Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

GENOPSLAG Kontaktpædagoger søges til Ringsted Kommune

Er du uddannet pædagog, og brænder du for at arbejde med udsatte børn og unge og deres familier? Er du interesseret i en spændende, nytænkende og fagligt udfordrende stilling? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores nyetablerede Børne- og Ungehus.

Ringsted Kommunes byråd iværksætter et 3-årigt udviklingsprojekt, som vi kalder Ringstedmodellen, og som forankres i Familiehuset, Børne-og Familierådgivningen samt Ungeenheden. Du får her en unik mulighed for at arbejde helt tæt på udsatte børn og unge og deres familier, og til vores team søger vi nu:
 

 • Kontaktpædagog på 30 timer ugentligt
 • Kontaktpædagog på 21 timer ugentligt


Projektet indeholder to indsatser med fokus på en forebyggende og tidlig indsats i arbejdet med udsatte børn og unge.
Etablering af et Børne- og Ungehus i regi af Familiehuset. Målgruppen er udsatte børn og unge i alderen 5-17 år. Børne- og Ungehuset bliver et pædagogisk tilbud med et helhedsorienteret familiesyn, hvor der gennemføres kompenserende pædagogiske behandlingsforløb, således at barnet/den unge kan blive i eget hjem, hvor en anbringelse ellers vil være aktuel eller nært foreliggende. Tilbuddet har plads til 7 børn og unge.

Etablering af et særligt team bestående af 4 rådgivere, som forankres i Børne- og Familierådgivningen samt Ungeenheden. Disse rådgivere har en lavere sagsstamme med ca. 12-15 komplekse sager, og vil derfor være det centrale, samlende og koordinerende omdrejningspunkt i samarbejdet med og om familien, barnet og den unge.

Formålet med modellen er at arbejde på den tidlige indsats over for udsatte børn, unge og deres familier for at skabe sikkerhedsløsninger og forebygge, at problemerne vokser sig uoverskuelige og komplekse.

Familiehuset søger derfor to kontaktpædagoger, som med afsæt i egen praksiserfaring og vores projektbeskrivelse, har lyst til at deltage med os på denne spændende rejse, hvor egen faglighed sættes i spil.

Om jobbet
Som vores nye kollega har du en faglig styrke som pædagog. Du er engageret i dit arbejde og du har hjerte for udsatte børn og unge og deres familier. Du er i stand til at reflektere over egen pædagogisk praksis, og samtidig kan og vil du udfordres i en spændende og udfordrende hverdag.
Som vores nye kollega vil du være med til at opstarte og udvikle børnehuset sammen med din leder og dine kollegaer, og vi forventer derfor, at du kan sige ’ja’ til følgende:
 
 • Du er i stand til at bringe dig selv i spil i det pædagogiske arbejde
 • Du ser muligheder i stedet for begrænsninger og vil være med til at gøre en forskel
 • Du kan indgå i en arbejdsplads, hvor vi fagligt forstyrrer og inspirerer hinanden


Du kommer til at være med til at præge udviklingen af det nyetablerede Børne- og Ungehuset, som er en forebyggende indsats, der dels støtter forældrene i deres forældrerolle og dels henvender sig til børn og unge, der er tilknyttet huset.
Din arbejdstid vil ligge mellem kl. 13-20 mandag- torsdag og fredag mellem 13-17. Der må forventes 2-3 ugentlige arbejdsdage til kl. 20, og du skal være opmærksom på, at der kan forekomme weekendarbejde. 

Stillingen kan være delt, og det vil sige at du kan komme til at arbejde både i Børne- og Ungehuset samt i vores Kontaktteam. Kontaktteamet varetager samværsopgaver, både støttede og overvågede, praktisk pædagogisk støtte i hjemmene, og kontaktpædagogiske opgaver for unge herunder unge i efterværn. Foruden det nyetableret Børne- og Ungehus og kontaktteam, har Familiehuset et Familieteam og et Psykologteam, og samlet er vi 31 stærkt fagligt funderede medarbejdere.

Dine opgaver
Du vil blive kontaktpædagog med ansvar for ca. 2 børn og unge og deres familier. Her vil du målrettet arbejde efter handle- og udviklingsplaner til det enkelte barn. Din dagligdag vil være præget af et tæt samarbejde med forældre, samarbejdspartnere og kollegaer.

Derudover vil du skulle:
 • Støtte op om børn/unge i forhold til skole, fritid og familieforhold
 • Støtte op om forældre i udvikling af forældrerolle i tæt samarbejde med socialrådgiver og øvrige tværfaglige samarbejdspartner
 • Udarbejde skriftlige beskrivelser og rapporter
 • Planlægge pædagogiske forløb og følge op
 • Deltage i faglig udvikling og supervision
 • Deltage i individuelle/ gruppesamtaler med familier og børn


Din profil
Du er uddannet pædagog og er narrativt og/eller systemisk funderet, og du har erfaring med specialpædagogik og miljøterapi. Du er funderet i relations arbejde med børn, unge og familier i udsatte positioner og har erfaring med at arbejde med grupper og gruppeaktiviteter for unge i udsatte positioner. Vores forventninger til dig er derudover, at du:
 
 • Har tværfaglige samarbejdskompetencer
 • Har evne til at observere, beskrive og reflektere over egen og andres praksis
 • Er rummelig med et ressourceorienteret helhedssyn
 • Er optaget af at lave nuancerede og fyldige historier om en given problemstilling
 • Kan handle proaktivt og selvstændigt
 • Er fleksibel i forhold til din arbejdstids tilrettelæggelse
 • Er autentisk, nærværende og har humor
 • Har kørekort


Vi tilbyder
I Familiehuset lægger vi vægt på høj faglighed og at vores medarbejdere er i konstant udvikling. Vores hverdag er præget at et godt humør, af varme og af indbyrdes respekt for hinanden. Her får alle en høj grad af medindflydelse. Derudover tilbyder vi vores nye kollega:
 
 • Et inspirerende miljø fuld af faglighed, liv og faglige udfordringer
 • Et arbejdsfællesskab præget af mangfoldighed med et højt professionelt og personligt engagement
 • Supervision med ekstern supervisor
 • Tværfagligt samarbejde omkring komplekse sager
 • Mulighed for at være med til at udvikle vores børnehus


Har du spørgsmål?
Du er meget velkommen til at kontakte, leder af Familiehuset Lene Michaelsen på telefon 20 23 27 34, hvis du har brug for yderligere oplysninger eller har spørgsmål til stillingerne.

Det er en del af Ringsted Kommunes ansættelsespolitik at fremme ligelig kønsfordeling og etnisk ligestilling. Vi opfordrer både personer med dansk og anden etnisk baggrund til at søge den opslåede stilling.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.