Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kontorchef til Udlændinge- og Integrationsministeriets departement

Udlændinge- og Integrationsministeriets departement søger en kontorchef til Kontoret for Internationalt Udlændingesamarbejde.  
 
Om stillingen 
Kontoret for Internationalt Udlændingesamarbejde er en del af Asyl- og Migrationsafdelingen, der arbejder med opgaverne vedrørende nationale og EU-regler – dvs. Schengen, Dublin og Eurodac mv. – på asylområdet, visumområdet, det internationale udlændingesamarbejde, herunder navnlig EU-relaterede opgaver, udsendelsesarbejdet både i Danmark og internationalt, og humanitært ophold. 
 
Som kontorchef for Kontoret for Internationalt Udlændingesamarbejde skal du stå i spidsen for det kontor, der har ansvaret for det internationale samarbejde på asyl- og migrationsområdet. 
 
Blandt de væsentligste opgaver er understøttelse af EU-relaterede opgaver. EU-samarbejdet inkluderer bl.a. arbejdskraftsindvandring, Schengensamarbejdet, Dublinsamarbejdet, grænsearbejdet i regi af Frontex (herunder konkrete projekter finansieret af EU's Interne Sikkerhedsfond), visumsamarbejdet og udsendelse af tredjelandsstatsborgere samt spørgsmål om det danske forbeholds betydning på udlændinge- og asylområdet. 
 
Kontoret varetager også FN-samarbejdet, herunder med UNHCR og IOM samt Danmarks deltagelse i IGC-samarbejdet (et uformelt erfaringsudvekslingssamarbejde mellem en række europæiske lande, USA, Canada, Australien og New Zealand), Europarådet, det nordiske samarbejde på asyl- og indvandringsområdet (NSHF) og andre internationale organisationer og processer. Hertil kommer håndteringen af Danmarks bilaterale relationer på asyl- og migrationsområdet. 
 
Den overordnede opgave for kontoret i de kommende år er at sikre størst mulig dansk indflydelse i forbindelse med implementering og udvikling af EU-lovgivning og samarbejde med tredjelande, hvor Danmark deltager fuldt ud i samarbejdet eller deltager mellemstatsligt via Schengenprotokollen og parallelaftaler. I den forbindelse skal kontoret sikre koordinationen af danske bidrag til EU's praktiske Grænse- og Asylsamarbejde.  Herudover skal kontoret bidrage til i EU og andre relevante fora, at irregulær migration håndteres bedre, og at udsendelsesarbejdet fremmes mest muligt.  
 
I den forbindelse bliver nogle af kerneopgaverne at sikre fortsat dansk deltagelse i Dublin-samarbejdet, at bidrage til udvikling og implementering af en række Schengenforslag på grænseområdet, at håndtere dansk deltagelse i FNs proces om den Globale Pagt om Migration samt at varetage det danske formandskab for det nordiske NSHF-samarbejde for 2018. 
 
Dine vigtigste opgaver bliver at 

  • skabe rammerne for og sikre, at kontoret leverer resultater af høj faglighed,  
  • sætte retning, følge op og prioritere kontorets opgaver, 
  • varetage det daglige ledelsesansvar for 11 medarbejdere, hvoraf 9 er AC’ere, og medvirke til at udvikle dem bl.a. gennem feedback og sparring. 
Om dig 
Du har en relevant akademisk uddannelse, og vi forestiller os, at du: 
  • har mange års erfaring med internationalt samarbejde i en politisk styret organisation 
  • har ledelseserfaring fra en politisk styret organisation, og at du er en synlig og engageret leder 
  • har erfaring med offentlig forvaltning 
  • har god evne til at føre politiske beslutninger ud i praksis 
  • er robust og kan agere i en hverdag med mange aktører under politisk og mediemæssig bevågenhed 
  • har gode kommunikations- og samarbejdsevner. 
Det er en fordel, hvis du har kendskab til området, men det er ikke et krav. 

