Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kandidat søges til tre måneders ansættelse med henblik på udfærdigelse af ph.d.-protokol vedrørende den præhospitale patient med dyspnø ved Forskning og Udvikling, Præhospitalet, Region Midtjylland og Health, Aarhus Universitet

Er du interesseret i præhospital forskning og har du lyst til at engagere dig i et spændende forskningsområde samt bidrage til at præge den faglige og organisatoriske udvikling i afdelingen, opfordres du til at søge stillingen. Sigtet er, at vedkommende der ansættes til udfærdigelse af protokollen, forsætter som Ph.d.- studerende i projektet, når protokollen er godkendt og finansieringen er sikret.

Baggrund
Med den professionaliserede præhospitale indsats er der mulighed for at flytte endnu mere avanceret behandling og udredning frem i forreste linje, samtidig med at muligheden for et accelereret patientforløb hele vejen igennem sundhedssystemet øges.  Den præhospitale udredning og behandling er symptombaseret, den tager udgangspunkt i de symptomer patienten præsenterer. I dette projekt fokuseres på patienten med dyspnø. Det er en hyppig tilstand med høj dødelighed. En hurtig indsats er afgørende for det akutte patientforløb. Symptomgruppen indeholder blandt andet svært syge patienter med terminal KOL eller svær hjerteinsufficiens, en intensiveret og målrettet præhospital indsats mod denne patientgruppe har potentiale til at forbedre patientens forløb.

Formål
Formålet med projekt er: At karakterisere og kvalificere dyspnøpatientens forløb, diagnostik og behandling i Præhospitalet i Region Midtjylland med særlig fokus på a-gas analyse og NIV-behandling (Non-invasiv ventilation). Der er aktuelt skitseret fire delprojekter med følgende formål. 1) At udfærdige et systematisk review over evidensbaseret præhospital udredning og behandling af patienter med dyspnø, 2) At karakterisere dyspnøpatienten og dennes forløb og behandling gennem den præhospitale organisation, 3) At karakterisere den metaboliske tilstand hos patienten med dyspnø samt analysere sammenhængen mellem ET-CO2, PaCO2 og PvCO2, og 4) At undersøge effekten af præhospitalt institueret NIV-behandling af dyspnøpatienter.

Projekt
Opstart af projektet planlægges som en 3-måneders fuldtidsansættelse ved Præhospitalet, Region Midtjylland, hvor kandidaten udarbejder en ph.d.-protokol ud fra den allerede eksisterende skitse. Derudover skal ansøger ud fra protokollen udarbejde fondsansøgninger med henblik på at få hjemsøgt midler til et efterfølgende ph.d.-forløb.

Vejledere
Forsknings-/vejledergruppen består af:

 • Thomas Heide Dissing, overlæge, ph.d., forskningsansvarlig for akutlægebilerne, leder af akutlægebil Aarhus, Præhospitalet, Region Midtjylland; Bedøvelse og Operation Nord, Aarhus Universitetshospital
 • Allan Bach, ledende overlæge, Ambulancer og Akutlægebiler, Præhospitalet, Region Midtjylland
 • Ulla Væggemose, forskningsleder, akademisk koordinator, lektor, ph.d., Præhospitalet, Region Midtjylland
 • Hans Kirkegaard, professor, overlæge, dr.med., ph.d. Præhospitalet, Region Midtjylland; Center for Akutforskning, Aarhus Universitets Hospital
 • Søren Helbo Skaarup, afdelingslæge, Lungemedicinsk Afdeling, Aarhus Universitetshospital
Ansøgers kvalifikationer
 • Kandidatuddannelse i medicin
 • Videnskabelig erfaring og erfaring med arbejde i det præhospitale område vil vægte positivt, men er ikke en nødvendighed
 • God mundtlig og skriftlig fremstillingsevne på dansk og engelsk
 • Evne til at arbejde selvstændigt og målrettet
 • Højt fagligt engagement
 • Gode samarbejdsevner
 • Vilje til at bidrage til fællesskabet i afdelingen
Vi tilbyder
 • En afdeling der har løbeskoene på, med det sigte at generere skelsættende viden til gavn for patienten
 • Mulighed for faglig videreudvikling i et fagligt inspirerende forskningsmiljø
 • Deltagelse i en aktiv forskningsgruppe med velfungerende rammer og et godt internt og eksternt netværk
 • En unik mulighed for at oversætte nyeste evidensbaserede viden, til noget konkret, direkte ind i praksis.
 • Et godt arbejdsmiljø og fleksible arbejdstider
Afdelingen
Forskning og Udvikling i Præhospitalet er en ambitiøs, aktiv og dynamisk afdeling, der har bidraget solidt til den nationale og internationale forskning i præhospital indsats. Afdelingen har aktuelt tilknyttet fem ph.d.-studerende samt et varierende antal forskningsårs- og specialestuderende. Herudover er ansat tre lektorer med 20% tilknytning og en professor med 25% tilknytning. Forskning og Udvikling ledes af forskningsleder, akademisk koordinator, lektor, ph.d., Ulla Væggemose.

Løn- og ansættelsesvilkår
Løn og ansættelse i henhold til gældende regional overenskomst.

Ansættelse og arbejdsplads er i Forskning og Udvikling, Præhospitalet, Olof Palmes Allé 34, 8200 Aarhus N.
Forventet start 1. marts 2021 eller snarest muligt herefter.

Ansøgning
Ansøgningen skal indeholde (som pdf- eller docx-filer)
 • Motiveret ansøgning (max 1 side)
 • Curriculum vitae incl. evt. publikationsliste
 • Kopi af eksamensbeviser
 • Evt. redegørelse for andre kvalifikationer relevante for stillingen.
Ansøgningsfrist: 17. januar 2021. Ansøgningen skal sendes via nedenstående link. Ansættelsessamtaler afholdes den 20. januar og evt. d. 26.januar.

Yderligere oplysninger
Oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Hans Kirkegaard (e-mail: hanskirk@rm.dk mobil 28149783) eller Ulla Væggemose (e-mail: ulla.vaeggemose@ph.rm.dk, tlf.: 60 83 86 30).

Oplysninger vedrørende Præhospitalet findes: her
 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.