Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Ingeniør til tilsyn og godkendelser med lufthavne

Trafikstyrelsen søger en dygtig og ansvarsfuld ingeniør til flyvepladsområdet, hvor vi arbejder for at skabe en sikker infrastruktur for luftfarten i Danmark.

På flyvepladsområdet beskæftiger vi os med de fysiske og organisatoriske rammer samt services, som holder luftfarten i gang. Vi arbejder ud fra både nationale og internationale regler, der sigter mod at skabe et højt flyvesikkerhedsniveau for luftfarten på tværs af grænser. Vores arbejde består i høj grad af behandling af ansøgninger om tekniske ændringer på flyvepladser samt for luftfartshindringer i det åbne land. Vi fører et løbende tilsyn med både flyvepladser og luftfartshindringer og kommer fra tid til anden rundt til selv fjerne afkroge af kongeriget som en bygd i Grønland eller en helikopterplatform i Nordsøen.

Vi tilbyder dig en høj diversitet af opgavetyper, der spænder fra gennemgang og godkendelse af tekniske tegninger af nye lufthavne, helikopterflyvepladser, luftrum, brændstofsystemer og meget mere; til gennemgang af organisatoriske ændringer og fortolkning af EU- og ICAO-lovgivning samt nationale bestemmelser. For at kunne forstå lovgivningen er det vigtigt, at man kan sætte sig ind i de bagvedliggende støttedokumenter til EU- og ICAO-lovgivningen, som kan være meget tekniske.
Derudover er der på sigt mulighed for oplæring og arbejde med godkendelse af instrumentprocedurer (PANS-OPS).

Dine væsentligste arbejdsopgaver vil være:

  • Tilsyn med lufthavne, helikopterpladser og luftfartshindringer
  • - Behandling af ansøgninger om tekniske ændringer på flyvepladser og helikopterpladser
  • - Behandling af ansøgninger om organisatoriske ændringer
  • - Godkendelse af luftfartshindringer
  • - Besvarelse af spørgsmål fra borgere og myndigheder
  • - Regelarbejde
Opgavemæssigt fylder forberedelse, gennemførelse og opfølgning på tilsyn normalt 20-25 % af arbejdstiden, men den konkrete portefølje aftales i gruppen efter ansættelse.
I forbindelse med oplæringen i tilsyn vil du blive udlært i auditteknikker og i sidste ende blive auditor.

Luftfartsområdet er meget reguleret, og en stor del af vores arbejde består i regelarbejde og juridiske fortolkninger af tekniske bestemmelser i samarbejde med vores jurister. Det er vigtigt, at vi er i stand til at formidle regelværket og myndighedsfunktionen på en klar og forståelig måde. Dette er en kontinuerlig proces, hvor reglerne ændrer sig, og hvor vi selv skal udvide vores kollektive viden.

Flyvepladsområdets tilsynsportefølje spænder bredt både fagligt og geografisk, og vi forventer, at stillingen vil være forbundet med en vis rejseaktivitet, normalt enkeltdagsrejser 2-4 dage om måneden, og enkelte rejser af længere varighed.

Er du den, vi søger?
Det er selvfølgelig en fordel, at du har erfaring fra luftfarten, MEN det er ikke en nødvendighed. Det vigtigste er, at du har teknisk flair og kan se på tekniske tegninger, kort, og visualisere disse mentalt både på kontoret og on site.

Herudover lægger vi særlig vægt på, at du:

  • - Har en naturlig nysgerrighed, gå-på mod og har lyst til at lære
  • - Har forståelse for embedsmandsopgaven og
  • - Er af natur grundig og pålidelig i din opgaveløsning
Den ideelle kandidat har en ingeniøruddannelse og erfaring, træning, uddannelse eller viden inden for luftfart, lufthavne eller luftfartstjenester, eksempelvis brand og redning, fuel, tårntjeneste og lignende. Da der er tale om en myndighedsstilling, vil det blive vægtet, at du har den nødvendige akademiske tyngde og kan begå dig såvel skriftligt som mundtligt. Embedsmandserfaring er et plus, men ikke et krav. Vi sørger under alle omstændigheder for grundig oplæring.

Flyvepladsområdet reguleres på flere niveauer fra både ICAO, EASA og nationalt, og ud over teknisk forståelse medfører dette også, at du sprogligt skal kunne agere på både dansk og engelsk.

Hvem er vi
Trafikstyrelsen er en styrelse under Transportministeriet med ansvar og opgaver på tværs af transportformerne jernbane, vej, luftfart og havne. Som organisation er vi placeret i en myndighedsrolle der ligger mellem det politiske niveau og branchens virksomheder.

I styrelsen er vi mange forskellige faggrupper og udgør derfor en bred vifte af specialister og generalister. I afdelingen for luftfart er der ca. 120 medarbejdere, der arbejder med alle områder inden for luftfart og spænder over en bred gruppe af fagligheder fra flymekanikere og piloter til flyveledere, piloter, jurister m.fl. Du vil som medarbejder på flyvepladsområdet indgå i et lille team på 8, hvoraf vi i dag er fem inspektører, en fagjurist og en teamleder.

Vi lægger vægt på, at der holdes en høj faglig kvalitet og tilbyder i den forbindelse løbende deltagelse i diverse fagspecifikke kurser. Du kan forvente at få stor indflydelse på dine opgaver, og vi arbejder generelt under mantraet frihed under ansvar.

Trafikstyrelsen ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende, danske samfund. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Du kan læse mere om Trafikstyrelsen på www.trafikstyrelsen.dk

Arbejdssted
Trafikstyrelsen har kontorer på Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V, centralt beliggende i København ved Dybbølsbro Station. Stillingen indebærer en vis rejseaktivitet, men den daglige arbejdsplads er kontorbaseret. Under Covid19 har de fleste medarbejdere arbejdet hjemmefra, og fremadrettet må det forventes at hjemmearbejde bliver en fast del af dagligdagen. Den præcise fremtidige deling mellem hjemmearbejde og fysisk fremmøde på ovennævnte adresse vides ikke på nuværende tidspunkt.

Sikkerhedsgodkendelse
Det er en forudsætning, at du kan opnå sikkerhedsgodkendelse.

Løn og ansættelsesforhold
stillingen er en fast stilling på 37 timer om ugen. Ansættelsen sker efter gældende overenskomst mellem relevant faglig organisation og Finansministeriet med mulighed for forhandling af tillæg efter kvalifikationer.

Stillingen er til besættelse snarest muligt og forventes besat på hhv. fuldmægtig- eller specialkonsulent niveau afhængig af erfaring og kompetencer.

Yderligere information
Du kan få mere at vide om stillingen hos teamleder Casper Andersen på tlf. 41780267.
Har du spørgsmål vedr. ansættelsesforhold og proces,kan du henvende dig til HR-partner Maria-Aksinja Hasselstrøm på tlf. 41780533.

Ansøgning
Send din ansøgning via Trafikstyrelsens elektroniske ansøgningsportal på www.trafikstyrelsen.dk senest den 11. april 2021. Samtaler afholdes i uge 16-17.


ellerDownload

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.