Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurist søges til Hjemrejsestyrelsen

Er du struktureret og målrettet, og har du interesse for udlændingeområdet? Så søg stillingen som medarbejder i Hjemrejsestyrelsen

Lidt om alt det vi tilbyder
Hjemrejsestyrelsen er en styrelse under Udlændinge- og Integrationsministeriet. I dag er der ca. 1.100 udlændinge uden lovligt ophold i Danmark på vores udrejsecentre. De fleste kan rejse tilbage til hjemlandet, hvis de medvirker. Hjemrejsestyrelsens hovedfokus er at sikre, at udlændinge, der opholder sig ulovligt i Danmark, rejser hjem.

Derudover varetager vi sekretariatsbetjeningen af Flygtningenævnet og Udlændingenævnet, der behandler klager over afgørelser truffet af Udlændingestyrelsen og Styrelsen for International Rekruttering og Integration. Endvidere er Nationalt ID-center, der er et uafhængigt kompetencecenter med ekspertise inden for identitetsspørgsmål og ægthedsvurderinger af ID-dokumenter, tilknyttet styrelsen.

Du skal arbejde i 1. Hjemrejsekontor, som bl.a. behandler sager vedrørende motivationsfremmende foranstaltninger (opholds-, underretnings- og meldepligt) og sager vedrørende hjemsendelse af tredjelandsstatsborgere, herunder domsudviste.

Dine primære arbejdsopgaver vil være at:

  • behandle sager, hvor det skal vurderes, om en udlænding skal pålægges opholds-, melde- og underretningspligt eller anmeldes for overtrædelse af en sådan pligt
  • behandle sager om nedsættelse eller fratagelse af ydelser til visse udlændinge
  • besvare henvendelser fra udlændinge, advokater og centeroperatører
  • behandle aktindsigtsanmodninger
  • afholde samtaler med udlændinge, der skal partshøres eller have forkyndt en afgørelse om pålæg af pligter
Du vil endvidere få mulighed for at deltage på ledsagede udsendelser til tredjelande.

Du vil indgå i et spændende og fagligt stærkt miljø, hvor tempoet er højt. Du vil blive en del af en gruppe engagerede og fagligt dygtige medarbejdere med forskellige erfaringer, uddannelser, perspektiver og opgaver. Vi er uformelle og lægger vægt på inddragelse og vidensdeling.

Dit arbejdssted vil være Hjemrejsestyrelsen i Birkerød.

Vores forventninger til dig
Vi forestiller os, at du er jurist, og vi ser gerne, at du har erfaring på udlændingeområdet eller anden erfaring med konkret sagsbehandling, men også helt nyuddannede er velkomne til at søge.

Du bliver en del af et politisk miljø med høj faglighed, hvor du udfordres fagligt og personligt, og hvor vi forventer, at du er:

  • fagligt dygtig, proaktiv og ansvarsfuld
  • robust og kan bevare overblikket
  • arbejdsom og fleksibel
  • selvstændig, stabil og bidrager til et godt arbejdsmiljø
Yderligere information
Du ansættes i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Politiets Efterretningstjeneste vil gennemføre en registermæssig undersøgelse af din person, så vi i Udlændinge- og Integrationsministeriet kan vurdere, om du er egnet til at varetage stillingen. Du skal løbende kunne bestå en registermæssig undersøgelse under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her.

Har du spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til at kontakte kontorchef Dorte Lohmann Kjærgaard på telefonnummer 30 65 76 80 eller på e-mail drkj@hjemst.dk eller souschef Janus Andersen på telefonnummer 30 65 77 67 eller på e-mail jand@hjemst.dk.

Du kan også se mere på www.uim.dk/hjemrejsestyrelsen.

Søg stillingen
Klik på knappen i højre side og upload din ansøgning, eksamensbevis mv. senest onsdag den 24. februar 2021, kl. 12.00.

Vi forventer at holde samtaler i uge 9. Der vil være en skriftlig test i forbindelse med samtalen, hvor vi tester dine skriftlige danskkundskaber. Testen tager cirka et kvarter og skal løses uden hjælpemidler.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og

Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Nydansker.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.