Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Informationsarkitekter til kontoret Enterprisearkitektur & Strategi

Vil du arbejde sammen med Skatteforvaltningens forretning, for at sikre at de samfundskritiske systemer opfylder Skatteforvaltningens krav?

Udadvendt rolle i spændingsfeltet mellem forretning og it

Som informationsarkitekt medvirker du til, at vores store og komplekse it-udviklingsprojekter lykkes. Det gør du ved at deltage i projekterne, hvor du sammen med bl.a. Skatteforvaltningens forretning:

 • Analyserer og dokumenterer it-understøttede forretningsprocesser
 • Udarbejder begrebs- og informationsmodeller
 • Udarbejder use cases
 • Definerer webservicesnitflader i SOAP og REST.
 • Samarbejder med kontorets løsningsarkitekter om at specificere serviceintegrationer
 • Hjælper med til at ovenstående faciliteres og gennemføres
Derudover skal du medvirke til, at kvalitetssikre dokumentationen af de it-systemer Skatteforvaltningen har i drift. Det gør du ved, at

 • Opdatere it-understøttede forretningsprocesser, begrebs- og informationsmodeller, use cases og webservicesnitflader
 • Bidrage til videreudvikling og vedligehold af vores omfattende metadata-repository, der indeholder Skatteforvaltningens dokumentation af mange systemer og sammenhængen mellem disse
Gode kolleger, fokus på faglighed og gode vilkår

Du bliver ansat i kontoret Enterprisearkitektur & Strategi i teamet med informationsarkitekter.
Vores opgave er at støtte udviklingsprojekterne i at specificere forretningsorienterede it-løsninger og dokumentere alle systemer i Skatteforvaltningen. Teamet består af informationsarkitekter, som til daglig vil fungere som dine sparringspartnere. Vi holder tæt daglig kontakt, så vi kan hjælpes ad med at sikre kvalitet og konsistens i vores arbejde, samt løfte svære opgaver i fællesskab og videreudvikle arbejdsmetoderne.
I kontoret indgår vi også i et fagligt stærkt fællesskab med løsningsarkitekter og enterprisearkitekter.

Som en del af en højt specialiseret it-organisation med over 1.000 kolleger, er der rig mulighed for at sparre med og udfordre kolleger, og dermed sikre høj faglighed. Det er vigtigt for os, at vores medarbejdere har den seneste og mest relevante viden, så vi kan løse vores opgaver optimalt. Derfor følger vi med udviklingen og tilbyder relevante kurser og certificeringer med jævne mellemrum.

Vi har en høj grad af fleksibilitet, hvor der er mulighed for at balancere arbejds- og familieliv. Vi tilbyder en attraktiv pensionsordning samt 37 timers arbejdsuge, inklusiv frokost.

Om dig

Du er nysgerrig på Skatteforvaltningens opgaver og har en solid forståelse for it og it-projekter. Du kan lide at analysere komplekse problemstillinger, samt være kreativ og imødekommende over for Skatteforvaltningens forretning. Du kan balancere at tage initiativ og arbejde selvstændigt, med at håndtere komplekse sammenhænge, der kræver tæt samarbejde imellem flere forskellige faggrupper.

Skatteforvaltningens forretningsområder og it-landskab er komplekst. Derfor vil dit arbejde være afhængigt af input fra Skatteforvaltningens forretning og løsningsarkitekter, så det er vigtigt at du har en positiv og konstruktiv tilgang til at samarbejde med andre.

Vi forventer, at du har en relevant videregående it-uddannelse fx cand.it, cand.scient.bibl. eller lignende. Derudover forestiller vi os, at du har:

 • Stor erfaring med begrebs- og informationsmodellering
 • Stor erfaring med use-case-modellering
 • Godt kendskab til procesmodellering, gerne i form af BPMN
 • Erfaring med at arbejde i projekter, gerne agilt
 • God sprogforståelse og er i stand at udtrykke dig i et klart og præcist dansk, både mundtligt og skriftligt
 • Kendskab til XML og JSON
Det er samtidig er plus, hvis du har erfaring med modellering af SOAP og OpenAPI, men det er ikke et krav i forhold til at søge stillingen.

Ved ansættelse vil du blive tilknyttet en faglig mentor, som vil oplære dig i Skatteforvaltningens modelleringsmetoder. Din mentor vil fungere som din nærmeste sparringspartner, og sikre at du lander rigtigt i din nye rolle.

Ansøgning og kontakt

Ansøgning med CV og relevante dokumenter bedes sendt via linket ”Søg jobbet” senest den 8. marts 2020.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte teamleder Asger Juel Hansen på telefon 72373876 eller kontorchef Rikke Stæhr Nielsen på telefon 72375390.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten, overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet. Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest.

Ansættelsesområdet er Skatteministeriet med tilhørende institutioner. Arbejdsstedet er Osvald Helmuths Vej 4, 2200 Frederiksberg.

Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

’I samarbejde med Skatteministeriets øvrige styrelser udvikler vi en fremtidsparat og sikker digital forvaltning’

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen har til opgave at forenkle og udvikle it-løsninger og forretningsprocesser. Samtidig har styrelsen ansvar for at sikre stabil drift og vedligeholdelse af skatteforvaltningens eksisterende it-systemer. Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har.

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.

Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på www.ufst.dk

Skatteministeriets koncern opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.