Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kontorchef der kan skabe sammenhæng i offentlige data

Kan du med et datafagligt udgangspunkt sætte strategisk retning og være med til at drive udviklingen inden for brug af offentlige data til effektivisering og økonomisk vækst

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (SDFE) er den drivende kraft i arbejdet med at udnytte mulighederne for at bruge offentlige data effektivt og innovativt til gavn for samfundet. Vi samler, udvikler og distribuerer centrale data om vores land og sikrer, at de er let tilgængelige og kan kombineres på tværs. Styrelsen er en del af Klima-, Energi- og Forsyningsmini­steriet, som står i spidsen for arbejdet med at reducere udledningerne af drivhusgas med 70 pct. i 2030. Styrelsen arbejder for, at denne grønne omstilling fremmes og understøttes af data.

Du bliver chef for kontoret ’Databank’ (DAT), der har ansvaret for styrelsens datainfrastruktur og har en central rolle i forhold til vores arbejde med at sikre, at forskellige data kan bruges sammen. Som chef for DAT bliver det din opgave at sørge for, at data fra forskellige fagsystemer bliver samlet i datainfrastrukturen på en struktureret og standardiseret måde, således de er klar til at blive brugt. Du får også en central rolle i forhold til at sikre, at vores data og andres data kan anvendes i flere sammenhænge. Målet er, at data skal bidrage til modernisering og effektivisering i den offentlige sektor og til at skabe vækst i den private sektor.

Du får ansvaret for driften og udviklingen af styrelsens datainfrastruktur. DAT udarbejder retningslinjer for og yder praktisk bistand til datamodellering og til strukturering og forvaltning af data og tilhørende metadata. DAT står for drift og udvikling af databaser, hvor hovedparten af styrelsens fagdata opbevares. En væsentlig del af opgaverne løses som en del af tværoffentlige samarbejder, bl.a. inden for Grunddataområdet og Den fælles offentlige digitaliseringsstrategi. Kontoret deltager i forskellige internationale samarbejder og har ansvaret for implementering af INSPIRE-direktivet, der har etableret et fælles europæisk rammeværk for deling af geodata og SDFE’s bidrag til implementering af "åbne data-direktivet".

Kontoret har 19 højt specialiserede medarbejdere inkl. to funktionsledere med ansvar for den faglige ledelse.

Din profil

Som kontorchef for DAT forventer vi, at du med en akademisk baggrund kan bidrage til at sætte retning for styrelsen og er kendetegnet af følgende:

  • Er udviklingsorienteret og kan sætte retning for udviklingen af styrelsens datainfrastruktur og datasammenhænge
  • Har erfaringer fra organisationer, hvor data er en central del af forretningen
  • Er løsningsorienteret, kan prioritere og skabe resultater i en digital styrelse
  • Kan lede et kontor med specialiserede kompetencer inden for databaser, data-modellering, standardisering mm.
  • Er stærk i det tværorganisatoriske samarbejde og kan håndtere forskellige interessenter
  • Er robust, vedholdende og har gennemslagskraft
  • Fokuserer på motivation, udvikling og feedback i ledelsen af medarbejderne

Løn- og ansættelsesvilkår: Stillingen som kontorchef er klassificeret i løngruppe 1 (lønramme 37) med en grundløn inden for intervallet kr. 574.000 – kr. 635.000 pr. år plus pension. Der er mulighed for forhandling af individuelt tillæg. Du vil som udgangspunkt få en kontraktansættelse på åremålsvilkår, der aftales i henhold til principperne i den gældende aftale om åremålsansættelse. Desuden er der mulighed for årligt vederlag på baggrund af opnåede resultater.

Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner. Ansættelse pr. 1. maj 2021 eller efter aftale.

Ansættelsesstedet er Rentemestervej 8, 2400 København NV.

Yderligere oplysninger kan fås hos direktør Kristian Møller tlf. 2229 0267 eller vicedirektør Morten Hvidberg tlf. 2234 1475.

Du søger stillingen online på vores jobportal via nedenstående link ”Søg stillingen”. Vi skal have dine oplysninger, ansøgning og CV senest den 24. februar 2021. Samtaler forventes afholdt den 3. marts og 12. marts. Der vil blive gennemført test imellem samtalerne (i uge 9/10).

Ministeriet ønsker at fremme mangfoldighed, hvorfor alle uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Viden om data der effektiviserer og skaber vækst
Vi skaber effektiviseringer i den offentlige sektor og vækst i samfundet gennem udbygning af den nationale datainfrastruktur og anvendelse af data, hvor nytten er størst. Vi har fokus på, at data er let tilgængelige via en sikker distribution, og at data kan deles og anvendes af mange på tværs af den offentlige og private sektor. Vi lægger i vores arbejde stor vægt på fællesoffentlige samarbejder og udviklingen af tværoffentlige digitale sammenhænge for data.

Læs mere på www.sdfe.dk
Følg os på LinkedIn.

 


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.