Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Genopslag - Erfaren Arbejdsmiljøkonsulent

Sygehus Sønderjylland søger en arbejdsmiljøkonsulent til arbejdsmiljøteam, som er forankret centralt i HR-afdelingen.

Vi lægger vægt på, at du har erfaring med at arbejde fokuseret med arbejdsmiljø f.eks. fra en større organisation eller fra en arbejdsmiljøcertificeret virksomhed.

Arbejdsmiljøteamet rådgiver og vejleder MED-organisationen og dets 70 arbejdsmiljøgrupper. I teamet vil du samarbejde med to øvrige arbejdsmiljøkonsulenter.

Et vigtigt omdrejningspunkt i arbejdsmiljøarbejdet er de arbejdsskader, som registreres af de lokale arbejdsmiljøgrupper. Vi holder fokus på arbejdsmiljøgruppernes opfølgning på handleplaner og fremadrettet forebyggelse, samt vi analyserer på sygehuset samlede pulje af arbejdsskader i forhold til tendenser og tværgående problematikker, som danner udgangspunkt for tilrettelæggelse af fokuserede indsatser på tværs af sygehuset.

Om dig

 • Du har indgående kendskab til arbejdsmiljølovgivningen
 • Du kender til Arbejdstilsynets praksis og ved, at vi kan bruge tilsynsbesøgene konstruktivt
 • Du evner at formidle viden via referatskrivning og er i det hele taget en dygtig kommunikator
 • Du har erfaring med interne audits
 • Du har en struktureret tilgang til den administrative del af arbejdsmiljøarbejdet
 • Du forstår rollen som medspiler i en driftsorganisation, hvor sundhed gælder for både patienter og medarbejdere

Om opgaverne

Som arbejdsmiljøkonsulent i Sygehus Sønderjylland får du mulighed for at arbejde med mange facetter af arbejdsmiljøområdet i en stor og borgernær organisation. Denne kompleksitet vil i dagligdagen betyde, at du bl.a. skal:

 • Rådgive og vejlede omkring indberetning af arbejdsskader og risikovurderinger samt hjælpe med analyse af ulykker og udarbejdelse af handleplaner. Du er god til at hjælpe og vejlede om processer, der sikrer, at der altid er fulgt op på ulykker.
 • Sekretariatsbetjene Arbejdsmiljøudvalg og forberede sagsfremstillinger til Fælles MED-udvalg. Du har erfaring med at udarbejde sagsfremstillinger og skrive referater, og du kommunikerer godt både skriftligt og mundtlig.
 • Planlægge og gennemføre intern audit i forbindelse med certificering og arbejdspladsvurderinger. Du har erfaring med at udarbejde auditrapporter samt med at koordinere og vejlede afdelinger om afvigelser inden for både fysik og psykisk arbejdsmiljø og også gerne ergonomisk og kemisk arbejdsmiljø.
 • Tage ansvar for større arbejdsmiljøindsatser. Du er øvet i at organisere og facilitere større aktiviteter og har erfaring med både at være tovholder og med at udvikle indsatser med forskellige interne og eksterne samarbejdspartnere f.eks. Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).
 • Indgå i det forebyggende arbejde inden for psykisk arbejdsmiljø. Du har erfaring med forebyggelsesarbejde på et hospital, plejesektoren, skole-/institutionsområdet eller en virksomhed, hvor medarbejdere er udsat for eksempelvis høje følelsesmæssige krav, stor arbejdsmængde og tidspres og/eller vold og trusler.
 • Samarbejde på tværs i en stor organisation. Du har erfaring med at arbejde tæt sammen med andre om løsningen af komplekse opgaver.

Om Sygehus Sønderjylland

Arbejdsmiljø og er en vigtig parameter i sygehusets strategi og har stort ledelsesmæssigt fokus. Sygehuset er i 2020 nomineret i 2 ud af 4 kategorier til den nationale arbejdsmiljøpris og vandt i kategorien ’Psykisk arbejdsmiljø’. Vi ønsker et arbejdsmiljø, som bygger på god trivsel og et godt samarbejde. Sygehuset forventer at blive arbejdsmiljøcertificeret efter ISO 45001 i efteråret 2021.

I Sygehus Sønderjylland er vi 3.000 medarbejdere fordelt på tre matrikler: Akutsygehuset i Aabenraa, specialesygehuset i Sønderborg og daghospitalet i Tønder. Arbejdsmiljøfunktionen i HR-afdelingen er placeret i Aabenraa sammen med den øvrige centrale administration.

Ledelsesstrukturen er flad med 24 afdelinger og 7 stabe, som lægger vægt på faglig udvikling, vedligeholdelse og udvikling af medarbejderes kompetencer og trivsel samt løbende forbedringer af processer og resultater. Sygehusets organisering fremgår her. Sygehus Sønderjylland er præget af godt samarbejde i og på tværs af afdelingerne og et samarbejde med de nære samarbejdspartere i regionen, praksissektor og kommunerne.  

Vil du vide mere?  

Hvis du vil vide mere og har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte:  HR-chef Helle Have Mattesen, Helle.Have.Mattesen@rsyd.dk, tlf.: 2172 1648, Arbejdsmiljøkonsulent Ann Mathilde Furrer på tlf.: 2913 1289 eller Arbejdsmiljøkonsulent Patricia Rose Marie Bladt på tlf.: 2498 2889

Løn og ansættelsesforhold  

Løn- og ansættelsesvilkår aftales i forbindelse med ansættelsen og sker jf. relevant overenskomst. Ansættelsen sker med tjenestested i Aabenraa. ?

Ansøgning og rekrutteringsproces  

Stillingen søges via nedenstående link. Ansøgningsfristen er den 17. januar 2021. Ansættelsessamtaler er planlagt til den 22. januar 2021. Til samtalen vil der blive anvendt en case. Der vil blive indhentet reference inden ansættelse. Stillingen forventes besat pr. 1. marts 2021.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.