Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kontorchef med juridisk profil til nyt Center for Folkeskole og Forberedende Grunduddannelse

Vil du være med til at sikre gode rammer for folkeskolen og bidrage til at gøre det lettere for skolerne at give god undervisning? Så er stillingen som kontorchef i Center for Folkeskole og Forberedende Grunduddannelse i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet måske noget for dig.

For at skabe et endnu stærkere miljø om vores arbejde for folkeskolen og elevernes gode overgang til ungdomsuddannelse opretter vi et nyt Center for Folkeskole og Forberedende Grunduddannelse med to kontorchefer i spidsen. Den ene kontorchefstilling er ledig til besættelse snarest muligt.

Vores ambitioner for centeret er store og omfatter blandt andet:

 • Udvikling og sikker drift af tilsynet på folkeskoleområdet, herunder kvalitets- og parallelsamfundstilsyn, tematiske tilsyn samt tilsyn med det specialiserede område – herunder interne skoler.
 • Særligt fokus på sårbare børn og unge på undervisningsområdet – herunder opfølgning på inklusionsindsatsen og rammerne for PPR.
 • Understøttelse af elevernes gode overgang til ungdomsuddannelse, herunder vejledning og understøttelse af kommunernes arbejde med Den Kommunale Ungeindsats (KUI).
 • Udvikling og sikker implementering af Den Forberedende Grunduddannelse (FGU) samt udvikling og sikker drift af tilsynet med FGU.
 • Klar og effektiv vejledning af sektoren om rammer og regler.
Samlet skal centeret bidrage til ministeriets mål om at sikre fagligt stærke uddannelser til alle.

Da centeret er nyetableret vil der være gode muligheder for at være med til at sætte sit præg på centeret, og fordelingen af opgaverne mellem de to kontorchefer vil først blive aftalt, når vi kender din profil.

Om dig

Vi leder efter en kontorchef, der:

 • Har ambitioner for folkeskolen, FGU og elevernes gode overgang til ungdomsuddannelserne.
 • Er strategisk tænkende og kan bringe forskningsbaseret viden, data og input fra praksis i spil i formuleringen af analyser og løsninger.
 • Kan lede og udvikle en bred portefølje af tilsynsopgaver og dermed tage ansvar for både den juridiske og analytiske dimension af et stærkt tilsyn.
 • Har den præcision, der er nødvendig for at kunne påtage sig ansvaret for, at der leveres bekendtgørelser, vejledninger og juridisk rådgivning i høj kvalitet.
 • Vil være med til at udvikle vores opgavevaretagelse i centeret mere generelt.
 • Formår at omsætte styrelsens ledelsesgrundlag til god ledelse i det daglige og kan lede en dygtig og sammensat medarbejdergruppe i et fagligt udviklende arbejdsmiljø.
 • Er dynamisk og kan skabe resultater sammen med vores mange interessenter.
Vi forventer, at du har en juridisk, samfundsvidenskabelig eller pædagogisk kandidatuddannelse. Du har erfaring med og ambitioner for ledelse og formår at navigere sikkert i en politisk ledet organisation.

Som chef i centeret indgår du i flere arbejdsfællesskaber. Du har en chefkollega i centeret, du er en del af chefgruppen i styrelsen, og så refererer du til styrelsens ene vicedirektør og skal arbejde sammen med hele direktionen. Endelig har du en række faglige relationer til departementet. Samarbejdsevner er derfor en afgørende kompetence.

Om os

Center for Folkeskole og Forberedende Grunduddannelse ledes af to kontorchefer og fire teamledere og har ansvaret for:

 • Tilsyn på folkeskoleområdet, hvilket blandt andet inkluderer kvalitetstilsynet (herunder parallelsamfundstilsynet), tematiske tilsyn, tilsyn med interne skoler og det specialiserede område.
 • STUK’s løbende arbejde med udvikling af fagene på folkeskoleområdet blandt andet godkendelse af og opfølgning på forsøgsprojekter samt projektledelse af en række udviklingsprojekter som naturfagsstrategi, forsøg med teknologiforståelse og test af talblindhed.
 • Vejledning og overgange, herunder KUI og Det nationale program for udskoling og valg af ungdomsuddannelser.
 • Udvikling, implementering af og tilsyn med FGU.
 • STUK’s løbende arbejde med Inklusion og PPR, herunder udviklingsprojektet ”En styrket indsats i PPR" samt en række initiativer målrettet ordblinde.
 • Rådgivning af sektoren – pt. fylder spørgsmål om håndtering af Covid-19 meget, men almindeligvis fylder både juridiske og pædagogiske spørgsmål i henvendelserne fra kommuner og institutioner.
Det nye center vil have ca. 55 medarbejdere.

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen er indplaceret i løngruppe 1/lønramme 37. Du vil som udgangspunkt blive ansat på kontraktvilkår efter Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen besættes som udgangspunkt på åremål. Hvis du er tjenestemand i forvejen, kan ansættelse på tjenestemandsvilkår være en mulighed. Ansættelsesområdet afhænger af ansættelsesformen.

Vi ønsker at besætte stillingen pr. 1. juni 2021.

Vil du vide mere?

Nærmere oplysninger om stillingen fås ved henvendelse til vicedirektør Cathrine Lindberg Bak på telefon 4173 0866. Læs mere om ministeriet på www.uvm.dk og om styrelsen på www.stukuvm.dk, hvor du også kan finde vores ledelsesgrundlag.

Sådan søger du

Send din ansøgning, cv og eksamensbevis til os via stillingsopslaget på vores hjemmeside på www.uvm.dk/job senest mandag den 5. april 2021. Hvis du er tjenestemand, skal din ansøgning stiles til Dronningen.

Vi forventer at holde 1. samtaler den 12. og 13. april og 2. samtaler den 21. april. Der vil blive brugt test og case i forbindelse med samtalerne.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet er en styrelse i Børne- og Undervisningsministeriets koncern. Vi ønsker en sammensætning af medarbejdere, der afspejler det omgivende samfund.

Alle interesserede ansøgere uanset baggrund opfordres til at søge stillingen, såfremt de matcher kravene nævnt ovenfor. Vi vurderer udelukkende ansøgere på baggrund af kvalifikationer.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.