Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurist til Adoption i Ringkøbing

Familieretshuset søger jurist til Adoption i Ringkøbing


Når forældre skal skilles. Hvis der er uenighed om forældremyndighed, børnenes bopæl, samvær og bidrag. Hvis en dansker skal giftes med en udlænding. Hvis en borger har behov for en værge. Hvis der søges om adoption. Kort sagt: Når der sker væsentlige ændringer i familiesituationen, er det ofte Familieretshuset, der vejleder og træffer afgørelse.

Brænder du for at gøre en positiv forskel, og er du en dygtig og struktureret jurist, for hvem det er vigtigt at løse sine sager kompetent?

Kan du tænke dig at arbejde i et kontor, hvor spændende og udfordrende arbejdsopgaver løses i et dynamisk og effektivt miljø?Arbejdsopgaver

I Adoptionsenheden behandler vi sager om national og international stedbarns- og familieadoption. Sekretariatet betjener to adoptionssamråd, der træffer afgørelse vedr. godkendelse af adoptanter og udfærdiger bevillinger og anerkendelser i sager om fremmedadoption.

I behandlingen indgår bl.a. afklaring af spørgsmål om faderskab og forældremyndighed såvel nationalt som internationalt, ligesom iagttagelse af internationale konventioner er en del af opgaven.

Vi behandler sager for hele landet. Sagsbehandlingen foregår primært på skriftligt grundlag. Der vil endvidere være tale om telefonisk vejledning af borgere og andre myndigheder.Personlige kvalifikationer

Vi forventer, at du er en dygtig jurist, og at du trives i et effektivt miljø, hvor der stilles krav til såvel kvaliteten i afgørelserne som til sagsbehandlingstiden.

Vi lægger vægt på

  • at du er god til at formulere dig klart og præcist såvel på skrift som i tale,
  • at du kan bevare overblikket og er konstruktiv i forhold til arbejdets tilrettelæggelse,
  • at du kan formidle regler og praksis til borgere og andre myndigheder,
  • at du har gode samarbejdsevner og kan arbejde såvel selvstændigt som indgå i et team.
Vi tilbyder

  • et spændende job præget af høj faglighed,
  • gode muligheder for at udvikle dine juridiske og personlige kompetencer i et teambaseret miljø, hvor vi lægger vægt på kollegial sparring,
  • en afvekslende hverdag med mulighed for indflydelse på opgaveløsningen i kontoret,
  • en arbejdsplads med et godt socialt miljø, hvor vi sætter pris på en uhøjtidelig omgangstone, humor og et godt arbejdsmiljø.
Der er aftale om flekstid, som kan anvendes under hensyntagen til arbejdets tilrettelæggelse.Ansættelsesvilkår

Ansættelsesområdet er Social- og Indenrigsministeriet med tilhørende institutioner. Arbejdsstedet er Familieretshuset i Ringkøbing.

Du vil blive omfattet af overenskomsten for Akademikere i staten. Stillingen er på fuld tid og med tiltrædelse snarest muligt.Yderligere oplysninger

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte funktionsleder Lisbeth Bisgaard, tlf. 7256 8322. Du kan også læse om Familieretshusets opgaver på www.familieretshuset.dkOnboarding

Familieretshuset tager oplæring af nye medarbejdere seriøst og erfarne og fagligt kompetente kolleger vil have fokus på, at give dig en flyvende start med fokus på både teori og praksis med afsæt i konkret sagsarbejde og opgaveløsning.Ansøgning

Hvis du er interesseret i stillingen, skal du sende en ansøgning, CV og relevant dokumentation, herunder eksamensbevis med karakteroversigt elektronisk via stillingsopslaget på Familieretshusets hjemmeside – www.familieretshuset.dk – senest tirsdag den 19. januar 2021. Samtaler forventes afholdt tirsdag den 26. januar 2021.

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle, uanset personlig baggrund, til at søge.
Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.