Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

IT-specialist til Udenrigsministeriet

IT-specialist til Udenrigsministeriet Drømmer du om en spændende karriere som it-arkitekt i Udenrigsministeriet? Vil du bidrage til Danmarks udviklingssamarbejde ved at designe og udvikle de systemer, som administrativt understøtter verdens bedste udviklingsbistand? Vil du være med til at understøtte vores arbejde med roadmap, specifikation, design, implementering og rådgivning på platforms- eller middleware-niveau, forstået som niveauet mellem data- og integrationsslag, core infrastruktur og applikationslag? Så er du måske vores nye kollega. Udenrigsministeriet søger en arkitekt med en dyb forståelse for digitalisering og understøttelse af komplekse forretningsområder, en veludviklet analytisk sans og evnen til at omsætte sin indsigt i konkrete løsninger.

Vi er en global koncern med en betydelig årlig omsætning på godt 18 mia. kr. Vi skal løbende levere solide resultater i Danmark og internationalt i forhold til en bred vifte af udfordrende opgaver. Vi har samtidig stort fokus på at eksekvere og skabe løsninger, der gør en positiv forskel for vores koncern. Udenrigsministeriet anvender af it-sikkerhedsmæssige årsager primært systemer og applikationer som er hostet hos UM eller Statens IT, og ikke de velkendte udbydere af sky-lignende tjenester.

Opgaver og ansvar
Vores kerneopgave er at sikre it-understøttelsen af forvaltningen af Danmarks udviklingsbistand. Du vil få stort selvstændigt ansvar, som del af et dedikeret team af kolleger med et dybt forretningskendskab. Vi forventer at du ønsker at udvikle dine kompetencer i et samspil med både internationale og danske eksperter. Du vil få et centralt ansvar for vedligehold og videreudvikling af platforme, data og integrationer i vores Service Orienterede Arkitektur (SOA). SOA understøtter et voksende antal løsninger, der afvikles som løst koblede moduler og services på en on-premise Microsoft platform. Der anvendes overvejende egenudviklede løsninger, da forretningsbehovene oftest begrundes i unikke krav om samtidig efterlevelse af danske og internationale standarder i samme proces-understøttelse.

Opgaverne spænder bredt fra design af små tilføjelser til eksisterende it-løsninger til ekspert-input i Danmarks vedvarende bestræbelse på at øge effektiviteten i det internationale udviklingssamarbejde. Som arkitekt vil du have en særlig rolle i udvikling, drift og vedligehold af databaser, dataflow og datainterfaces. Du skal arbejde tæt sammen med interne og eksterne leverandører og bidrage til fortsat optimering af effektivitet og dokumentation i alle faser af samarbejdet, fra analyse til sign-off og drift. Du skal kunne begå dig i en organisation med mange faglige specialområder samt skiftende politiske prioriteter.

Om dig
Vi søger en arkitekt, der har solid og dokumenteret praktisk erfaring med Microsoft MDS, vedligehold og udvikling af servicekataloget i en kompleks SOA. Vi forventer, at du har en akademisk uddannelse eller er it-uddannet, men din uddannelsesmæssige baggrund er ikke afgørende. Vi er mere interesserede i dine erfaringer og dokumenterede resultater. Vi ser dog gerne, at du både har formel kompetence og praktisk erfaring, indenfor én eller flere af disse standarder og teknologier:

  • Prince2, agil udvikling eller anden arbejdsterminologi til IT udviklingsarbejde

  • ITIL, forstået som arbejdsterminologi og procesorienteret metode til forvaltning af IT services

  • GDPR, persondatalovgivning, øvrig relevant IT-lovgivning, compliance- og myndighedskrav, samt best practices anerkendt i branchen

  • Microsoft AD/FIM, Windows såvel som MSSQL

  • Standard Integrationsplatforme

Organisatorisk placering
Stillingen er nyoprettet i et mindre team, som sikrer, at IT-understøttelsen af hele Danmarks udviklingsbistand lever op til internationale forpligtelser og standarder. Teamet er placeret i kontoret for Finansiel Forvaltning og Rådgivning i forbindelse med Udviklingsbistanden, i Udenrigsministeriet i København.

