Konsulent med potentiale til Koncernøkonomi i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Bemærk forlænget ansøgningsfrist til 5. marts 2018.
 
Vil du arbejde med finanslov, koncernstyring og økonomi i en koncern, der favner særdeles bredt over alt fra energiforlig og vejrudsigter til jordbundsundersøgelser og store offentlige digitaliseringsprojekter. 
 
Om jobbet 
Vi søger en erfaren konsulent, der kan kombinere solid analyse og faglig forståelse med et bredt samarbejde med både kollegaer, styrelser og andre ministerier. For den rigtige ansøger vil stillingen potentielt kunne indeholde faglig ledelse samt selvstændig projektledelse af større koncern- og analyseprojekter.
 
Koncernøkonomi har en central rolle i arbejdet med ministeriets finanslovsbidrag og større budgetanalyser i koncernen, ligesom tilsyn, samarbejde med ministeriets styrelser og strategiske koncernprojekter også fylder meget i vores hverdag. Det er tanken, at du skal spille en central rolle i koordinationen af dette arbejde. Vi driver desuden en række tværgående initiativer i koncernen, som f.eks. administrative fællesskaber, fælles ledelsesinformation og koncernstrategi.  
 
Vi kan tilbyde en central placering med berøringsflader til stort set alle dele af et ministerium, der er med til at sætte dagsordenen for fremtidens energi- og forsyningspolitik, for offentlig digitalisering og på klimaområdet. Du får mulighed for at bringe et bredt spekter af dine kompetencer i spil både i forhold til en faglig dybde på økonomiområdet og i forhold til de tværgående processer på Slotsholmen. Stillingen indeholder gode muligheder for både faglig og personlig og karrieremæssig udvikling. Du bliver en af vores kulturbærere i et kontor, hvor vi lægger stor vægt på et godt samarbejde, en uformel omgangstone og et positivt arbejdsmiljø.  
 
Om dig 
Du skal have sans for de væsentlige detaljer samtidig med, at du kan koordinere og sikre fremdrift i tværgående processer. Du skal kunne levere kvalificeret departemental styring samtidig med, at du er en konstruktiv og værdiskabende samarbejdspartner og problemløser. Og så skal du gerne kunne finde ind til kernen af en problemstilling og kunne formidle den videre på en klar og forståelig måde. 
 
Det er en stor fordel, hvis du har erfaring med finanslov og statslig styring, og det er positivt, hvis du har erfaring med vores område.
 
Vi lægger desuden vægt på, at du:   

 • Er analytisk stærk og kan arbejde med et komplekst stofområde 
 • Har gode samarbejdsevner 
 • Evner både at koordinere større tværgående processer og at sætte dig ind i tallene på et ministerområde, hvor den faglige kontekst er meget varierende. 
 • Har relevant erhvervserfaring 
 • Har en relevant uddannelsesmæssig baggrund, som f.eks. cand. polit., cand.oecon., cand. merc. eller lignende 
 
Kendskab til energi-, forsynings- og klimaområdet vil være en fordel, men er ikke et krav. Derudover skal du være i stand til at klare perioder med stor arbejdsbyrde. 
 
Vi tilbyder 
 • Et særdeles spændende og varieret arbejde i et politisk orienteret miljø med en bred interessentkreds 
 • Et ministerområde præget af nytænkning, dygtighed og strategiske muligheder 
 • Et stærkt fokus på at flytte tingene på et højt fagligt og professionelt niveau 
 • Gode faglige, personlige og karrieremæssige udviklingsmuligheder 
 • Dygtige og ligefremme kolleger med drive og gå-på-mod 
 • God mulighed for at præge egne opgaver


Vi har fokus på karriereveje i koncernen og departementet, og derfor kan en ansættelse hos os føre til andre stillinger på sigt.  

 
Løn- og ansættelsesvilkår 
Stillingen er på fuld tid. Løn og ansættelsesforhold sker på konsulentvilkår i henhold til AC-overenskomsten. Ansættelsesområdet er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet med tilhørende institutioner. 
 
Yderligere oplysninger 
Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef for Koncernøkonomi Michael Brix Hesselager,
?mibrh@efkm.dk, ? 4172 9030. 
 
Ansøgning 
Send din ansøgning, CV, kopi af eksamensbevis og evt. andre bilag (pdf-format), så vi har det senest den 5. marts 2018. Ansøgninger skal indsendes via linket på ministeriets jobportal. Stillingen er til besættelse 1. april 2018 eller snarest muligt. 
 
Vi indkalder til samtaler i uge 11, 2018. Inden samtalen skal du være indstillet på at gennemføre et personprofil- og testforløb. 
Ministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen. 

