Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurastuderende til Center for Kontrol i Lægemiddelstyrelsen

Jurastuderende til Center for Kontrol i Lægemiddelstyrelsen

Vil du være med til at udvikle Danmark som en førende life science nation? Er du interesseret i at arbejde med meningsfyldte opgaver inden for offentlig ret med kontakt til borgere, virksomheder, politiet og andre myndigheder, hvor der samtidig er stor mulighed for faglig udvikling? Så se her.

Om Centerjura

Vi er en sektion med 15 jurister og tre studentermedhjælpere i det nyoprettede Center for Kontrol, Medicinsk Udstyr og Tilgængelighed.

Vi er en nyoprettet sektion, der har ansvaret for løsning af forvaltningsretlige opgaver i centeret, og bistår de faglige enheder; Kontrol & Forsyningssikkerhed, Medicinsk Udstyr, og Lægemiddeløkonomi og Tilgængelighed ved juridiske problemstillinger.

Vi administrerer regler i bl.a. lægemiddelloven, apotekerloven, lov om forsøgsordning med medicinsk cannabis, lov om euforiserende stoffer og reglerne om medicinsk udstyr. Derudover rådgiver vi også om vores nationale og EU-retlige regelkompleks til andre offentlige myndigheder, såvel danske som europæiske lægemiddelvirksomheder. Vi er ligeledes ansvarlige for politianmeldelser og sanktionering af de apoteksenheder, lægemiddelvirksomheder, og fabrikanter af medicinsk udstyr, hvor vi ved kontrol har konstateret, at de overtræder gældende regler. Dette sker i samarbejde med politiet og anklagemyndigheden.

Din hverdag hos os

Dine arbejdsopgaver vil spænde bredt inden for juristernes arbejdsområde, men de vil primært bestå af:

 • bidrag til udfærdigelse af politianmeldelser af detailforhandlere, som ikke overholder lovgivningen for salg af håndkøbslægemidler, herunder bistand til andre større sager indenfor retshåndhævelse,
 • sagsoprettelse og journalisering,
 • forberede udkast til forvaltningsretlige afgørelser indenfor centerets områder,
 • besvare eller bidrage til henvendelser indenfor centerets områder,
 • bistand til at besvare aktindsigtsspørgsmål og andre juridiske spørgsmål indenfor enhedens områder og
 • løsning af diverse ad hoc-opgaver for juristerne.
Da Centerjura er en nyoprettet sektion kan dine opgaver blive justeret ved behov.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer

Du er jurastuderende. Vi forestiller os, at du som minimum er på 2. år af din bacheloruddannelse, da forvaltningsret fylder meget i vores hverdag. Da vores område er forholdsvist specialiseret og det således vil tage tid at blive helt fortrolig med opgaverne, er det en fordel hvis du ikke er i slutningen af din uddannelse.

Derudover ser vi gerne, at:

 • du kan lide at bruge jura i praksis, synes nye juridiske spørgsmål er spændende og samt er løsningsorienteret,
 • du er systematisk, har en god ordenssans, er grundig og effektiv,
 • du har en god forståelse af og interesserer dig for offentlig ret og den juridiske metode,
 • du har gode kommunikationsevner skriftligt og mundtligt på såvel dansk som engelsk, og
 • du har flair for IT og er god til at sætte dig ind i nye systemer og fagområder.
Du skal kunne arbejde både selvstændigt og i samarbejde både med centerets studenter og jurister. Du arbejder ansvarsfuldt og målrettet med dine opgaver, ligesom du tager det som en selvfølge at overholde tidsfrister.

Vi forventer ikke, at du kender til reguleringen af lægemidler, men du skal være forberedt på, at lære et nyt fagområde.

Vi tilbyder

Vi tilbyder dig et interessant indblik i lægemiddelverdenen og i en organisation, hvor vi stræber efter at være de bedste i Europa, til det vi laver. Du får en helt unik indsigt i lægemiddellovgivningen, som du får på studiet, ligesom du opnår en god og grundlæggende forståelse for arbejdet som jurist i staten.

Der er en rigtig god mulighed for at vokse med opgaven, så dine juridiske kompetencer udvikles. Vi lægger stor vægt på, at opgaverne skal være spændende og lærerige. Der forekommer dog stadig rutineprægede opgaver fx med journalisering og behandling af aktindsigtssager.

Vores arbejdsmiljø er uformelt, fyldt med engagement, godt humør og en gensidig respekt.

Vi har gratis fitnesslokale, en god kantineordning, en aktiv kunst- og personaleforening og en fantastisk udsigt over Københavns havn.

Derudover er din arbejdstid fleksibel, og du planlægger selv i høj grad, hvordan du lægger dine arbejdstimer efter aftale med de øvrige studenter. Vi tager selvfølgelig altid hensyn til dine eksamener.

Vi er placeret på Islands Brygge, 10-15 minutters gang fra Søndre Campus.

Om ansættelsen

Du bliver ansat efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det Statslige Område (OAO-S-fællesoverenskomsten) og gældende organisationsaftale med HK/stat for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK), jf. aftalens kap. 6 for timelønnede.

I Lægemiddelstyrelsen træffer vi afgørelser i myndighedssager, og derfor er det vigtigt for os, at der ikke kan stilles spørgsmålstegn ved vores habilitet. Derfor er det en forudsætning for ansættelse i Lægemiddelstyrelsen, at du ikke ejer aktier, anparter, andele eller lignende i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed. Ejer du i dag såkaldte medarbejderaktier i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed, har du dog en vis periode til at afhænde disse aktier.

Kontakt os gerne
Få mere at vide om stillingen ved at ringe til jurist Janice Leander Nielsen på tlf. 9351 4263 eller sende en sms til Line Marie Aae Madsen (studentermedhjælper) på tlf. 2120 7724, hvorefter hun vil ringe dig op, når hun er på arbejde.

Er du interesseret?

Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og karakterudskrift. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 16. Du kan læse mere om os på https://laegemiddelstyrelsen.dk/da/om/
Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.