Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Genopslag - Pædagogisk leder til Birkegården

Er ledelse i fællesskab noget for dig?
Både personalet og din lederkollega venter på dig.

Som noget nyt, skal der fremover være to ligestillede pædagogiske ledere i Birkegården. Midt i januar begyndte Birgitte, og nu skal vi ha ansat én pædagogisk leder mere.

Birgitte har en del års erfaring i ledelse, ligger vægt på den strategiske relationelle ledelse, det gode samarbejde og udvikling af den pædagogiske praksis.
Ledelse af Birkegården har mange facetter. Det kræver en ledelse, der er nysgerrige på dette og indimellem har mod på at vende deres egne og andres holdninger på hovedet for at finde nye veje.

Vi har brug for dig, der kender og elsker de mange facetter af pædagogisk ledelse, som har blik for helheden, børn og familier, og som har fokus på ledelse af medarbejdere og den faglige udvikling.

Vi kan tilbyde en arbejdsplads, hvor der er medarbejdere og lederkollegaer i distriktet, som vil samarbejdet, og som forventer noget af hinanden.

Vil du i tæt samarbejde med forældre, pædagogisk personale og pædagogisk leder samt distriktets ledelsesteam, være med til at sikre børn den bedste start på livet? Så er stillingen som pædagogisk leder i Børnehuset Birkegården måske noget for dig.
 
OM DISTRIKT HEDEGÅRDEN
Distriktet består af 4 børnehuse samt den kommunale dagpleje, der hver har deres særpræg og fordeling af børnegrupper. Vi oplever, at det er en styrke at være et fælles distrikt med ca. 100 ansatte og fælles ledelse.

Vi profiterer af at kunne holde kurser på tværs af afdelingerne, holde fælles p-møder, sociale arrangementer, skovuger for alle de kommende skolebørn samt andre fælles tiltag, hvor der er fokus på udvikling, faglighed og vidensdeling, men også mulighed for at hygge sig og mødes med de kollegaer, man ikke ser til dagligt. 

I øjeblikket er vi i gang med, på tværs af distriktet, at lægge sidste hånd på vores nye fælles pædagogiske læreplan – en spændende proces med bred involvering og mange givtige faglige dialoger.
 
OM BØRNEHUSET BIRKEGÅRDEN
Vi er 48 vuggestuebørn, 60 børnehavebørn og ca. 22 medarbejdere, der er fordelt i 3 huse. Dette gør, at vi har god mulighed for at skabe overskuelighed og nærhed i en ellers stor institution, men vi er også bevidste om det krav, det stiller til os i forhold til at skabe sammenhæng.

Vi har måske Ballerups største legeplads med bakker, bålhytte, ny naturhytte og masser af mulighed for udendørsaktiviteter og motorisk udfoldelse.

Birkegårdens børne- og forældregruppe afspejler området, vi bor i med mangfoldigheden som største fællesnævner.

Vi lægger vægt på et tæt samarbejde med familierne og oplever ofte at blive inviteret til meget nære relationer, som giver mulighed for på forskellig vis at bidrage til at forældrene løfter deres opgave bedst muligt.
 
DINE KOMMENDE MEDARBEJDERE
Vi er en kerne af medarbejdere, hvor nogle har været i distriktet i flere år, og nogle er nytilkomne. Vi spænder i øvrigt vidt både i forhold til alder og erfaring, hvilket giver en god dynamik, fagligt og socialt.

Vi lægger vægt på høj kvalitet i arbejdet, at den enkelte trives, og at vi sammen arbejder for et godt arbejdsmiljø, hvor arbejdsglæde, engagement, respekt og humor er i højsædet.
 
PERSONLIG PROFIL
Du er en engageret ildsjæl med lyst til at ”blande dig” i alt, hvad der sker i Birkegården, distriktet og lokalmiljøet. Du er nuanceret, rummelig og interesseret i mennesker omkring dig - dette både børn, forældre og personale.

Du ønsker at gøre en positiv forskel i andres liv, understøtte deres ressourcer, og går ikke af vejen for at afsøge nye muligheder og udvide grænserne for gængs praksis. Du kan adskille egne værdier fra andres. Relations arbejde falder dig let - du skaber naturligt kontakt til forældre, personale og samarbejdspartnere.
 
