Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Genopslag - Forsker til projekter om psykosocialt arbejdsmiljø og helbred

Vil du være med til at gennemføre epidemiologiske studier af sammenhænge mellem psykosocialt arbejdsmiljø og fysisk og mentalt helbred? Har du lyst til at arbejde med big data i form af store registerbaserede datasæt og bruge komplekse statistiske modeller? Er du god til videnskabelig formidling i internationale tidsskrifter – og til også at forklare på dansk, hvad dine resultater består i og betyder? Og har du mod på at skabe anvendelsesorienteret viden af høj forskningsfaglig kvalitet? Så har vi en spændende 3-årig stilling som forsker.Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked I Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) forsker vi i emner, der har betydning for arbejdsmiljø og arbejdsrelateret helbred nu og i fremtiden. Som en sektorforskningsinstitution inden for Beskæftigelsesministeriet er det også vores opgave at overvåge og evaluere udviklingen i arbejdsmiljøet samt at pege på nye risici. Vi uddanner nye forskere og formidler vores forskningsresultater i anerkendte tidsskrifter. Vi formidler den forskningsbaserede viden til arbejdspladser, myndigheder, arbejdsmarkedets parter og rådgivere på arbejdsmiljøområdet. Derved bidrager vi til at forbedre arbejdsmiljøet i Danmark.

Du kan læse mere om os på www.nfa.dk

Vær med til at skabe viden om sunde og sikre arbejdspladser På NFA er der fem overordnede forskningsområder. Stillingerne er forankret i det ”Psykosociale arbejdsmiljøområde”. Her forsker vi blandt andet i hvilke forhold i det psykosociale arbejdsmiljø, fx ubalancen mellem indsats og belønning på arbejde, eller mobning og vold på arbejdet, der påvirker medarbejdernes fysiske og mentale helbred. Derudover forsker vi også i organisation og sociale relationer. I den sammenhæng undersøger vi f.eks. de sociale og organisatoriske ressourcers betydning for medarbejdernes helbred og trivsel og deres bidrag til opgaveløsning på arbejdspladserne. Ligeledes har vi fokus på arbejdsfastholdelse og inklusion, hvor der forskes i rummelighed og fastholdelse i forhold til særligt udsatte grupper fx løst ansatte.

Som forsker vil du skulle gennemføre forskning i forskningsprojekter om arbejdsmiljø og fysisk og mentalt helbred. Hovedopgaven for dig vil ligge i analyserne af store danske datasæt om psykosocialt arbejdsmiljø, det er sammenkoblet med registerdata om mentalt helbred. Derudover vil du også skulle samarbejde med andre nordiske forskergrupper, som analyserer sammenhæng mellem psykosocialt arbejdsmiljø og både fysisk og mentalt helbred i epidemiologiske data fra Sverige, Finland og Danmark. I projekterne anvendes avancerede kvantitative, epidemiologiske analyser.

Dine opgaver som forsker er blandt andet at:

 • Arbejde med og udvikle big data
 • gennemføre data management og registerkoblinger og kvantitative epidemiologiske analyser
 • publicere resultaterne i peer-reviewede videnskabelige tidsskrifter
 • formidle resultaterne til både arbejdsmarkedsaktører, forskere og en bred vifte af øvrige interessenter
 • varetage daglig projektledelse
 • bidrage til og understøtte arbejdet i forskningsprojekter generelt i forskningsområdet.
Bliv vores nye kollega Vi forestiller os, at du:

 • har en ph.d. grad i sundhedsvidenskab, folkesundhedsvidenskab, psykologi, sociologi, statistik eller lignende
 • har et godt kendskab til og interesse for statistik og statistiske analyseprogrammer f.eks. SAS, Stata eller R
 • har dokumenteret erfaring med epidemiologiske problemstillinger og metoder
 • har et stor engagement og er omhyggelig i dit arbejde
 • er en dygtig formidler
Det er en fordel, hvis du har kendskab til og erfaring med psykosocial arbejdsmiljøforskning, især forskning baseret på avanceret statistik, kvantitative metoder og store datasamlinger og koblinger af data.

Vi finder løsninger sammen Som en del af Beskæftigelsesministeriet, er Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne lave. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra højre og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

Løn- og ansættelsesvilkår Stilling er en fuldtidsstilling, den er tidsbegrænset til 3 år. Vi vil gerne have, at du starter i februar eller tidligst derefter.

Du bliver ansat som forsker efter overenskomsten for akademikere i staten og cirkulære om stillingsstruktur for videnskabeligt personale med forskningsopgaver ved sektorforskningsinstitutioner.

Spørgsmål og ansøgning Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte forskningschef Henriette Bjørn Nielsen (e-mail: hni@nfa.dk) eller professor Reiner Rugulies (e-mail: rer@nfa.dk)

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte HR-partner Rikke Ledertoug i Beskæftigelsesministeriets HR (email: rdl@bm.dk).

Alle interesserede ansøgere, uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning elektronisk via linket nedenfor. Vi skal have din ansøgning, cv og eksamenspapirer senest den 15. januar kl. 12:00.
Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.