Ansættelsesvilkår 
Løn- og ansættelsesvilkår forhandles efter rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten med indplacering i løngruppe 1. Stillingen besættes som udgangspunkt på åremål på overenskomstvilkår. Hvis du i forvejen er tjenestemand, vil ansættelse som tjenestemand efter en konkret og individuel vurdering kunne finde sted i lønramme 37.  
 
Ansættelsesområdet afhænger af ansættelsesformen. 
 
Det er en forudsætning for stillingen, at du kan opnå sikkerhedsgodkendelse til ”HEMMELIGT”, og at du kan opretholde godkendelsen under hele din ansættelse. 
 
Vil du vide mere om stillingen, så kontakt afdelingschef Niels Henrik Larsen på telefonnummer 20 64 04 39 eller e-mail nhla@uim.dk eller kommitteret Henrik Ankerstjerne på telefonnummer 40 70 48 13 eller e-mail hka@uim.dk.  
 
Søg stillingen  
Klik på knappen i højre side og upload din ansøgning, cv og eksamensbevis mv. senest mandag den 26. februar 2018, kl. 12.00
 
Hvis du er tjenestemand, skal ansøgningen stiles til Dronningen. 
 
Vi afholder første samtalerunde den 5. marts 2018 og anden samtalerunde den 9. marts 2018. Efter første samtalerunde gennemføres en ledertest af udvalgte kandidater. 
 
Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Nydansker. 


Ikke det rigtige job?

Opret en jobagent og få dit nye job direkte i indbakkenOpret jobagent her

Andre job der matcher din søgning

Forsknings- og analysechef til området for arbejdsmiljøovervågning og epidemiologi

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø

København
Vil du være med til at sætte retning for forskning blandt højt kompetente videnarbejdere? Har du lyst til at lede og koordinere komplekse forskningsprojekter? Og kan du bidrage til at forskningsresultater anvendes i praksis? Så har vi en spændende s...
Indrykket:13. april 2018
Udløbsdato:14. maj 2018

Juridisk kontorchef til Lægemiddelstyrelsens Ledelsessekretariat

Lægemiddelstyrelsen

København
Er du en dygtig og processikker jurist med erfaringer fra national og europæisk regulering? Har du dokumenterede fremragende lederkompetencer? Og vil det kunne motivere dig stærkt at indgå i et lederteam, der i dialog med dygtige og engagerede medar...
Indrykket:16. april 2018
Udløbsdato:6. maj 2018

Student til ny enhed for Data, Infrastruktur, Cybersikkerhed og Digitale indsatser i Sundheds- og Ældreministeriet

Sundheds- og Ældreministeriet, departementet

Vil du udfordres i en hverdag tæt på den politiske dagsorden? Vil du være med til at drive digitale forandringer og arbejde med klog og sikker brug af data på sundheds- og ældreområdet? Er du både analytisk stærk og hjælpsom, med blik for, hvad der ...
Indrykket:17. april 2018
Udløbsdato:25. april 2018

Funktionsleder til Virksomheds- og Afgiftskontrol 18 i den kommende Skattestyrelse

Skatteområdet i SKAT

København
Kan du i en forandringstid motivere dine medarbejdere til at yde deres bedste og samtidig have fokus på at sikre, at I som enhed når målene? Kan du omsætte strategier til håndgribelige indsatser? Så har du muligheden for at blive funktionsleder i en...
Indrykket:18. april 2018
Udløbsdato:2. maj 2018

Kontorchef til Finansministeriets departement

Finansministeriets departement

København
Har du en stærk interessere for de økonomiske konsekvenser af Danmarks miljø- og fødevare- samt klima- og energipolitik? Finansministeriet søger en kontorchef til 7. kontor med veludviklede økonomiske og analytiske kompetencer og ambitioner for det ...
Indrykket:18. april 2018
Udløbsdato:1. maj 2018