Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kontorelever inden for offentlig administration til Uddannelses- og Forskningsministeriet

Har du et ønske om, at blive en del af en arbejdsplads, hvor faglig og personlig udvikling er i fokus? Har du mod på at lære nyt, er du initiativrig og har du et stort servicegen gemt i dig? Så søger vi lige nu kontorelever til start 1. september 2021.

Vi skaber fundamentet for fremtiden
Viden er det, vi skal leve af i fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi derfor for høj vækst og ny indsigt gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst.

En bred uddannelse i offentlig administration
I Uddannelses- og Forskningsministeriet stræber vi efter at uddanne de dygtigste kontorelever og vi har derfor sammensat et forløb, der sikrer vores elever en bred uddannelse med mange forskelligartede opgaver.

Du skal i løbet af uddannelsen arbejde i flere forskellige kontorer og vi tilbyder derfor en uddannelse, hvor du prøver kræfter med flere administrative funktioner, såsom regnskab, sagsbehandling, kursusadministration, løn- og personaleadministration og sekretærfunktionen i kontorerne. Derudover er der mulighed for at være med til at planlægge og afholde konferencer, der arrangeres af ministeriet.

I din elevuddannelse indgår flere skoleforløb samt muligheden for deltagelse i valgfag. Uddannelsen kan ifølge uddannelsesordningen vare op til 2 år, alt efter din baggrund og alder. Skoleperioderne kan udgøre op til 15 uger, inklusiv studietur til Bruxelles. Eventuelle valgfag kommer ud over disse.

Er du vores nye kontorelev?
Du er åben og udadvendt og har nemt ved at samarbejde med mange forskellige mennesker? Kan du tage ansvar for dine egne opgaver, og er du god til at bevare overblikket, når du skal løse flere forskellige former for opgaver? Da du i løbet af din uddannelse rokerer mellem flere forskellige kontorer, er det vigtigt, at du hurtigt kan omstille dig til nye mennesker og opgaver og du har mod på at lære nyt igennem hele din uddannelse.

Vi forestiller os, at du:

 • er samarbejdsorienteret, parat til at tage mod udfordringer samt har lysten til at lære noget nyt
 • er engageret og selvstændig, men spørger når du er i tvivl
 • er struktureret og omhyggelig, samt bidrager til opgavens udførelse
 • er serviceminded, imødekommende, kvalitets- og ansvarsbevidst
 • er initiativrig og tager ansvar for egen uddannelse
 • er dygtig til at kommunikere og formulere dig på dansk i såvel skrift som tale
 • har kendskab til Office-pakken, især Word og Excel
 • kan holde humøret højt og have let til smil til trods for en til tider hektisk dag.
For at kunne søge stillingen kræver det:

 • EUX Business med kvalifikationer til kontoruddannelse med specialer
 • STX, HF, HTX inkl. 5 ugers eller EUS med kvalifikationer til kontoruddannelsen med specialer
 • HHX
 • HG/HGS påbegyndt inden 1. august 2015 og gennemført med kvalifikationer til kontoruddannelsen med specialet offentlig administration.
Er du 25 år eller derover, skal du have foretaget realkompetencevurdering hos handelsskolen. Du bedes vedlægge realkompetencevurderingen, når du sender din ansøgning. Er du i tvivl om, hvorvidt du opfylder adgangskravene, bedes du kontakte din lokale handelsskole eller Niels Brock.

En ambitiøs og social arbejdsplads
Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi mener nemlig, at en god kultur, med dialog og samarbejde er forudsætningen for, at vi lykkes. Derfor er her plads til grin og rig mulighed for at deltage i sociale arrangementer på tværs af koncernen. Samtidig får du gode udviklingsmuligheder og stor fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv.

Der er flere elever ansat i Uddannelses- og Forskningsministeriet, og vi arbejder for, at alle har en god og lærerig elevtid. Kontoreleverne deltager derfor i introduktionskurser til de forskellige systemer, og der er planlagt et intro-forløb, så alle kontorelever får en god start. Kontoreleverne har også et netværk, hvor de deler erfaringer og viden på tværs. Desuden mødes eleverne jævnligt til elevfrokoster.

Du ansættes i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation.

Vil du vide mere om stillingen, så kontakt HR-medarbejder Maryla Poulsen på telefonnummer 7231 8014 eller på e-mail mpo@ufm.dk eller fuldmægtig Kristina Maria Klausen på telefonnummer 7231 8095 eller på e-mail krmk@ufm.dk.

Søg stillingen
Klik på knappen ”søg stillingen”, eller søg via vores hjemmeside www.ufm.dk/job-i-ministeriet. Din ansøgning mv. skal være uploadet senest søndag den 30. april 2021.

Vi forventer at holde to samtalerunder. Vi forventer at udholde første samtalerunde i uge 19 og anden samtalerunde afholdes i uge 20. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres personlighedstest.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede, uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Nydansker.

?
Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.