til gavn for klimaet og danske virksomheder, samt
  • dygtige og søde kollegaer med stort engagement, uformel omgangstone og tværfaglighed.
Din daglige arbejdsplads vil være i Energistyrelsen på Kalvebod Brygge, men der må forventes en del rejser til samarbejdslandene.

Om dig Der vil blive lagt vægt på, at du både kan arbejde selvstændigt og som del af et team. At du er god til at holde mange bolde i luften, og at du har erfaring med projektkoordinering.

Det forventes at du har:

  • en relevant, videregående uddannelse, gerne samfundsfaglig,
  • kendskab til dansk og international energipolitik, herunder gerne reguleringsmæssige rammebetingelser i Danmark,
  • politisk tæft og erfaring fra offentlig administration eller fra internationale organisationer, herunder tværkulturelt samarbejde,
  • gode samarbejdsevner, er åben over for nye opgaver og evne til at indgå i tværfagligt samarbejde - også med eksterne samarbejdsparter,
  • evnen til at forstå og formidle komplekse problemstillinger på en letforståelig måde både i skrift og tale, herunder gode engelskkundskaber, samt
  • lysten og tiden til en del rejseaktivitet.
Om os I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vi ser klimaforandringerne som den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor nye løsninger og en sikker forsyning tænkes sammen.

Vi har et job med mening. Vi er historien om de moderne nørder, stærke generalister og en ledelse, der vil motivere. Vi er 650 kolleger med en særlig holdånd. Vi er faglige. Vi er nysgerrige. Og så tager vi ansvar for fremtiden. Vi har nemlig en ting til fælles: Vi gør en grøn forskel i hverdagen og for de kommende generationer.

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier.

Center for Global Rådgivning skal styrke og sammentænke Danmarks internationale indsatser på energiområdet. Centeret skal medvirke til at konsolidere og udbygge den danske position som foregangsland bl.a. gennem myndighedssamarbejde med udvalgte samarbejdslande.

Løn- og ansættelsesvilkår Ansættelse og aflønning sker i henhold til den gældende overenskomst for akademikere i staten.

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef Elsebeth Søndergaard Krone, tlf. 5167 4363 / eskr@ens.dk eller Anton Beck, tlf. 2962 3996 / anb@ens.dk.

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Ansøgning Du søger via www.ens/job. Benyt funktionen ”Søg stillingen” på stillingsopslaget.

Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag skal indtastes senest mandag den 18 januar 2021. Samtaler forventes afholdt i uge 4.

Kandidater skal være indstillet på at løse en opgave i forbindelse med rekrutteringsprocessen.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.