 
Om ministeriet 
Ministeriet har en hovedopgave i at implementere de politisk fastsatte målsætninger på energi-, forsynings- og klimaområdet. I Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet forsyner vi det danske samfund med energi, værdi og viden. Vi arbejder nationalt og internationalt for effektive og stabile løsninger inden for energi-, forsynings- og klimaområdet. Vores arbejdsfelt spænder bredt og dækker bl.a. energi og råstoffer, vand og affald, tele- og bredbåndsforbindelser, digitale kortlægninger af Danmark, viden om meteorologi og klimaforhold samt geologiske undersøgelser af den danske og grønlandske undergrund. Læs mere om ministeriet på efkm.dk.
 
Om departementet 
I departementet er vi 140 engagerede og dygtige medarbejdere. Vores kerneopgaver er at betjene ministeren og at levere den strategiske ramme for ministeriets arbejde og sikre koordinering og styring af det samlede ministerområde. Vi arbejder sammen med et bredt felt af samarbejdspartnere inden for energi-, forsynings- og klimaområdet - både i og uden for ministeriet. To dage er sjældent ens, og vi møder hele tiden nye udfordringer. Vi stiller store krav til faglighed og ansvarlighed, men vores omgangsform er præget af en positiv og uformel tone. Vi har mange personaletilbud, der medvirker til at styrke det gode sociale arbejdsmiljø – både i og udenfor arbejdstiden. 
 
Koncernøkonomi og IT 
Koncernøkonomi og IT arbejder med finanslovsproces, koncernstrategi og koncernstyring, ministerbetjening vedr. økonomiske aspekter af energi-, forsynings- og klimapolitiske spørgsmål samt generel økonomistyring og regnskab i både departementet og i ministeriets institutioner. Desuden varetager kontoret opgaver vedrørende koordination af ministeriets IT-drift og -sikkerhed.  Endelig koordinerer vi koncernens forskningspolitiske arbejde, og ministeriets deltagelse i det internationale energiforskningsinitiativ Mission Innovation. Vi samarbejder bredt med resten af departementet og alle koncernens institutioner, og vi har en central rolle i at sikre koordinering af sager og indsatser på tværs af koncernen. 
 


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Ikke det rigtige job?

Opret en jobagent og få dit nye job direkte i indbakkenOpret jobagent her

Andre job der matcher din søgning

Indrykket:25. januar 2018
Udløbsdato:22. februar 2018

Ambitiøse data- og analyseprofiler søges til undervisningsområdet

Styrelsen for It og Læring

Har du lyst til at være en del af udviklingen af data i undervisningssektoren og er du vild med at arbejde med data, tal og analyser? Så er et job som fuldmægtig i Center for Data og Analyse lige noget for dig. Hvem er vi? Styrelsen for It og Læring...
Indrykket:6. februar 2018
Udløbsdato:23. februar 2018

Styrelsen for Patientsikkerhed søger medarbejder til implementering af tilsyn med den social- og plejefaglige indsats

Autorisation og Analyse

København
Styrket tilsyn på ældreområdet Vil du være med til at implementere et nyt risikobaseret tilsyn på det sociale område? Vil du være med til at sikre synergieffekter mellem tilsynet med den sundhedsfaglige indsats og tilsynet med den social- og plejefa...
Indrykket:6. februar 2018
Udløbsdato:27. februar 2018

Teknisk specialist med interesse for offshore og arbejdsmiljø

Arbejdstilsynet

København
Er du ingeniør, maskinmester el. lign. med viden om indvinding og produktion af olie og gas? Vil du arbejde med sikkerhed og sundhed i forbindelse med olie- og gas aktiviteter offshore? Og er du god til at samarbejde og dele din viden? Så har vi en ...
Indrykket:6. februar 2018
Udløbsdato:23. marts 2018

Vækstrådgiver på arbejdsmarkedområdet til den danske ambassade i Myanmar

Udenrigsministeriet

København
VÆKSTRÅDGIVER PÅ ARBEJDSMARKEDSOMRÅDET TIL DEN DANSKE AMBASSADE I MYANMAR Har du faglig indsigt og erfaring fra politikudvikling, lovgivning og regulering på arbejdsmarkedsområdet i Danmark i bredeste forstand, og har du lyst til at bidrage til bære...
Indrykket:6. februar 2018
Udløbsdato:4. marts 2018

AC-specialist til IT-arkitektur og forretningsmodellering

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

København
Er koblingen mellem forretning og IT-arkitektur din spidskompetence?Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering er den drivende kraft i arbejdet med at udnytte mulighederne for at bruge data effektivt og innovativt til gavn for samfundet. Vi arbe...