Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kommunikationskonsulent til grøn omstilling i Svendborg Kommune

Kommunikationskonsulent med skarp pen og strategisk blik med tiltrædelse 1. oktober 2021

Kan din kommunikation flytte holdninger og adfærd og binde os sammen på tværs af forskelligheder? Ved du, hvordan kommunikation fremmer vores strategiske projekter? Kan du spotte den gode historie? Og kan du forklare det meste for de fleste? Så har vi jobbet til dig, som er ambitiøs, dygtig og samtidig gerne vil kunne leve ’Det gode liv’.

I Svendborg Kommune løfter vi vores klimaambitioner til internationale standarder.  Vi vil reducere CO2-udledningen lokalt, nationalt og internationalt, og vi vil sikre vores borgere mod fremtidige klimaforandringer. Vores stærke klimaprogramteam har brug for en dygtig kommunikationskonsulent i arbejdet med udvikling og implementering af vores kommende klimahandleplan. Borgere, institutioner og virksomheder er afgørende i den grønne omstilling, og klimavenlige valg skal være lettere for alle. Det kræver involverende og engagerende kommunikation.

Kommunikation i relation til klimaindsatsen er en hovedopgave i stillingen. Du vil også få kommunikationsopgaver, der relaterer sig til Miljø og Tekniks øvrige områder. 

Du vil blandt andet skulle varetage:  

 • Involverende, intern kommunikation, der samler tropperne om fælles strategiske mål
 • Målrettet og engagerende kommunikation til borgere, virksomheder og andre lokale aktører – primært i relation til grøn omstilling, men også i relation til udvikling af byen og lokalområderne, større anlægsprojekter, natur- og miljøplejeprojekter, erhvervsrettede indsatser og meget mere.
 • Bred formidling af den grønne omstilling i Svendborg Kommune
 • Kommunikationsbidrag i forbindelse med partnerskaber, dialogmøder, kampagner, events mv.
 • Proaktiv kommunikation om igangværende udviklingsprojekter af interesse for vores borgere og virksomheder.
 • Koordination af væsentlige kommunikationsindsatser på tværs af den kommunale organisation
 • Nyhedsbreve, opslag på sociale medier og så videre

Du matcher flere af følgende kompetencer og kvalifikationer:               
 • Solid erfaring med strategisk kommunikation, herunder kommunikationsplanlægning
 • Stærke formidlingsevner og en opdateret kommunikationsfaglig værktøjskasse
 • Erfaring med en politisk styret organisation
 • Forståelse for vigtigheden af lovlighed, saglighed og grundighed i opgaveløsning og rådgivning, herunder de særlige forhold, som gælder for en politisk styret organisation.
Du har sandsynligvis en kommunikationsfaglig baggrund, erfaring med politik og administration og engagement i den grønne omstilling.

Som kommunikationskonsulent bliver du en del af Fællessekretariatet i Miljø og Teknik med reference til sekretariatslederen. Du vil indgå i klimaprogramteamet, der har til opgave at udvikle og implementere Svendborg Kommunes nye klimahandleplan. Endelig bliver du en del af en tværgående redaktionsgruppe, der i fællesskab sikrer relevant og velkoordineret kommunikation til borgere, institutioner, virksomheder og øvrige omverden.

Fællessekretariatet er organisatorisk placeret under direktøren for Miljø og Teknik. Med dig om bord bliver vi et team på syv. Vi arbejder tæt sammen med direktøren og chefgruppen i Miljø og Teknik og har en bred samarbejdsflade i resten af organisationen og til eksterne samarbejdspartnere og interessenter. Vores opgaver er blandt andet:
 • Klimahandleplan
 • Udviklingsstrategi
 • Lokalområdeudvikling
 • Politisk betjening og organisationsudvikling

Vi har en uformel omgangstone og en professionel tilgang til opgaverne. Vi arbejder tillidsbaseret og synes, at det skal være meningsfyldt og udviklende at gå på arbejde.

Svendborg har en suveræn beliggenhed midt i den skønneste natur, på kanten af det Sydfynske Øhav og er en mini-metropol, der byder på det hele. Vi har teatre, museer, selvgroet kultur, rigt foreningsliv, folkeskoler i top med særligt fokus på bevægelse og sport, attraktive huspriser og ikke mindst en charmerende og livlig bymidte – for bare at nævne noget. Svendborg er placeret midt i landet med en halv time til Odense og to timer til København og Århus. Som Cittaslow-kommune udvikler vi vores kommune med udsyn og omtanke og med fokus på vores egns lokale særpræg.

Ansættelsesvilkår
Der er tale om en fast stilling på 37 timer pr. uge. Løn- og ansættelsesforhold forhandles efter gældende overenskomst mellem KL og den faglige organisation. Tiltrædelse 1. oktober 2021 eller snarest muligt. Arbejdsstedet er Frederiksø – midt i Svendborg Havn.

Yderligere information
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatsleder, Rikke Lindholst på 30175740. Træffes bedst i ugerne 25, 26 og 31.

Ansøgningsfristen er søndag den 8. august 2021
1. samtaler forventes afholdt mandag den 16. august og 2. samtaler forventes afholdt torsdag den 19. august 2021.
 

Skriv i din ansøgning, at du fandt jobbet på ofir.dk


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.