Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Institut for Bioscience, Aarhus Universitet, søger en akademisk medarbejder inden for fagområdet marin økologi 972308

Om Institut for Bioscience
Institut for Bioscience har 415 ansatte fordelt på 18 faglige sektioner. Instituttets forskningsområder dækker de fleste aspekter af biologi og spænder over alle biologiske niveauer fra gener, fysiologiske processer, individer, populationer og arter til hele økosystemer. Den strategiske og anvendte forskning udgør en stor del af forskningsaktiviteterne på Bioscience. Geografisk arbejder instituttet fra troperne til polerne, men med et stort fokus på danske forhold. Det faktum, at instituttet arbejder med både grundforskning og anvendt forskning, giver helt unikke muligheder for at bidrage indenfor universitetets kerneaktiviteter: forskning, undervisning, rådgivning og talentudvikling samt et godt udgangspunkt for at opbygge erhvervssamarbejde.

Inden for akvatisk biologi og økologi har Institut for Bioscience et unikt forsknings-, undervisnings og rådgivningsmiljø. Fokusområder omfatter menneskelige påvirkninger af arter og naturtyper, miljø og globale stofkredsløb; virkningerne af globale klimaforandringer; biologiske, kemiske og fysiske processer i og omkring vandmiljøet; vurdering af vandkvalitet og økologisk tilstand og effekter af virkemidler til forbedring af vandmiljøet. Den stærke og brede faglige profil er grundlaget for tre nationale fagdatacentre etableret under Miljø- og Fødevareministeriets nationale overvågningsprogram NOVANA.

Stillingen vi tilbyder
Ansøgeren skal via sit arbejde være med til at understøtte og udbygge Aarhus Universitets kompetencer inden for marin økologi til brug for rådgivning, forskning, undervisning og anden formidling.

Arbejdsopgaverne vil primært omfatte:

  • Rådgivning af Miljø- og Fødevareministeriet inden for den nationale marine overvågning og internationale direktiver
  • Projekt- og overvågningsrelaterede opgaver, herunder assistance ved forskningsprojekter primært inden for marin bundvegetation, plankton og sediment
  • Kvalitetssikring af data, metoder og rapporter
  • * Formidling på dansk og engelsk gennem f.eks. rapporter, notater, artikler, hjemmesider, nyhedsmedier, undervisning, kurser og mundtlige fremlæggelser

Forventninger til ansøgeren
Ansøgeren forventes at have både interesse for og et omfattende kendskab til marin økologi og være struktureret i sin tilgang til komplekse opgaver, som kan indbefatte analyse af store datasæt. Et indgående kendskab til det marine overvågningsprogram (NOVANA) og tilknyttede databaser samt de europæiske direktiver og deres implementering i den danske miljøforvaltning vil være en fordel. Ansøgeren skal være indstillet på og have lyst til at arbejde med en bred vifte af forskelligartede forsknings- og rådgivningsopgaver, ligesom erfaring med rådgivning af Miljø- og Fødevareministeriet er ønskeligt.

Du vil indgå i et dynamisk rådgivnings- og forskningsmiljø, der har arbejdet med marin økologiske problemstilliner gennem flere årtier. Vi kan tilbyde gode muligheder for både intern og ekstern efteruddannelse.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 19. Ansættelsesstedet er Aarhus Universitet, Vejlsøvej 25, 8600 Silkeborg med ansættelsesstart hurtigst muligt. Inden for to til tre år flytter sektionen til Aarhus Universitets Campus i Universitetsparken.

Henvendelse til seniorrådgiver Jens Würgler Hansen (jwh@bios.au.dk; 871 58 805) eller viceinstitutleder Henrik Fossing (hfo@bios.au.dk, 871 58 804) for yderligere information.

Formalia
Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til overenskomsten for akademikere i staten.

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

Ansøgningsfrist
Alle ansøgninger skal være lavet online og modtaget senest: 30.04.2018

 


Ikke det rigtige job?

Opret en jobagent og få dit nye job direkte i indbakkenOpret jobagent her