Klimakoordinator til Assens Kommune

Brænder du for at gøre en forskel for klimaet og for at sikre en bæredygtig fremtid? Har du indsigt og erfaring på området? Og vil du være med til at igangsætte og organisere klimaindsatsen, så vi kan føre Assens Kommunes ambitiøse DK2020 klimaplan ud i livet? Så søg vores spændende, nyoprettede stilling som klimakoordinator!

Assens Kommune er en af de første kommuner, der har vedtaget en ambitiøs klimaplan efter DK2020 principperne. Med DK2020 løftes klimarbejdet til den højeste internationale standard. Assens Kommune tager dermed et klima-lederskab på sig og sætter vilje og hjerte bag ambitionen om at indfri ambitiøse klimamål. Vi søger derfor en erfaren koordinator, der kan være med til at holde fast i ambitionerne, understøtte borgere og kollegaer og bidrage til, at vi skaber resultater.

Om jobbet og os

Klimaindsatsen kræver tværfaglighed, koordinering og involvering på tværs af alle områder i kommunen. Du får muligheden for at være med til at opbygge en organisering, som i sit virke skal understøtte en udvikling mod en klimaneutral kommune. Du bliver en helt central person med opgaver på både politisk niveau og for lokalråd, borgere og kommunale institutioner. Til at starte med vil dine væsentligste opgaver være at få alle indsatser skudt i gang og organiseret, samt at bevare det forkromede overblik.

Assens Kommune bliver din arbejdsplads. Kommunen har 41.000 indbyggere fordelt på mange lokalsamfund, og vi er ca. 3000 kommunalt ansatte. Du bliver ansat i Miljø og Natur, men skal arbejde for hele kommunen! 

Dine opgaver bliver bl.a. at:

 • Organisere klimaarbejdet, så andre engageres og bliver ansvarlige
 • Være fagligt driver for udviklingen af klimaindsatsen
 • Sætte struktur på opgaven, igangsætte og følge op på indsatser
 • Være indgang for borgerne samt eksterne parter, som bl.a. Erhvervshus Fyn, Regionen, KKR og andre strategiske samarbejdsparterne
 • Indgå i interne tværfaglige samarbejder på klimaområdet
 • Søge midler hjem til udvalgte indsatser – og gerne projekter der involverer andre myndigheder, frivillige og virksomheder
 • Være tovholder på udvalgte klimaprojekter
 • Sikre løbende opdatering af klimastrategi og indsatskatalog.

Du får fast base i Miljø og Natur sammen med godt 25 kollegaer, som arbejder med natur, industri, landbrug, vandløb og meget mere. I afdelingen arbejder vi i teams og har hver især ansvar for, at vores arbejdsopgaver bliver løst. Vores omgangstone er fri og humoristisk, og vi lægger stor vægt på, at det skal være rart at komme på arbejde. Samtidig er fleksibilitet og lyst til at hjælpe hinanden væsentligt i en hverdag, der ofte er præget af mange opgaver og højt tempo.

Hvem er du

Som klimakoordinator forventer vi, at du er klar til at gå nye og uprøvede veje, og at du er robust og har gennemslagskraft. Du kan engagere, begejstre og skabe følgeskab blandt mange aktører, og du er god til at etablere professionelle relationer, udvikle samarbejder og danne netværk med og mellem mange forskellige interessenter, både i og uden for kommunen. Du er helt sikkert ambitiøs på klimaets vegne, ligesom du evner at arbejde struktureret og analytisk, eksekvere effektivt samt skabe fremdrift.

Desuden lægger vi vægt på, at du:  

 • Har et stort personligt drive, er udadvendt og en god netværker
 • Har en relevant faglig baggrund og er fagligt velfunderet på klimaområdet
 • Har erfaring med projektledelse og tværfaglig koordinering f.eks. fra myndighed, energisektoren eller en virksomhed
 • Står sikkert både i en politisk kontekst og i et forsamlingshus
 • Kan være både i processen og i det tekniske maskinrum
 • Er god til at kommunikere både mundtlig og skriftligt med mange forskellige målgrupper
 • Formår at fange de dagsordener, der kører landspolitisk, i vores lokalsamfund, og i byrådet
 • Bidrager til et godt arbejdsmiljø med godt humør og engagement.

Løn og ansættelsesvilkår

Stillingen er på 37 timer om ugen og med start den 1. februar 2021. Du skal være opmærksom på, at der vil forekomme aften- og weekendarbejde. Løn og ansættelsesforhold sker i henhold til gældende overenskomst og ud fra principperne om lokal løndannelse. Din aflønning vil bl.a. afhænge af den erfaring, du kommer med. Vi gør opmærksom på, at du ved ansættelse selv skal indhente straffeattest, hvilket du kan gøre digitalt med NemID på www.borger.dk eller www.politi.dk.

Vil du vide mere

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Assens Kommunes Klimasekretariatet v. Gunilla Ørbech på tlf. 64 74 72 24 eller Miljø- og Naturchef Annette Bæk på tlf. 64 74 72 93. 

Ansættelsesproces

Vi skal have din ansøgning elektronisk senest den 30. november 2020.

Første samtale finder sted den 9. december 2020.

Som led i rekrutteringsprocessen foretages der mellem første og anden samtale en personprofilanalyse med efterfølgende tilbagemelding. Tilbagemeldingen gives personligt den 16. december 2020.

Anden samtale finder sted den 18. december 2020.

Vi glæder os til at høre fra dig! 


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.