Hvem er du?
Du finder det naturligt at arbejde agilt, og søger mulighederne for at levere hurtige løsninger, der dækker væsentlige dele af forretningens behov, uden at kompromittere de langsigtede ambitioner. Du forstår dynamikken og kulturen i en politisk organisation, og har nogle års praktisk erfaring med projektstyring bag dig. Du kommunikerer klart og kortfattet, både mundtligt og skriftligt. Du anerkender værdien af principperne for arkitektur og design, som de bl.a. formuleres af Digitaliseringsstyrelsen, men ved også hvordan du må fortolke og afveje hensyn i hverdagen. Det er afgørende er, at du kan se detaljens betydning for helheden og omvendt, samt at du kan skifte abstraktions-niveau fra den enkelte teknologi, til teknologiens type, til forretningsdomænet, og tilbage.

Du er innovativ og har blik for nye og anderledes løsninger; ser muligheder og potentialer, men anerkender også, at der kan være problemer og udfordringer. Du er både pligtopfyldende, engageret og initiativrig. Du kan bygge bro mellem forskellige dele af en organisation, er teamspiller med stærke samarbejdsevner, på tværs af fagskel og kulturer.

Ansættelsesvilkår:
Løn- og ansættelsesvilkår vil, i henhold til gældende overenskomst mellem staten og den relevante faglige organisation, være som chefkonsulent (nedre niveau) på AC overenskomsten, afhængig af kvalifikationer.

Det er en betingelse for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes, og at du kan opretholde din sikkerhedsgodkendelse i løbet af ansættelsen.

Tiltrædelse: Snarest muligt

Ansøgningsfrist:
Ansøgningsfristen er mandag d. 14. december. Vi forventer at afholde samtaler i uge 52. Du søger under ”job” på http://www.um.dk/. Du skal indsende en målrettet og motiveret ansøgning på maksimum 1 side og et CV indeholdende oplysninger om uddannelse, tidligere arbejde og øvrige kvalifikationer, niveau for sprogkundskaber, referencer m.v. Vedhæft venligst dit eksamensbevis. Vedhæftning af CV alene betragtes ikke som en ansøgning. Skulle du have spørgsmål til stilling, som ikke er besvaret i opslaget eller kan findes på www.um.dk, er du meget velkommen til at kontakte Chefkonsulent Ole Jacob Hjøllund, FRU olehjo@um.dk eller 3392 1314 og hvis du har spørgsmål til løn og vilkår kan du kontakte: HR-konsulent Mette Brink Madsen, e-mail metmad@um.dk +45 3392 0288.

Udenrigsministeriet ser mangfoldighed som en styrke og ønsker at beskæftige medarbejdere med forskellig baggrund. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede, uanset personlig baggrund, til at søge en stilling i UM.

Se her hvordan vi behandler dine personoplysninger, når du ansøger en stilling hos Udenrigsministeriet.

Om os
Udenrigsministeriets mission er at arbejde for Danmarks interesser og værdier i forhold til omverdenen på en måde, der fremmer danskernes frihed, tryghed og velstand samt en mere fredelig og retfærdig verden med udvikling og økonomisk vækst for alle. I Udenrigsministeriets vision indgår, at vi skal være bredt respekteret som en kompetent, effektiv, udadvendt og serviceorienteret virksomhed, og at vi skal være en attraktiv og idéskabende arbejdsplads, der sikrer stor medarbejdertilfredshed og målrettet kompetenceudvikling. Vi har som fælles værdier, at vi som enkeltpersoner og organisation arbejder på grundlag af musikalitet, åbenhed, professionalisme, handlekraft og arbejdsglæde. Alle ledige stillinger i Udenrigsministeriet kan findes på www.um.dk.Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.