Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kontorchef til nyt uddannelsespolitisk center

Vil du være med til at sætte retningen for uddannelsespolitikken i Danmark? Kan du lede og skabe resultater i et ministerium med højt tempo, hvor policy og udvikling går hånd i hånd med faglighed og samarbejde? Så er du måske den kommende kontorchef i det nye uddannelsespolitiske center i Uddannelses- og Forskningsministeriets departement.

Vi skaber fundamentet for fremtiden
Viden former fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi for at skabe værdi i samfundet gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst.

Om Center for Uddannelsespolitik og Trivsel (CTU)
CTU er Uddannelses- og Forskningsministeriets nye uddannelsespolitiske kraftcenter, hvor ansvaret for alle videregående uddannelser i Danmark er placeret. CTU har ansvaret for regeringens større dagsordener på uddannelsesområdet - alle unge skal have en uddannelse, styrkelse af velfærdsuddannelserne, uddannelser i hele Danmark og de studerendes trivsel. Centeret har desuden ansvar for strukturelle og langsigtede forhold i uddannelsespolitikken som f.eks. søgning og optagesystem, karakterskala, bevillingssystem, dimensionering og dimittendledighed.

Centeret ledes af to kontorchefer og to souschefer og har i alt ca. 20 medarbejdere. CTU er et af departementets fem faglige centre. Opgaverne løses i meget tæt samarbejde med de øvrige chefer og medarbejdere, ligesom centeret har mange snitflader og tætte samarbejdsrelationer til Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, uddannelsesinstitutionerne, de øvrige ministerier og interessenterne på uddannelsesområdet.

CTU’s opgaver involverer bl.a.:

 • Minister- og regeringsbetjening, herunder udarbejdelse af beslutningsgrundlag, minister- og regeringssager.
 • Udarbejdelse af uddannelsespolitiske udspil og udvikling af policy initiativer og reformer på uddannelsesområdet.
 • Udarbejdelse af større og mindre analyser og publikationer.
 • Løbende sagsbehandling og samarbejde på tværs af ministeriet, uddannelsessektoren og Slotsholmen.
Er du vores nye kontorchef?
Som kontorchef skal du have store ambitioner, når det handler om uddannelsespolitikken i Danmark. Du skal sammen med de øvrige chefer stå i spidsen for CTU. Du får derfor en afgørende rolle i udviklingen og gennemførelsen af ministerens og regeringens politik på området. Samtidig bliver det din opgave at sætte retning og skabe sammenhæng, så alle medarbejdere bidrager til centerets opgaver og ambitioner. Derudover bliver du et vigtigt led i kvalitetssikringen af centerets sager og produkter.

Vi forventer, at du kan skabe rammerne for en både faglig og kreativ kultur, hvor det er naturligt at være nysgerrig og nytænkende, men hvor solid faglighed og konkret problemløsning er nøgleord. Du bliver en del af chefkredsen i departementet, og det forventes, at du tager stort ansvar og bidrager aktivt til departementets fortsatte udvikling.

Du skal have relevant videregående uddannelse, ligesom relevant ledelseserfaring fra fx et ministerium, en videregående uddannelsesinstitution eller en organisation et væsentligt plus. Du skal evne både faglig og strategisk ledelse, ligesom vi lægger vægt på, at du har talentet til at blive en dygtig personaleleder med en samlende og motiverende ledelsesstil.

Derudover lægger vi vægt på, at du:

 • er analytisk, struktureret og har solid faglig forståelse
 • tænker nyt uden at gå på kompromis med faglighed og fakta
 • kan omsætte komplekse, talbaserede problemstillinger til konkrete policy-initiativer.
 • kan levere konkrete resultater i et højt tempo og under stort arbejdspres
 • har fokus på din egen og dine medarbejderes udvikling
 • kommunikerer klart, præcist og fejlfrit i de skriftlige produkter
 • kan skabe velfungerende relationer og samarbejde både internt og eksternt
 • kan gå forrest og bidrage til at sætte en strategisk retning for uddannelsespolitikken i Danmark.
En ambitiøs og social arbejdsplads
Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi tror på, at en kultur med dialog og samarbejde er en forudsætning for succes. Derfor er her plads til grin i en travl hverdag. Samtidig får du gode udviklingsmuligheder og fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv.

Løn og ansættelsesvilkår
Du ansættes i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern i henhold til gældende rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er indplaceret i løngruppe 1, og ansættelsen sker på åremål. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte direktør Janus Breck på telefonnummer 7231 8026 eller på e-mail jbre@ufm.dk.

Søg stillingen
Klik på knappen ”søg stillingen” eller søg via vores hjemmeside www.ufm.dk/job-i-ministeriet. Vi skal have din ansøgning, CV og eksamensbevis senest søndag den 18. oktober 2020.

Vi forventer at holde to samtalerunder. Første samtalerunde i uge 43 og anden samtalerunde i uge 44. I forbindelse med første samtalen kan der forekomme en faglig opgave. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres en personlighedstest af udvalgte kandidater.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Nydansker.

Om Uddannelses- og Forskningsministeriets departement
I departementet bistår vi ministeren og regeringen med at udvikle landets uddannelses-, forsknings- og innovationspolitik. Vi klæder ministeren på til at træffe beslutninger baseret på fakta og den nyeste viden i tæt dialog med vores styrelse. Derudover står vi for at udvikle koncernen og løse de opgaver, der går på tværs af ministeriet inden for kommunikation, jura, økonomi og HR.
Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.