PERSONALELEDELSE
Som personaleleder er du tillidsvækkende og troværdig. Du har tillid til dine medarbejdere, og forstår at kommunikere mål og retning tydeligt. Du understøtter medarbejdernes egne evner til at koordinere med hinanden, prioritere i arbejdsopgaver og organisere sig.

Du tager, sammen med medarbejderne, ansvar for det gode arbejdsmiljø. Du har en god balance mellem at uddelegere og tage ansvar, lytte og sætte retning, se muligheder og ”sætte hælen i”. Du er god til at skabe samspil mellem de enkelte medarbejdere samt teams i huset.

Du har fokus på at medarbejderne trives med kerneopgaven og har de fornødne kompetencer til at kunne løfte opgaven. Du er bevidst om, at du arbejder i en politisk styret organisation og evner at omsætte politiske beslutninger, så de får gennemslagskraft i dit børnehus. Dette er også gældende i forhold til distriktets fælles beslutninger. Du er god til at kommunikere både skriftligt og mundtligt, så du kan formidle og sikre et højt informationsniveau.

FAGLIGLEDELSE
Du har et solidt fagligt fundament, og er optaget af pædagogisk udvikling. Du mener noget om pædagogik og det gode børneliv, og forstår at lede ind i det pædagogiske felt. Uden at være en fast del af den pædagogiske hverdag, formår du alligevel at være synlig og nærværende. Du skaber, gennem undren og anerkendende spørgsmål, ”tilpas forstyrrelser”, der er med til at fastholde refleksion og udvikling af praksis.
 
DISTRIKTSLEDELSE
Du har lyst til, at være ”en del af noget større” – et stort fagligt og forpligtende fællesskab, hvor du både løfter alene, i flok eller i tæt samspil med distriktslederen. Som pædagogik lede har du sammen med din tætte medleder et stort råderum i forhold til driften af Birkegården, men deler stort og småt med distriktslederen og de øvrige pædagogiske ledere på de ugentlige ledermøder.

Distriktets ledelsesteam arbejder tæt sammen, og leder også på tværs af distriktets afdelinger. Det betyder, at du vil komme omkring i distriktet, ”får siddet ved alle kontorborde” og blive inddraget i driften af fællesskabet. Vi elsker at skabe udvikling og er hele tiden nysgerrige på, hvordan vi kan blive bedre. Du kan se kvaliteten i at distriktet har fælles pædagogiske metoder, teori og materialevalg, og vil være en aktiv bidrager til den fortsatte udvikling.

For at søge stillingen hos os, skal du have erfaring med at lede store personalegrupper og erfaring med 0-5 års området.

Vi er en røgfri institution og ryger ikke i åbningstiden.

Vi indhenter referencer og børneattester på personer, der ansættes i dagtilbud.
 
LØN OG ANSÆTTELSESVILKÅR
Løn og ansættelse ifølge gældende overenskomst efter principper om lokal løndannelse efter aftale med den forhandlingsberettigede organisation.
 
YDERLIGERE INFORMATION
For yderligere oplysninger om stillingen kontakt distriktsleder Anette Lykke på telefon 4477 1848.

Ring til Birgitte Lilliendal, pædagogisk leder og aftal tid for besøg på telefon: 4047 6931

Vi vil være glade for, at du tager dig tid til at komme ud og besøge institutionen og stille de spørgsmål, du har brug for, for at beslutte om stillingen er noget for dig.
 
Birkegårdens adresse: Hold an vej 158, 2750 Ballerup

ANSØGNINGSFRIST: 5.maj 2021
1. samtale vil blive afholdt i uge 19
2. samtale vil blive afholdt i uge 20

Vi foretrækker, at du sender din ansøgning online. Klik på ”send ansøgning” og vedhæft din ansøgning, dit CV og dit uddannelsesbevis.

Vi ser mangfoldighed som en styrke. Derfor opfordrer vi alle uanset køn, alder, handicap, religion, seksuel orientering eller etnisk baggrund til at søge job hos os.
 

Ballerup Kommune

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.