Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Geografisk Fagspecialist

Til vores team, i afdelingen Kørestrøm Drift, søger vi en dygtig Geografisk Fagspecialist til fjernbanens forsyningsstationer til forsyning af køreledningsanlægget. Du kommer til at arbejde ud fra Banedanmarks afdeling i enten København, Ringsted eller Middelfart.

Vi søger en person, som kan agere effektivt og målrettet, således at vi kan opretholde en vedligeholdt jernbane, der imødekommer publikums og operatørernes krav om tog til tiden og rettidighed.

Den faglige udfordring

Banedanmarks kørestrømsanlæg på fjernbanen består af to forskellige systemer. Et ældre system F160, som har været i drift i mere end 30 år og det nye Sicat anlæg, som i øjeblikket er ved at blive bygget på en stor del af det ikke elektrificerede jernbanenet, og hvor strækningerne Lunderskov - Esbjerg og den nye bane København – Ringsted er taget i brug.

Forsyningen af fjernbanens F160 køreledningsanlæg sker gennem banetransformere, der transformerer strømmen fra højspændingsnettet til 25 kV, som ledes til fordelingsstationer, hvorfra strømmen fordeles ud i køreledningsnettet. Banedanmark har for nylig overtaget drift og vedligehold af banetransformerne fra el-forsyningsselskaberne. Banetransformerne står fysisk i forsyningsselskabernes transformergårde.

Forsyningen af Sicat anlægget sker gennem en forsyningsstation, som rummer både banetransformer og fordelingsstation, herfra forsynes køreledningsanlægget dels direkte og dels gennem en yderligere AT-fødeledning, som forsyner et antal decentrale AT-stationer, hvorfra køreledningen også forsynes.

I forbindelse med hjemtagningen af drift og vedligehold af banetransformerne er det besluttet at outsource alt vedligehold af fjernbanens forsyning. Outsourcingen sker pr. 1. februar 2020. Det bliver derfor din opgave at føre tilsyn med den entreprenør, der skal udføre vedligeholdet.

Som Geografisk fagspecialist er det dig, der får til opgave at sørge for at forsyningssystemet er velvedligeholdt og driftssikkert. Dette sker gennem inspektioner og tilstandsvurderinger af anlæggene og sikring af, at vedligeholdet af forsyningsstationerne sker i overensstemmelse med det, der er aftalt. Det er også dig, der står for indstilling til prioritering af forebyggende vedligehold og fornyelse. I forbindelse med, at du får til opgave, at føre tilsyn med vedligeholdelsesentreprenøren, sørger du også for, at den tekniske dokumentation er i orden.

Faglig baggrund

Du har en bred el-teknisk baggrund for eksempel elektriker, el-installatør, maskinmester, højspændingstekniker eller på anden måde kendskab til højspændingsanlæg. Herudover har du kendskab, der spænder fra ældre relæteknik til nutidens PLC og RTU teknik.

Du har endvidere et grundigt kendskab til relevante bekendtgørelser og standarder. Et generelt godt IT-kendskab forventes, og erfaring med SAP betragtes som en fordel.

Erfaring med samarbejde med eksterne vedligeholdelsesentreprenører vil være en ubetinget fordel.

Det er et krav, at du har gyldigt kørekort i kategori B.

Du bliver specialisten

Vores nye Geografiske Fagspecialist arbejder selvstændigt og tager gerne ansvar for en bred vifte af opgaver. I rollen vil du ligeledes blive en del af et fagligt og dedikeret team med et stærkt fællesskab.

Har du mod på at undervise på Banedanmarks kørestrømstekniske kurser, vil det absolut være en fordel.

Du skal være indstillet på også at påtage dig andre opgaver inden for kørestrømsområdet.

For at opretholde et godt samarbejde indenfor og udenfor teamet er det vigtigt, at du har gode samarbejdsevner samt kommunikationsevner. Du har gennemslagskraft og er i stand til at holde hovedet koldt, når det går stærkt. Det falder dig ligeledes naturligt at arbejde selvstændigt og resultatorienteret – du sætter en ære i at få tingene til at ske i dagligdagen.

Som Geografisk Fagspecialist skal du udføre sikkerhedsklassificeret arbejde og derfor opfylde helbredskravene på jernbaneområdet. Det betyder, at du skal have et godt helbred, herunder normal hørelse, syn og farvesans. Hvis du vil vide mere om kravene, kan du læse mere på Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens hjemmeside.

Desuden skal du gennemgå en jernbanesikkerheds- og el-sikkerhedsmæssig uddannelse i det omfang, du ikke allerede har de fornødne kompetencer.

Løn

Er du uddannet håndværker vil din ansættelse være omfattet af Fællesoverenskomsten mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer og Organisationsaftalen for Håndværkere og teknikere.

Er du uddannet maskinmester vil din ansættelse være omfattet af Fællesoverenskomsten mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område, og Organisationsaftalen for Maskinmestre i Land.

Kommer du med en administrativ baggrund er ansættelsen omfattet af Fællesoverenskomsten mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område og Organisationsaftalen mellem Finansministeriet og HK/STAT, Danmark samt protokollat for kontorfunktionærer ansat ved Banedanmark. Stillingen er placeret i løngruppe 3, sats 3, Hovedstad. Basislønnen udgør pt. kr. 372.551,00 årligt og kr. 31.045,92 månedligt. Hertil kommer pension. Der er mulighed for at forhandle tillæg.

Ansøgning og kontakt

Vil du vide mere, så kontakt sektionschef Jesper Sejerø Hansen. Send din ansøgning og CV hurtigst muligt. Vi vurderer ansøgninger og indkalder til samtaler løbende.

For at søge stillingen klikker du på linket ”Søg stillingen” og følger instruktionerne.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.