Gem job

Horsens Kommune dagtilbudsleder til Dagtilbud Søndermark (genopslag)

Dagtilbud i Horsens Kommune
”Det handler om børnene” er grundlaget for arbejdet på børne- og ungeområdet i Horsens Kommune, og det er godt forankret på dagtilbudsområdet blandt ledere og personale. Derfor søger vi til Søndermark en leder, der har fokus på børnene.

Læs mere om dagtilbudsområdet her.

På dagtilbudsområdet er ledelsesstrukturen således, at en dagtilbudsleder har ansvaret for dagtilbud i en eller flere lokaliteter og for dagplejerne i området. Det er generelt gældende i Horsens Kommune, at den pædagogiske udvikling er en central del af dagtilbudslederens opgave. Lederne på dagtilbudsområdet er organiseret i en ledergruppe med andre dagtilbudsledere, hvor vi hjælpes ad. I den gruppe er er et stærkt netværk og fælles tværgående opgaveløsning.

Dagtilbud Søndermark
Dagtilbuddet i Horsens Midtby, hvor det deler lokalitet med Horsens Byskole afdeling Lindvigsvej. Søndermark er et stort og velfungerende dagtilbud i en god udvikling. Dagtilbuddet er kendetegnet ved et fagligt stærkt personale, hvor stort set alle har pædagogisk uddannelse. Personalet fremhæver, at der er et godt kollegaskab, og at stedet har gennemgået en meget positiv udvikling over de seneste år. Der er en engageret forældrebestyrelse. De fremhæver, at der er en god dialog med ledelsen i dagtilbuddet, og at de bliver inddraget på en god måde i dagtilbuddets drift og udvikling.

Dagtilbuddet ligger i et område med mange 2-sprogede børn, og dermed er der også en stor andel i dagtilbuddet. Det betyder, at der i dagtilbuddet er et stort fokus på sprog og arbejdet med det multikulturelle i dagligdagen. Der er et stærkt og vigtigt samarbejde med Horsens Byskole i forhold til pædagogikken og overgangen imellem dagtilbud og skole. I den sammenhæng har dagtilbud og skole gennemført pædagogisk uddannelse inden for Low Arousal, og anvender metoderne som et fælles grundlag i pædagogikken.

I dagtilbuddet er der fire teams med i alt ca. 60 medarbejdere, som er relativt selvkørende. Hvert team har ansvaret for flere grupper. Dagtilbuddet består af 5 vuggestuegrupper med ca. 60 børn i alt og 6 børnehavegrupper med ca. 125 børn. Ud over dette er 8 dagplejere også tilknyttet dagtilbuddet og refererer til dagtilbudslederen.
Der er i dag ud over dagtilbudslederen to assisterende ledere samt en administrativ medarbejder i dagtilbuddet.

Forventninger til lederen
Lederens opgaver
Den nye leder skal sammen med den øvrige ledelse af dagtilbuddet sikre, at Horsens Kommunes vision og målsætninger på området indfries. Dette gøres ved at sætte retning, prioritere indsatser og fokusere på at have en motiveret og fagligt stærk medarbejderstab med fokus på pædagogisk udvikling i forhold til alle børns trivsel, udvikling og læring.

Den gode udvikling i Søndermark skal videreføres. Det betyder, at følgende er særligt vigtigt at fokusere på for den nye leder:

 • Den seneste tid har Coronasituationen påvirket arbejdet og indsatserne meget. Det betyder, at samarbejdet med skolen skal genaktiveres og fortsat udvikles i forhold til det pædagogiske samarbejde og overgangen imellem dagtilbud og skole. På samme måde skal den gode udvikling omkring integration af dagplejerne i dagtilbuddet genstartes og fortsat udvikles.
 • Arbejdet med sprogudvikling og forankringen af Low Arousal i det daglige pædagogiske arbejde.
 • Den synlige pædagogiske ledelse i huset, hvor der er et tæt samspil imellem lederne og personalet omkring den faglige udvikling. Gerne igennem aktionslæringsforløb som allerede er i gang.
 • Samarbejdet og den gode kommunikation med forældrebestyrelsen, så den gode udvikling fortsætter.
 • Fokus på handleplaner og sager i forhold til børne med særlige behov.
Som det fremgår, er en stor del af opgaven for den nye leder at videreføre det gode arbejde, men naturligvis også tilføre udvikling, hvor det er relevant.

