Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurist til National Efterforskningsafdeling

Glostrup, Rigspolitiet, Politiområdet

Juridisk Sekretariat i National Efterforskningsafdeling (NEA) søger en jurist, der skal være med til at sikre, at afdelingens tre fagcentre – Nationalt Efterforskningscenter, Nationalt Kriminalteknisk Center og Nationalt Cyber Crime Center – understøttes bedst muligt, og at vi løser vores opgaver med høj faglig kvalitet. Du får en unik mulighed for at prøve kræfter med juridiske opgaver i en fremtrædende enhed i dansk politi i spændingsfeltet mellem en politisk og en politifaglig virkelighed.

Din rolle i Juridisk Sekretariat I det juridiske sekretariat arbejder du med at sikre, at den retlige ramme for politiets arbejde iagttages, og at opgaverne i NEA løses effektivt, helhedsorienteret og på et fagligt højt niveau. Din primære opgave er at bistå ledelserne i de tre fagcentre med at være bindeled mellem det politifaglige og det politiske niveau og sikre, at politiske beslutninger bliver omsat til praktiske – og juridiske rigtige – løsninger i politiet. Du har sammen med dine kollegaer i sekretariatet ansvaret for den juridiske understøttelse af dele af politiets efterforskningsarbejde. Du besvarer høringer, udarbejder vejledninger og indgår i projektarbejde. Du får mulighed for at gå i dybden med bestemte kriminalitetsområder og efterforskningsværktøjer, hvor du arbejder selvstændigt med at løse opgaverne.

Det juridiske sekretariat For tiden er vi 18 kollegaer – jurister, administrative medarbejdere og studenter – i sekretariatet. Vi har en god og uformel omgangstone, og vi sparrer med hinanden på tværs af ansvars- og fagområder. Vores arbejdsopgaver spænder vidt inden for de tre fagcentres områder, og vi er med til at finde løsningen på mange forskelligartede operative og faglige problemstillinger inden for politiet. En af vores kerneopgaver er at besvare høringer fra det politiske niveau. Herudover er vi med til at udforme regler og udvikle efterforskningsredskaber i politiet, og vi bistår med implementering og videreudviklingen af sådanne tiltag. Vi har en central rolle i forhold til at beskrive eventuelle mangler og uhensigtsmæssigheder, som anvendelsen af især tekniske efterforskningsredskaber kan afføde. Vi er med i tværfaglige projekter og internationalt politisamarbejde. Herudover har vi også ansvaret for at håndtere konkrete sager om bl.a. våben, videregivelse af flypassageroplysninger til konkrete efterforskninger, aktindsigt samt indsigt i politiets registre mv.Til daglig har vi et tæt samarbejde med andre dele af Rigspolitiet, politikredsene samt Rigsadvokaten og Justitsministeriet.

Om dig Du har lyst til at blive en del af et engageret politifagligt miljø med en uformel omgangstone, arbejde sammen med andre medarbejdergrupper med specialviden inden for efterforskning og tage ansvar for, at vi løser vores opgaver effektivt. Du er uddannet cand.jur. og har gode juridiske kompetencer. Du er hurtig til at gennemskue problemstillinger og evner at fortolke og anvende juraen, så problemstillingerne håndteres både korrekt og pragmatisk. Du trives med skriftligt arbejde på et højt niveau. Som person er du robust og fungerer godt i en travl hverdag, hvor opgaverne ofte skal løses inden for korte tidsfrister. Du trives i en stor, politisk styret organisation, og du forstår at tænke og handle ud fra et helhedssyn med forståelse for både politiske og politifaglige hensyn. Erfaring fra et departement, en styrelse eller en lignende central myndighed eller fra et juridisk sekretariat/anklagemyndigheden i en politikreds vil være en fordel, men er du nyuddannet jurist med interesse i justitsministeriets område og for politiets arbejde, vil vi også rigtig gerne høre fra dig.

Ansættelsesforhold

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til de til enhver tid gældende aftaler mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation. Du bliver indplaceret som fuldmægtig.Hvis du er ansat under Justitsministeriet bibeholder du dine nuværende ansættelsesforhold.Dit arbejdssted bliver Rigspolitiet med adresse på Ejby Industrivej 125-135, 2600 Glostrup.Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes, og at du kan bibeholde sikkerhedsgodkendelsen under hele din ansættelse.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til sekretariatschef Bine Christine Kramper Edeltoft på 4137 3805. Du kan finde generel information om politiet på www.politi.dk og om politiet som arbejdsplads på www.jobipolitiet.dk.Når du søger en stilling i politiet, opretter du samtidig en profil i vores rekrutteringssystem. Hvis du søger flere jobs i politiet, skal du lægge en ansøgning og et CV ind i systemet pr. ansøgt job. Du skal derfor ikke slette tidligere dokumenter, hvis du søger endnu et job. Det er først, hvis du har fået afslag på en søgt stilling, at du kan slette dokumenterne knyttet dertil. Vi anbefaler, at du navngiver dine dokumenter, så det fremgår, hvilket job du søger. Foruden ansøgning og CV bedes du uploade dit eksamensbevis. Du skal uploade alle dokumenter i pdf-format.Vi opfordrer alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder, religion eller etnisk tilhørsforhold. Vi forventer at afholde samtaler i uge 43-44.

Om Rigspolitiet I politiet arbejder mere end 16.000 medarbejdere sammen om at forebygge og forhindre kriminalitet. Vi er alle dybt engagerede i at sikre, at Danmark er et trygt og sikkert sted at bo og leve – uanset om vi arbejder med den nære politiindsats som betjent, som efterforsker, eller om vi bidrager til en af de mange andre vigtige funktioner i politiet.Rigspolitiet er politiets øverste myndighed og har det overordnede ansvar for Danmarks 12 politikredse og politiet i Grønland og på Færøerne. Vi udvikler strategier, koordinerer politiets arbejde på landsplan og arbejder med en lang række opgaver blandt andet økonomistyring, it-udvikling, juridisk rådgivning, presse og kommunikation, indkøb af politiets udstyr og køretøjer, personale og uddannelse, internationalt samarbejde, kriminalteknik og efterforskningsopgaver.Sikkerhedsbevidstheden i politiet er høj og ansvaret for politiets informationssikkerhed påhviler alle ansatte i politiet.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.