Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurist til Vand og Klimatilpasning i Miljøministeriets departement

Vil du gøre en forskel i dit arbejde for vores vandmiljø? Kunne du tænke dig et arbejde tæt på beslutningsprocesserne om vandmiljøet i Danmark?

Så har du nu muligheden for et spændende arbejde som jurist i vand-teamet i kontoret for Vand og Klimatilpasning i Miljøministeriets departement.

Vi søger en faglig stærk velfunderet jurist til at indgå i vores arbejde, hvor vi samlet set arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for erhvervene i balance med natur og miljø. Kontoret Vand og Klimatilpasning har bl.a. fokus på den danske regulering af kystvande, vandløb, søer og grundvand. Implementeringen af vandrammedirektivet er en væsentlig del af kontorets opgaver. Vi arbejder løbende for at udvikle det faglige grundlag for en omkostningseffektiv miljøindsats og erhvervsregulering. Du bliver en del af et team, hvor vi prioriterer det gode samarbejde for at sikre de bedste resultater.

Vores forventninger til dig
Vi forventer, at du motiveres af et stort ansvar og at du kan se dig selv i følgende fem udsagn:

  1. Stærke juridiske kompetencer. Du finder løsninger på komplekse juridiske problemstillinger i en politisk og naturfaglig kontekst.
  2. Ambitiøs. Du vil være den bedste til det, du laver. Det vil vi nemlig. Derfor er du også struktureret med styr på dine opgaver og processer.
  3. Politisk tæft. Vi forestiller os, at du hurtigt kan få et overblik over vores organisation og interessenter, og har et godt blik for den politiske dagsorden.
  4. Gode samarbejdsevner. Ingen ved alt. Du ved, at man bliver bedre i et samarbejde. Derfor er du opsøgende og god til at lytte og inddrage kollegaer, styrelser, ministerier og organisationer. Og du er god til at indgå i samarbejde med andre fagligheder.
  5. God kollega. Du vil gerne være med på holdet i et kontor med et godt kollegaskab. Du har lyst og overskud til at hjælpe, og give feedback.

Derudover forventer vi, at du er uddannet cand.jur. Erfaring fra centraladministrationen er en fordel, men det er ikke et krav. Såvel erfarne som nyuddannede jurister kan komme i betragtning.

Hvad kommer du især til at arbejde med?
Din overordnede opgave er betjening af minister og Folketing i forhold til opgaver på vandmiljøområdet. Det gør du ved at bidrage til løsning på problemstillinger af juridisk karakter i balance med den politiske kontekst og de naturfaglige rammer.

Du kommer til at arbejde med at vurdere det juridiske handlingsrum, skabe klare beslutningsoplæg for politiske beslutninger samt bidrage med strategi og projektopgaver i forbindelse med VP3. Opgaverne kan også være udarbejdelse af juridiske bidrag til samrådsmateriale, besvarelse af spørgsmål fra Folketinget og udarbejdelse af udkast til nye regler (love og bekendtgørelser).

Dit arbejde bliver udfordrende og udviklende med fokus på juridisk bistand og analyser, der skaber merværdi og løsninger. Din arbejdsdag kan være omskiftelig i opgave og karakter. Vi kender ikke altid dagen, før den er omme. Du kommer til både at arbejde med korte deadlines for svar til folketinget, og til at arbejde med den langsigtede udvikling i opgaverne.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen er som fuldmægtig og er i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Finansministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).

Der vil afhængig af kvalifikationer være mulighed for at forhandle kvalifikationstillæg.

Ansættelsen er på 37 timer ugentligt.

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner, og tjenestestedet er indtil videre departementet.

Du ansættes pr. 1. marts 2021.

Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til kontorchef Cecilie Spanner Rydeng på tlf. 2517 3476.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV og eksamensbevis for både bachelor- og kandidatuddannelse senest søndag den 17. januar 2021.

Vi forventer at afholde samtale i uge 3-4. Indkaldes du til samtale, vil du aftenen forinden kl 20-21 skulle løse en opgave derhjemme.
Ansættelsessamtalen afholdes over skype. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.