Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Højt kvalificerede økonomer til analyser og policy-udvikling i Skatteministeriet

Vil du bidrage til gennemarbejdede analyser og kvalificerede beslutningsgrundlag? Trives du i et miljø med høj faglighed og engagerede kolleger? Så er du måske den kollega, vi søger i Skatteministeriets afdeling for lovgivning og økonomi.

Du får indflydelse på en væsentlig del af samfundsøkonomien
Som medarbejder i Skatteministeriets departement har du fingrene nede i det allermest komplicerede og spændende stof. I afdelingen for Lovgivning og Økonomi er der fokus både på dybdegående samfundsøkonomiske analyser og på policy-udvikling. Vores arbejde har stort offentligt og politisk fokus, og du vil opleve den politiske verden på tæt hold.

Afdelingen for Lovgivning og Økonomi søger højt kvalificerede økonomer til en række stillinger. Fælles for stillingerne er, at de vil omfatte konsekvensberegninger af økonomiske reformer, analyser inden for det skattepolitiske område og policy-udvikling på skatteområdet. Det kan fx vedrøre grønne afgifter, tobaksafgifter, personskat eller selskabsskat.

Vi foretager både samfundsøkonomiske analyser af store skatteomlægninger og mindre partielle analyser af de skatter og afgifter, vi har ansvar for. Til brug herfor anvender vi bl.a. Lovmodellen, Skatteministeriets generelle ligevægtsmodel, SIA, der er udviklet i afdelingen, bilmodellen m.v. Vi arbejder desuden løbende med økonomisk metodeudvikling på centrale områder, herunder med adfærdseffekter af skatter og afgifter. Afdelingen udarbejder (som udgangspunkt) årligt publikationen Skatteøkonomisk Redegørelse, som giver et overblik over centrale skattepolitiske emner og forklarer om ministeriets regnemetoder.

Endelig arbejder vi løbende med at levere input til regeringens økonomiske politik inden for fagområderne og understøtter de politiske processer på området.

Som eksempler på opgaver kan bl.a. nævnes:

  • Fastlæggelse af en ensartet afgift på alle udledninger af drivhusgasser i regi af ekspertgruppen for grøn skattereform
  • Provenu-, adfærds- og fordelingseffekter af skatter og afgifter, fx hypotetiske ændringer i topskatten eller yderligere forhøjelser af tobaksafgiften
  • Effekten af særlige fradrag i personbeskatningen, fx befordringsfradraget
  • Internationalt arbejde med skatteundgåelse og beskatning af digitale selskaber
  • Konsekvenser af skat på aktionærers indkomst for bl.a. porteføljesammensætning, arbejdsudbud og iværksætteri
  • Effekten af lønsumsafgiften for bl.a. den finansielle sektor
Højt kvalificerede økonomer
Du skal være en fagligt højt kvalificeret økonom – med en uddannelse som cand.oecon., cand.polit. eller lignende – og eventuelt med en ph.d. i økonomi.

Du interesserer dig for sammenhængen mellem samfundsøkonomi, jura og politik og har blik for den betydning, som skatteområdet har for samfundet. Du har lyst til at arbejde i en organisation, der lægger stor vægt på faglighed, og som hurtigt giver dig et stort ansvar.

Du har et stort engagement, udpræget gode samarbejdsevner og en positiv indstilling, også når tingene går stærkt. Du vil indgå i et tæt samarbejde med andre højt kvalificerede økonomer i et fagligt inspirerende miljø og vil fra start få spændende og krævende opgaver og være med til at præge afdelingens udvikling.

Vi forventer, at du trives i et afvekslende miljø, hvor nogle opgaver er præget af korte deadlines, fx i forbindelse med politiske forhandlinger, mens andre opgaver kræver faglig fordybelse over længere perioder. Vi lægger desuden vægt på, at du er ansvarsbevidst og er parat til at gøre en ekstra indsats, når det er nødvendigt. Samtidig er vi også fleksible i forhold til medarbejdernes behov og lægger vægt på, at det skal være sjovt og spændende at gå på arbejde.

Forudgående erfaring fra lignende stillinger er en fordel, men det centrale er, at du er dygtig og ambitiøs og har lyst til at arbejde med økonomiske analyser og policy-udvikling. Både nyuddannede og erfarne kandidater vil blive taget i betragtning til besættelse af de ledige stillinger.

Arbejd tæt på det, der tæller
I Skatteministeriet arbejder vi tæt på de politiske processer på et område med stor bevågenhed og mange interessenter. Vi bruger alle vores kræfter på at løse en afgørende opgave på en ordentlig måde samtidig med, at vi sætter retning og skaber løsninger for skatteforvaltningen.

Vi er et fagligt og ambitiøst departement med ca. 300 ansatte, hvor vi dagligt løser udfordrende opgaver på tværs af discipliner. Vi ved, at den gode løsning opstår i samspillet mellem fagligheder. Derfor dyrker vi en stærk faglig samarbejdskultur, hvor der er også plads til det sociale.

Ansøgning og kontakt
Send din ansøgning med CV og eksamensbevis via linket ”Søg stillingen” senest den 9. april. Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Jacob Vastrup på telefonnummer 72 37 78 59, kontorchef Mette Kildegaard Graversen på telefonnummer 72 37 58 52, kontorchef Merete Godvin Jensen på telefonnummer 72 38 95 89, kontorchef Peter Bach-Mortensen på telefonnummer 72 37 89 58 eller kontorchef Uffe Mikkelsen på telefonnummer 25 13 35 03.

Der kan indgå tests i ansættelsesprocessen.

Du vil kunne blive taget i betragtning til stillinger i kontorerne i afdelingen for Lovgivning og Økonomi.

Tiltrædelse snarest muligt og ansættelse efter gældende overenskomst. Arbejdsstedet er Nicolai Eigtveds Gade 28, 1402 København K.

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest.

Læs mere om ansættelse i Skatteministeriet på www.skm.dk/job.

Skatteministeriet opfordrer alle kvalificerede uanset køn, alder religion eller etnisk tilhørsforhold at søge stillingen.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.