Koordinerende it-chef i Danmarks Statistik

Har du lyst til at stå i spidsen for udvikling og drift af it på en af statens største it-arbejdspladser? Har du også lyst til at bidrage til gennemførslen af Danmarks Statistiks nye Strategi 2022, herunder en understøttende it-strategi? Nogle af de centrale temaer i it-strategien er formidling af viden via digitale medier, anvendelse af teknologier indenfor machine learning og datadeling med andre offentlige myndigheder. En af vores centrale værdier er åbenhed, hvilket betyder at du bl.a. skal bidrage til, at Danmarks Statistik bidrager til realiseringen af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi. Stillingen er med tiltrædelse 1. juni 2018.  
 
IT understøtter ca. 600 interne brugere og 3.500 eksterne forskere og analytikere, som kører på vores it-miljøer. Pt. har IT ca. 85 ansatte. Den koordinerende it-chef står for koordinering og overordnet styring, herunder skal du varetage den koordinerende ledelse af en it-ledergruppe bestående af tre personaleansvarlige chefer og en vicekontorchef. Du skal være kontaktpunktet mellem IT og afdelingsdirektøren for Brugerservice. Du og de tre personaleansvarlige chefer refererer til afdelingsdirektøren.  
 
Ansvarsområder  
It-chefen har det tværgående ansvar for at sikre et driftssikkert og udviklingsorienteret it-miljø, der understøtter statistikproduktionen samt de administrative funktioner. Ansvarsområdet omfatter bl.a.:  
• koordinering og tværgående styring af ressourcer og it-budgetter, jf. den aftalte it-governance-struktur  
• tæt samarbejde med vores kunder, dvs. statistikkontorerne, administrative funktioner og eksterne samarbejdspartnere med henblik på at leverancer levereres til den aftalte tid og kvalitet  
• opfølgning på leverede services og rapportering til it-fora  
• it-sikkerhed, dvs. overholdelse af besluttede standarder (bl.a. ISO 2700x)  
• udvikling af en tidssvarende og driftssikker it-arkitektur  
• deltagelse i nationale og internationale fora om digitalisering og it-understøttelse af statistikproduktionen.  
 
Dine kompetencer  
Ved besættelse af stillingen lægger vi vægt på, at du  
• har gode motiverende lederevner  
• vilje og evne til at skabe forbedringer og resultater  
• har erfaring med forandringsprojekter  
• er god til at skabe samarbejdsrelationer og kommunikere vanskeligt it-stof klart og kortfattet.  
• har erfaringer med styring af komplekse it-udviklingsprojekter  
• har relevant it-faglig erfaring.  
 
Løn og ansættelse  
Ansættelsen følger rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten af 9. april 2014. Stillingen er indplaceret i løngruppe 1 og besættes på åremål. Foruden åremålstillæg ydes der resultatløn. Herudover kan der eventuelt forhandles kvalifikationstillæg. Hvis du er tjenestemand i forvejen, vil ansættelsen kunne ske som tjenestemand på åremål.  
 
Der vil blive brugt personlighedstest i rekrutteringsprocessen. Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 10 og 11.  
 
Ansøgning og kontakt  
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte afdelingsdirektør Torben Søborg på tlf. 39 17 30 71.  
 
Vil du gerne være den nye koordinerende it-chef, så send din ansøgning, CV og eksamenspapirer ved at klikke på ”Søg stillingen” nedenfor.  
Hvis du er tjenestemand, stiles ansøgningen til Dronningen.  
 
Kort om Danmarks Statistik  
Danmarks Statistik er den centrale myndighed for den danske statistik, placeret i Økonomi- og Indenrigsministeriet. Vi indsamler, bearbejder og offentliggør statistiske oplysninger om samfundsforhold. Danmarks Statistik har cirka 550 ansatte og er en familievenlig arbejdsplads med gode udviklingsmuligheder. Få et hurtigt overblik over Danmarks Statistik på www.dst.dk.  
Se vores medarbejdervideo her: https://youtu.be/UanDN4JQ5us  
 
Du kan følge os på LinkedIn    
 


Du har ikke vedlagt dokumenter til din ansøgning. Klik på 'OK' knappen nedenfor for at sende din ansøgning alligevel, eller klik på knappen "Annuller" og vedhæft dokumenter, før du sender din ansøgning igen.

Ikke det rigtige job?

Opret en jobagent og få dit nye job direkte i indbakkenOpret jobagent her

Andre job der matcher din søgning

Indrykket:29. januar 2018
Udløbsdato:20. februar 2018

Justitsministeriet søger en IT-chef

Justitsministeriet

Justitsministeriets departement forstærker det strategiske fokus på informationssikkerhed og digitalisering. Vi søger derfor en ny IT-chef, der skal stå i spidsen for ministeriets digitale transformation og fornyelse af ministeriets arbejdsgange og ...
Indrykket:6. februar 2018
Udløbsdato:20. februar 2018

Senior IT Manager for Infrastructure Engineering within Vessel IT

MAERSK LINE A/S

Pick a point on a globe, and Maersk won t be far away. With 90 of global trade carried by sea, there is a fairly high chance that the shoes on your feet or the phone in your pocket travelled to you on a Maersk vessel. Would you like to impact the da...