Faglighed og erfaring
I forhold til stillingen vil der blive lagt vægt på følgende faglige kvalifikationer og erfaring:
 • Uddannelse og erfaring med den pædagogiske opgave på 0 – 6 års-området er et krav, herunder er særligt viden og erfaring med, hvordan små børn lærer og rollen som ”lead learner” centralt.
 • Der er tale om en stor ledelsesopgave. Dels i forhold til dagtilbuddet størrelse, men også den opgave der ligger i at lede et dagtilbud, hvor den flerkulturelle opgave er stor. Derfor forventes nogen ledelsesmæssig erfaring fra en stilling på lignende niveau, samt relevant ledelsesmæssig efteruddannelse.
 • Det er en fordel, men ikke et krav at den kommende leder har erfaring fra dagtilbud, hvor der er en stor andel af 2-sprogede børn.
 • God forståelse for ledelsesopgaven i et politisk system, så det lykkes at omsætte de centrale ønsker og krav til en god og sammenhængende hverdag i dagtilbuddet.
 • Fagligt stærk på det kommunikative områder, så det lykkes at holde et højt informationsniveau til medarbejdere og den mangfoldige forældregruppe.
 • Evnen til at styre den økonomiske og administrative side af et dagtilbud er en selvfølge i stillingen.
Personlige kompetencer
Der vil desuden blive lagt vægt på følgende personlige kompetencer:
 • Personligt skal du være optaget af, hvordan små børn lærer og udvikler sig, ligesom du har indsigt i og forståelse for, hvad der er på spil for børn og voksne i hverdagen.
 • Du skal være en god personaleleder med fokus på en motiverende, delegerende og anerkendende lederstil. Du skal give frihed til at medarbejdere og teams kan udfolde deres faglighed og samtidig turde forstyrre med gode spørgsmål, så udviklingen fortsætter.
 • Du skal være stærk til at implementere de tiltag, der er godt i gang. Så evnen til at planlægge processer, gennemføre dem, følge op og evaluere vil blive vægtet højt.
 • Du skal være synlig i dagligdagen og med en rolig og sikker lederstil, kan vise vejen for medarbejderne og medvirke til at skabe et godt tilbud, hvor mangfoldigheden rummes og håndteres.
Fakta om stillingen
Titel:                                    Dagtilbudsleder.

Ansættelsesvilkår:               Fuld tid og løn efter overenskomst på området.

Organisatorisk placering:     Dagtilbudslederen refererer til Dagtilbudschefen i Horsens Kommune.

Proces
Ansøgning via Horsens Kommunes hjemmeside under ledige stillinger. Ansøgningsfristen er den 5. oktober 2021.

Der afholdes indledende samtaler den 12. oktober (eftermiddag). Anden samtalerunde gennemføres den 26. oktober (eftermiddag), og der er forventet ansættelse pr. 1. december 2021.

Dagtilbud Søndermark afholder medarbejderseminar lørdag den 13. november 2021. Her har de et ønske om at den nye leder deltager hvis det er muligt.

Ansøgere, der inviteres til 2. samtale, vil blive bedt om at gennemgå et testforløb, og vil mellem de to samtaler skulle mødes med konsulentfirmaet Mindbiz for tilbagemelding på en Personprofil.

