Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Jurister søges til Forsvarets Efterretningstjeneste

Vil du bidrage til, at Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) opererer inden for lovens rammer og samtidig udnytter sine beføjelser fuldt ud til gavn for Danmarks sikkerhed? Så har vi ledige stillinger i FE’s nye juridiske afdeling.

Du får udfordringer og plads til at udvikle dig
FE’s nuværende juridiske afdeling er placeret i FE’s Ledelsesstab. Afdelingen varetager de juridiske opgaver i FE, herunder juridisk rådgivning og legalitetskontrol vedrørende både efterretningsmæssige forhold og Center for Cybersikkerheds (CFCS) virksomhed.

Opgaverne omfatter navnlig:

  • juridisk rådgivning i såvel konkrete operationer som generelle sager,
  • legalitetskontrol (forudgående juridiske godkendelser og bagudrettet egenkontrol),
  • intern undervisning,
  • udarbejdelse af interne juridiske retningslinjer samt bidrag til lovforslag og administrative forskrifter af betydning for FE’s virksomhed og
  • samarbejde med Tilsynet med Efterretningstjenesterne.
FE er en datadrevet organisation, hvor vi i meget vidt omfang baserer vores arbejde på avancerede it-systemer og meget store datamængder. Vores virke er undergivet særlige regler om bl.a. behandling af personoplysninger, og der opstår løbende komplicerede juridiske problemstillinger af databeskyttelsesretlig karakter. Ud over spørgsmål relateret til særlovgivningen om FE’s, herunder CFCS’, virksomhed, behandler juristerne i FE også spørgsmål af bl.a. forvaltningsretlig, statsretlig, folkeretlig, menneskeretlig, EU-retlig og strafferetlig karakter.

Som led i en styrkelse af den juridiske rådgivning og legalitetskontrol i FE opdeles den nuværende juridiske afdeling i to nye juridiske afdelinger pr. 1. februar 2021. Den nye afdeling vil bl.a. have fokus på opgaver, som knytter sig til compliancesikring i systemudviklingen, men vil også i samarbejde med den anden juridiske afdeling skulle løse andre opgaver på tværs af organisationen. Afdelingen vil desuden skulle varetage dialogen med en række udenlandske partnere om complianceopgaven.

Du og din baggrund er vigtig
Du har en uddannelse som cand.jur. og et højt fagligt niveau. Du motiveres af at løse samfundskritiske opgaver med stor betydning for Danmark. Du trives med tempo og formår samtidig at udvise den fornødne grundighed og præcision i opgaveløsningen. Du har stærke analytiske evner og formulerer dig velstruktureret og præcist i både skrift og tale. Du udviser holdånd og helhedsforståelse og har gode evner for samarbejde på tværs af faggrænser.

Det er en fordel, hvis du også

  • har erfaring med compliancearbejde i datadrevne organisationer,
  • er teknisk interesseret og vant til at arbejde med it-udvikling,
  • kan anvende jura kreativt til at finde løsninger på teknisk vanskelige problemstillinger,
  • har kendskab til lovgivningsprocessen, herunder gerne erfaring med udarbejdelse af lovforslag og administrative forskrifter, og/eller
  • har interesse for eller erfaring med håndtering af juridiske spørgsmål vedrørende efterretningsvirksomhed.
Der vil være en vis mulighed for at møde i retten i forbindelse med indhentelse af kendelser mv.

Stillingerne vil afhængig af erfaring og kvalifikationer kunne besættes som enten fuldmægtig, specialkonsulent eller chefkonsulent.

Din nye arbejdsplads
FE arbejder for at beskytte Danmark og det danske demokrati. Vi opnår vores viden gennem målrettet efterretningsarbejde, og bruger den til at vurdere, bekæmpe og rådgive om aktuelle og fremtidige trusler. Det gør vi ved at indhente og analysere oplysninger om forhold i udlandet, som har betydning for Danmark og danske interesser.
FE er både Danmarks udenrigs- og militære efterretningstjeneste, Danmarks militære sikkerhedstjeneste og den nationale it-sikkerhedsmyndighed, der sikrer et stærkt cyberforsvar.
Vi stræber efter at omsætte vores viden til effekt. Vores målsætning er at være en af de mest dynamiske og operativt fokuserede vestlige tjenester af sin art. Vores viden gør og skal gøre en forskel for Danmark og danske interesser.

Din lønpakke afhænger af dine kvalifikationer
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og den relevante faglige organisation, afhængig af din uddannelsesmæssige baggrund. Derudover har du mulighed for at forhandle løntillæg efter kvalifikationer. Den gennemsnitlige arbejdstid er 37 timer om ugen inklusiv betalt frokostpause. Til stillingen hører en pensionsordning, som FE betaler.
Som ansat i FE er du omfattet af nogle særlige vilkår. Det er et krav, at du kan sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele din ansættelse. Som i resten af Forsvaret har du pligt til kortvarig udsendelse til udlandet.

Sådan søger du stillingen
Du skal sende din ansøgning, karakterudskrift og CV eller LinkedIn-profil senest den 15. januar 2021. Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 5.

FE opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset køn, alder eller etnisk oprindelse.

Du er velkommen til at kontakte den lokale HR-partner på 33 32 55 66, lokal 2215, hvis du har spørgsmål til stillingen eller ønsker flere oplysninger.

Du kan også læse mere på www.fe-ddis.dk, hvor du bl.a. finder vores ”Beretning” og kan få et mere detaljeret indblik i FE´s opgaver, FE som arbejdsplads og yderligere information om ansættelsesmæssige spørgsmål.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.