Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kontorchef til Udlændinge- og Integrationsministeriets departement

Udlændinge- og Integrationsministeriets departement søger en kontorchef til Kontoret for Internationalt Udlændingesamarbejde.  
 
Om stillingen 
Kontoret for Internationalt Udlændingesamarbejde er en del af Asyl- og Migrationsafdelingen, der arbejder med opgaverne vedrørende nationale og EU-regler – dvs. Schengen, Dublin og Eurodac mv. – på asylområdet, visumområdet, det internationale udlændingesamarbejde, herunder navnlig EU-relaterede opgaver, udsendelsesarbejdet både i Danmark og internationalt, og humanitært ophold. 
 
Som kontorchef for Kontoret for Internationalt Udlændingesamarbejde skal du stå i spidsen for det kontor, der har ansvaret for det internationale samarbejde på asyl- og migrationsområdet. 
 
Blandt de væsentligste opgaver er understøttelse af EU-relaterede opgaver. EU-samarbejdet inkluderer bl.a. arbejdskraftsindvandring, Schengensamarbejdet, Dublinsamarbejdet, grænsearbejdet i regi af Frontex (herunder konkrete projekter finansieret af EU's Interne Sikkerhedsfond), visumsamarbejdet og udsendelse af tredjelandsstatsborgere samt spørgsmål om det danske forbeholds betydning på udlændinge- og asylområdet. 
 
Kontoret varetager også FN-samarbejdet, herunder med UNHCR og IOM samt Danmarks deltagelse i IGC-samarbejdet (et uformelt erfaringsudvekslingssamarbejde mellem en række europæiske lande, USA, Canada, Australien og New Zealand), Europarådet, det nordiske samarbejde på asyl- og indvandringsområdet (NSHF) og andre internationale organisationer og processer. Hertil kommer håndteringen af Danmarks bilaterale relationer på asyl- og migrationsområdet. 
 
Den overordnede opgave for kontoret i de kommende år er at sikre størst mulig dansk indflydelse i forbindelse med implementering og udvikling af EU-lovgivning og samarbejde med tredjelande, hvor Danmark deltager fuldt ud i samarbejdet eller deltager mellemstatsligt via Schengenprotokollen og parallelaftaler. I den forbindelse skal kontoret sikre koordinationen af danske bidrag til EU's praktiske Grænse- og Asylsamarbejde.  Herudover skal kontoret bidrage til i EU og andre relevante fora, at irregulær migration håndteres bedre, og at udsendelsesarbejdet fremmes mest muligt.  
 
I den forbindelse bliver nogle af kerneopgaverne at sikre fortsat dansk deltagelse i Dublin-samarbejdet, at bidrage til udvikling og implementering af en række Schengenforslag på grænseområdet, at håndtere dansk deltagelse i FNs proces om den Globale Pagt om Migration samt at varetage det danske formandskab for det nordiske NSHF-samarbejde for 2018. 
 
Dine vigtigste opgaver bliver at 

  • skabe rammerne for og sikre, at kontoret leverer resultater af høj faglighed,  
  • sætte retning, følge op og prioritere kontorets opgaver, 
  • varetage det daglige ledelsesansvar for 11 medarbejdere, hvoraf 9 er AC’ere, og medvirke til at udvikle dem bl.a. gennem feedback og sparring. 
Om dig 
Du har en relevant akademisk uddannelse, og vi forestiller os, at du: 
  • har mange års erfaring med internationalt samarbejde i en politisk styret organisation 
  • har ledelseserfaring fra en politisk styret organisation, og at du er en synlig og engageret leder 
  • har erfaring med offentlig forvaltning 
  • har god evne til at føre politiske beslutninger ud i praksis 
  • er robust og kan agere i en hverdag med mange aktører under politisk og mediemæssig bevågenhed 
  • har gode kommunikations- og samarbejdsevner. 
Det er en fordel, hvis du har kendskab til området, men det er ikke et krav. 

Ansættelsesvilkår 
Løn- og ansættelsesvilkår forhandles efter rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten med indplacering i løngruppe 1. Stillingen besættes som udgangspunkt på åremål på overenskomstvilkår. Hvis du i forvejen er tjenestemand, vil ansættelse som tjenestemand efter en konkret og individuel vurdering kunne finde sted i lønramme 37.  
 
Ansættelsesområdet afhænger af ansættelsesformen. 
 
Det er en forudsætning for stillingen, at du kan opnå sikkerhedsgodkendelse til ”HEMMELIGT”, og at du kan opretholde godkendelsen under hele din ansættelse. 
 
Vil du vide mere om stillingen, så kontakt afdelingschef Niels Henrik Larsen på telefonnummer 20 64 04 39 eller e-mail nhla@uim.dk eller kommitteret Henrik Ankerstjerne på telefonnummer 40 70 48 13 eller e-mail hka@uim.dk.  
 
Søg stillingen  
Klik på knappen i højre side og upload din ansøgning, cv og eksamensbevis mv. senest mandag den 26. februar 2018, kl. 12.00
 
Hvis du er tjenestemand, skal ansøgningen stiles til Dronningen. 
 
Vi afholder første samtalerunde den 5. marts 2018 og anden samtalerunde den 9. marts 2018. Efter første samtalerunde gennemføres en ledertest af udvalgte kandidater. 
 
Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Nydansker. 


Ikke det rigtige job?

Opret en jobagent og få dit nye job direkte i indbakkenOpret jobagent her

Andre job der matcher din søgning

Chef for Cybersituationscenteret

Forsvarets Efterretningstjeneste

København
Center for Cybersikkerhed (CFCS) er Danmarks nationale it-sikkerhedsmyndighed og kompetencecenter på cybersikkerhedsområdet. Vores hovedformål er at styrke Danmarks evne til at imødegå cyberangreb, og nu søger vi en chef for det nyoprettede cybersit...
Indrykket:5. oktober 2018
Udløbsdato:24. oktober 2018

Kontorchef til Digital Udvikling & Design

Skatteforvaltningen, KBH, Sluseholmen

Vil du være del af et kreativt digital udviklingsmiljø? Og har du erfaring, ambitioner og visioner inden for agil digital udvikling? Som vores nye kontorchef for Digital Udvikling og Design får du mulighed for at præge den forretningsorienterede dig...
Indrykket:7. oktober 2018
Udløbsdato:21. oktober 2018

Kontorchef til eKapital

Skatteforvaltningen, KBH, Østbanegade

København
Vil du være med til at drive og videreudvikle indberetningsløsninger til Danmarks skatteforvaltning? Har du erfaring med agil udviklingsmetode og er passioneret omkring applikationsdrift og udvikling og personaleledelse? Så er du måske den nye konto...
Indrykket:8. oktober 2018
Udløbsdato:22. oktober 2018

Finansministeriets 6. kontor søger student

Finansministeriets Departementet

København
Vi søger i 6. kontor en ambitiøs og fagligt dygtig student, som har mod på varierende og udfordrende arbejdsopgaver. Om stillingen Som student i 6. kontor kommer du til: • at bidrage til det løbende finanslov- og budgetarbejde • at bidrage til analy...
Indrykket:9. oktober 2018
Udløbsdato:25. oktober 2018

Skatteministeriet søger fagligt stærk studerende til styring og tilsyn med ministeriets regnskaber

Skatteministeriet

København
Med regeringens plan Fra én til syv styrelser Skatteforvaltningen 2021 er SKAT opdelt i nye styrelser under Skatteministeriet. De enkelte styrelser varetager driften af deres fagområder, mens departementet har ansvaret for den samlede koncernstyring...
Indrykket:9. oktober 2018
Udløbsdato:23. oktober 2018