Spørgsmål vedr. stillingen kan rettes til Dagtilbudschef Anne Bust på tlf.: 2174 0265 eller mail: ab@horsens.dk

Konsulentvirksomheden Mindbiz medvirker i ansættelsesprocessen, og spørgsmål vedr. processen kan rettes til Poul Kristian Mouritsen, Mindbiz, på tlf.: 2339 7115 eller mail pkm@mindbiz.dk

Skriv i din ansøgning, at du fandt jobbet på ofir.dk


ellerGem job

Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Andre job der minder om dette

Horsens Kommune dagtilbudsleder til Dagtilbud Dagnæs

Dagtilbud Dagnæs

Horsens
Dagtilbud i Horsens Kommune Det handler om børnene er grundlaget for arbejdet på børne- og ungeområdet i Horsens Kommune, og det er godt forankret på dagtilbudsområdet blandt ledere og personale. Derfor søger vi til Dagnæs en leder, der har fokus på...
Indrykket:16. september 2021

Daginstitutionsleder i Kildedalen

Vejle Kommune

Vejle
Spændende lederstilling i daginstitution i Thyregod Om jobbetVi søger en ny institutionsleder, der kan gå forrest i at skabe gode læringsmiljøer, høj faglighed og arbejdsglæde i vores dejlige daginstitution.Kildedalen er en aldersintegreret daginsti...
Indrykket:20. september 2021

Leder til daginstitutionen i Landsbyordningen Engum - genopslag

Vejle Kommune

Vejle Øst
Leder til daginstitutionen i Landsbyordningen Engum - genopslagVi søger en ny afdelingsleder til daginstitutionen i Landsbyordningen Engum pr. 1. december 2021. Om jobbetStillingen er på fuld tid og indeholder både ledelsestid og tilsynstid med børn...
Indrykket:20. september 2021

Ledende overlæge til Bedøvelse, Operation og Intensiv, Regionshospitalet Horsens

Bedøvelse, Operation og Intensiv

Horsens
Er du vores kommende ledende overlæge i Bedøvelse, Operation og Intensiv og er du klar til at være del af en stærk tværfaglig afdelingsledelse pa° et regionshospital med en flad organisationsstruktur og mulighed for at sætte dit præg?Vi søger en amb...
Indrykket:22. september 2021

AC Praktikant i Politik, Analyse & Kommunikation

Vejle Kommune

Vejle
Ønsker du at få spændende erfaring ved at arbejde i en stor og visionær kommune, som du kommer til at bidrage til udviklingen af, i en stilling tæt placeret på borgmester og kommunaldirektør? Så skal du ansøge om at blive vores nye praktikant i forå...
Indrykket:24. september 2021

Horsens Kommune dagtilbudsleder til Dagtilbud Søndermark (genopslag)

Dagtilbud i Horsens Kommune
”Det handler om børnene” er grundlaget for arbejdet på børne- og ungeområdet i Horsens Kommune, og det er godt forankret på dagtilbudsområdet blandt ledere og personale. Derfor søger vi til Søndermark en leder, der har fokus på børnene.

Læs mere om dagtilbudsområdet her.

På dagtilbudsområdet er ledelsesstrukturen således, at en dagtilbudsleder har ansvaret for dagtilbud i en eller flere lokaliteter og for dagplejerne i området. Det er generelt gældende i Horsens Kommune, at den pædagogiske udvikling er en central del af dagtilbudslederens opgave. Lederne på dagtilbudsområdet er organiseret i en ledergruppe med andre dagtilbudsledere, hvor vi hjælpes ad. I den gruppe er er et stærkt netværk og fælles tværgående opgaveløsning.

Dagtilbud Søndermark
Dagtilbuddet i Horsens Midtby, hvor det deler lokalitet med Horsens Byskole afdeling Lindvigsvej. Søndermark er et stort og velfungerende dagtilbud i en god udvikling. Dagtilbuddet er kendetegnet ved et fagligt stærkt personale, hvor stort set alle har pædagogisk uddannelse. Personalet fremhæver, at der er et godt kollegaskab, og at stedet har gennemgået en meget positiv udvikling over de seneste år. Der er en engageret forældrebestyrelse. De fremhæver, at der er en god dialog med ledelsen i dagtilbuddet, og at de bliver inddraget på en god måde i dagtilbuddets drift og udvikling.

Dagtilbuddet ligger i et område med mange 2-sprogede børn, og dermed er der også en stor andel i dagtilbuddet. Det betyder, at der i dagtilbuddet er et stort fokus på sprog og arbejdet med det multikulturelle i dagligdagen. Der er et stærkt og vigtigt samarbejde med Horsens Byskole i forhold til pædagogikken og overgangen imellem dagtilbud og skole. I den sammenhæng har dagtilbud og skole gennemført pædagogisk uddannelse inden for Low Arousal, og anvender metoderne som et fælles grundlag i pædagogikken.

