Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurister med interesse for finansiel lovgivning til Finanstilsynets juridiske kontor

 

Kan du lide forvaltningsret, lovgivningsprocesser og komplekse juridiske problemstillinger? Interesserer du dig for finansiel lovgivning og tilsyn med de finansielle virksomheder? Så har du lige nu muligheden for at komme med på holdet og være med til at varetage en vigtig samfundsopgave.

Finanstilsynets juridiske kontor består af et nationalt og et internationalt team, og lige nu søger vi jurister til Nationalt Team.

Nationalt Team har mange forskelligartede opgaver, såsom ministerbetjening og koordinering og kvalitetssikring af husets tværgående lovgivningsarbejde. Det kan f.eks. være implementering af lovgivning, der følger af politiske initiativer og EU-regulering på det finansielle område.

Teamet har mange andre ansvarsområder og varetager bl.a. Finanstilsynets retssager og tværgående fortolkningsopgaver. Teamet yder også juridisk bistand til Finanstilsynets direktion og husets øvrige fagkontorer. Kontoret har desuden netop etableret et nyt bødeteam til behandling af sager om administrative bødeforelæg på hvidvaskområdet.
Kontorets internationale team forhandler direktiver og forordninger på det finansielle område i EU-regi og bistår husets øvrige fagkontorer i internationale forhold.

Hvem er vi?
I Juridisk Kontor vil vi gerne spørges til råds, og vi sætter en ære i at være fleksible og løsningsorienterede. Du vil få 24 dygtige og engagerede kollegaer, der er vant til at sparre med hinanden i et fagligt stærkt miljø præget af sammenhold, godt humør og et højt aktivitetsniveau. Vi synes, at vi sammen løfter en samfundsmæssig vigtig opgave, og tilbyder en ramme om arbejdet, hvor der er mulighed for fleksibilitet, når livet kræver det.

Hvad forventer vi af dig? 
Da vi håndterer mange typer af opgaver, som kan variere i omfang og kompleksitet, er det vigtigt, at du har lyst til at beskæftige dig med juridisk komplicerede problemstillinger på det finansielle område. Du skal kunne sikre overblik og fokus på høj faglig kvalitet også på områder, hvor du ikke er eksperten.

Kan du i øvrigt sætte kryds ved følgende fire karaktertræk, er du et godt match til stillingen:

  1. Du er en dygtig jurist. Du er fagligt kompetent indenfor dit område og har et godt juridisk judgement.
  2. Du kan lide at holde snor i processerne og leverer et godt slutprodukt. Du er god til at planlægge og skabe fremdrift i projekter, og det er vigtigt for dig at bidrage til en god proces for alle interessenter.
  3. Du er struktureret, ansvarsbevidst og har gode samarbejdsevner. Du har en struktureret tilgang til dit arbejde og tager ansvar for dine og teamets opgaver. Du kan indgå i en faglig sparring med dine kollegaer på en konstruktiv måde.
  4. Du er fleksibel og god til at prioritere. Du trives med at arbejde i et miljø med et højt aktivitetsniveau, hvor opgaverne til tider kan have korte og skarpe tidsfrister. Du formår at prioritere dine arbejdsopgaver.

Derudover forestiller vi os, at du:

  • er uddannet cand.jur.
  • formentlig har nogle års erfaring, gerne med forvaltningsret, lovgivningsprocesser, lovteknik, strafferet eller juridiske fortolkningsopgaver.
  • eventuelt har erfaring med at drive større projekter og/eller erfaring med det finansielle område.

Hvilke opgaver skal du især løse i Juridisk Kontor?
Du vil blive en del af Finanstilsynets Juridisk Kontor, hvor du sammen med dine kollegaer først og fremmest vil være garant for høj kvalitet i Finanstilsynets opgaveløsning, særligt i forbindelse med lovgivningsarbejdet og ved kvalitetssikring af notater om diverse juridiske problemstillinger og juridisk vejledning til Finanstilsynets øvrige kontorer.

Du vil, afhængig af kompetencer og interesse, blive tilknyttet et særligt fagområde, hvor du bliver ansvarlig for videndeling og faglig sparring. Har du praktisk erfaring indenfor strafferetten, vil der være mulighed for at indgå i bødeteamet og behandle potentielle bødesager på hvidvaskområdet.

Hvordan er dine ansættelsesvilkår?
Du vil blive ansat efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og AC, og du vil være underlagt de interne retningslinjer, som gælder alle ansatte i Finanstilsynet. Afhængig af dine kvalifikationer vil der være mulighed for at blive indplaceret som special- eller chefkonsulent. I forbindelse med ansættelse skal du fremvise straffeattest.

Sådan ansøger du
Send din ansøgning via vores elektroniske ansøgningssystem ved at klikke på knappen "Send ansøgning" senest fredag den 30. oktober 2020. Husk at uploade dit CV, eksamensbeviser, karakterudskrifter og andre relevante bilag sammen med din ansøgning. Vi tager ikke ansøgninger i betragtning, der er blevet indsendt på anden vis.

Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Spørgsmål?
Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til kontorchef Rigmor Ansdal på telefon 41 93 35 74.

Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan du få ved at henvende dig til vores HR-rekrutteringspartner Simon Scott Hansen på telefon 91 33 70 24.

Du kan læse mere om Finanstilsynet på www.finanstilsynet.dk – særligt under rubrikken ”Karriere”. Du kan også finde os på LinkedIn ved at søge på Finanstilsynet Danmark.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.