I dagtilbuddet er der fire teams med i alt ca. 60 medarbejdere, som er relativt selvkørende. Hvert team har ansvaret for flere grupper. Dagtilbuddet består af 5 vuggestuegrupper med ca. 60 børn i alt og 6 børnehavegrupper med ca. 125 børn. Ud over dette er 8 dagplejere også tilknyttet dagtilbuddet og refererer til dagtilbudslederen.
Der er i dag ud over dagtilbudslederen to assisterende ledere samt en administrativ medarbejder i dagtilbuddet.

Forventninger til lederen
Lederens opgaver
Den nye leder skal sammen med den øvrige ledelse af dagtilbuddet sikre, at Horsens Kommunes vision og målsætninger på området indfries. Dette gøres ved at sætte retning, prioritere indsatser og fokusere på at have en motiveret og fagligt stærk medarbejderstab med fokus på pædagogisk udvikling i forhold til alle børns trivsel, udvikling og læring.

Den gode udvikling i Søndermark skal videreføres. Det betyder, at følgende er særligt vigtigt at fokusere på for den nye leder:

 • Den seneste tid har Coronasituationen påvirket arbejdet og indsatserne meget. Det betyder, at samarbejdet med skolen skal genaktiveres og fortsat udvikles i forhold til det pædagogiske samarbejde og overgangen imellem dagtilbud og skole. På samme måde skal den gode udvikling omkring integration af dagplejerne i dagtilbuddet genstartes og fortsat udvikles.
 • Arbejdet med sprogudvikling og forankringen af Low Arousal i det daglige pædagogiske arbejde.
 • Den synlige pædagogiske ledelse i huset, hvor der er et tæt samspil imellem lederne og personalet omkring den faglige udvikling. Gerne igennem aktionslæringsforløb som allerede er i gang.
 • Samarbejdet og den gode kommunikation med forældrebestyrelsen, så den gode udvikling fortsætter.
 • Fokus på handleplaner og sager i forhold til børne med særlige behov.
Som det fremgår, er en stor del af opgaven for den nye leder at videreføre det gode arbejde, men naturligvis også tilføre udvikling, hvor det er relevant.

Faglighed og erfaring
I forhold til stillingen vil der blive lagt vægt på følgende faglige kvalifikationer og erfaring:
 • Uddannelse og erfaring med den pædagogiske opgave på 0 – 6 års-området er et krav, herunder er særligt viden og erfaring med, hvordan små børn lærer og rollen som ”lead learner” centralt.
 • Der er tale om en stor ledelsesopgave. Dels i forhold til dagtilbuddet størrelse, men også den opgave der ligger i at lede et dagtilbud, hvor den flerkulturelle opgave er stor. Derfor forventes nogen ledelsesmæssig erfaring fra en stilling på lignende niveau, samt relevant ledelsesmæssig efteruddannelse.
 • Det er en fordel, men ikke et krav at den kommende leder har erfaring fra dagtilbud, hvor der er en stor andel af 2-sprogede børn.
 • God forståelse for ledelsesopgaven i et politisk system, så det lykkes at omsætte de centrale ønsker og krav til en god og sammenhængende hverdag i dagtilbuddet.
 • Fagligt stærk på det kommunikative områder, så det lykkes at holde et højt informationsniveau til medarbejdere og den mangfoldige forældregruppe.
 • Evnen til at styre den økonomiske og administrative side af et dagtilbud er en selvfølge i stillingen.
Personlige kompetencer
Der vil desuden blive lagt vægt på følgende personlige kompetencer:
 • Personligt skal du være optaget af, hvordan små børn lærer og udvikler sig, ligesom du har indsigt i og forståelse for, hvad der er på spil for børn og voksne i hverdagen.
 • Du skal være en god personaleleder med fokus på en motiverende, delegerende og anerkendende lederstil. Du skal give frihed til at medarbejdere og teams kan udfolde deres faglighed og samtidig turde forstyrre med gode spørgsmål, så udviklingen fortsætter.
 • Du skal være stærk til at implementere de tiltag, der er godt i gang. Så evnen til at planlægge processer, gennemføre dem, følge op og evaluere vil blive vægtet højt.
 • Du skal være synlig i dagligdagen og med en rolig og sikker lederstil, kan vise vejen for medarbejderne og medvirke til at skabe et godt tilbud, hvor mangfoldigheden rummes og håndteres.
Fakta om stillingen
Titel:                                    Dagtilbudsleder.

Ansættelsesvilkår:               Fuld tid og løn efter overenskomst på området.

Organisatorisk placering:     Dagtilbudslederen refererer til Dagtilbudschefen i Horsens Kommune.

Proces
Ansøgning via Horsens Kommunes hjemmeside under ledige stillinger. Ansøgningsfristen er den 5. oktober 2021.

Der afholdes indledende samtaler den 12. oktober (eftermiddag). Anden samtalerunde gennemføres den 26. oktober (eftermiddag), og der er forventet ansættelse pr. 1. december 2021.

Dagtilbud Søndermark afholder medarbejderseminar lørdag den 13. november 2021. Her har de et ønske om at den nye leder deltager hvis det er muligt.

Ansøgere, der inviteres til 2. samtale, vil blive bedt om at gennemgå et testforløb, og vil mellem de to samtaler skulle mødes med konsulentfirmaet Mindbiz for tilbagemelding på en Personprofil.

Spørgsmål vedr. stillingen kan rettes til Dagtilbudschef Anne Bust på tlf.: 2174 0265 eller mail: ab@horsens.dk

Konsulentvirksomheden Mindbiz medvirker i ansættelsesprocessen, og spørgsmål vedr. processen kan rettes til Poul Kristian Mouritsen, Mindbiz, på tlf.: 2339 7115 eller mail pkm@mindbiz.dk

Skriv i din ansøgning, at du fandt jobbet på ofir.dk


Gem

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Andre job der minder om dette

Horsens Kommune dagtilbudsleder til Dagtilbud Dagnæs

Dagtilbud Dagnæs

Horsens
Dagtilbud i Horsens Kommune Det handler om børnene er grundlaget for arbejdet på børne- og ungeområdet i Horsens Kommune, og det er godt forankret på dagtilbudsområdet blandt ledere og personale. Derfor søger vi til Dagnæs en leder, der har fokus på...
Indrykket:16. september 2021

Daginstitutionsleder i Kildedalen

Vejle Kommune

Vejle
Spændende lederstilling i daginstitution i Thyregod Om jobbetVi søger en ny institutionsleder, der kan gå forrest i at skabe gode læringsmiljøer, høj faglighed og arbejdsglæde i vores dejlige daginstitution.Kildedalen er en aldersintegreret daginsti...
Indrykket:20. september 2021

Leder til daginstitutionen i Landsbyordningen Engum - genopslag

Vejle Kommune

Vejle Øst
Leder til daginstitutionen i Landsbyordningen Engum - genopslagVi søger en ny afdelingsleder til daginstitutionen i Landsbyordningen Engum pr. 1. december 2021. Om jobbetStillingen er på fuld tid og indeholder både ledelsestid og tilsynstid med børn...
Indrykket:20. september 2021

Ledende overlæge til Bedøvelse, Operation og Intensiv, Regionshospitalet Horsens

Bedøvelse, Operation og Intensiv

Horsens
Er du vores kommende ledende overlæge i Bedøvelse, Operation og Intensiv og er du klar til at være del af en stærk tværfaglig afdelingsledelse pa° et regionshospital med en flad organisationsstruktur og mulighed for at sætte dit præg?Vi søger en amb...
Indrykket:22. september 2021

AC Praktikant i Politik, Analyse & Kommunikation

Vejle Kommune

Vejle
Ønsker du at få spændende erfaring ved at arbejde i en stor og visionær kommune, som du kommer til at bidrage til udviklingen af, i en stilling tæt placeret på borgmester og kommunaldirektør? Så skal du ansøge om at blive vores nye praktikant i forå...
Indrykket:24. september 2021