Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kostfaglig eneansvarlig søges til Solhusets produktionskøkken

Vil du være med til at skabe madglæde, madmod og stå i spidsen for en grøn omstillingsproces med klimavenlige måltider til børn? Så er du måske vores nye kollega.

Solhuset er en selvejende integreret institution i Hørsholm, som ønsker at fokusere på klima, miljø og energi i børnehøjde. I fællesskab skal vi nu have kickstartet den grønne omstillingsproces og have sat handling bag vores grønne visioner. Den grønne omstilling skal afspejle sig i det pædagogiske arbejde i hverdagen, hvor natur, udeliv, bæredygtighed og et stærkt og levende børnefællesskab skal være omdrejningspunktet.

Vi søger en kostfaglig eneansvarlig til vores store produktionskøkken. Som eneansvarlig skal du stå i spidsen for at omlægge Solhusets køkken til egenproduktion med fokus på bl.a. økologi, klimavenlig madlavning, reduktion af madspild og bæredygtighed.

Som kostfaglig eneansvarlig er du - i et tæt samarbejde med en assistent og husets ledelse - ansvarlig for alle køkkenrelaterede aktiviteter, herunder indkøb, egenkontrol, hygiejnekontrol, økologiregnskab og køkkenets økonomi. De konkrete opgaver i køkkenet består af alt fra planlægning, indkøb, forberedelse og tilberedning af mad og bagning til servering, opvask, oprydning, rengøring af køkkenet, vareopfyldning, hygiejnekontrol, udarbejdelse af økologiregnskab, budget- og økonomistyring, evaluering af brugertilfredshed osv.

Du skal i dit arbejde være bevidst om, at det fælles mål for Solhuset er at skabe trygge rammer om et godt børneliv, hvor omsorg og nærværende voksenstøtte sikrer alle børns udvikling og trivsel gennem leg og meningsgivende fællesskaber. Der vil i jobbet blive lagt vægt på, at du har gode samarbejdskompetencer og er en synlig og stærk kulturopbygger i køkkenet.

Vi tilbyder

 • Et køkken som står overfor en ny og spændende udviklingsproces.
 • Stor frihed og selvstændighed inden for de gældende regler, rammer og vejledninger for mad og måltider i daginstitutioner.
 • Supplerende kurser som følge af udviklingen på området og stigende krav til viden om grøn, bæredygtig og klimavenlig madproduktion og madkultur.
 • Udvikling af og samarbejde om eks. køkkenhave og bål-mad.
 • Samarbejde med bestyrelsen om at udvikle en ny og grøn mad- og måltidspolitik.


Yderligere skal vi i løbet af 2021 i gang med at arbejde med det pædagogiske måltid som læringsrum.Faglige og personlige kompetencer

 • Du er uddannet ernæringsassistent, professionsbachelor i Ernæring og Sundhed eller har en anden lignende køkkenfaglig uddannelse.
 • Du har meget gerne erfaring fra lignende stilling.
 • Du skal være visionær, nytænkende og have erfaring med eller interesse for at lave grøn mad til målgruppen 0-6 år.
 • Du har stor erfaring med at minimere madspild og har et stort fokus på fremme af bæredygtighed indenfor både madproduktion og generel madkultur.
 • Du har i dit virke et stort fokus på hygiejne i køkkenet.
 • Du har overblik og kan have mange bolde i luften samtidigt.
 • Du evner at planlægge din egen tid og opgaver effektivt - i samarbejde med din kollega i køkkenet.
 • Du er effektiv, grundig og god til at holde orden omkring dig.
 • Du er fortrolig med IT på brugerniveau, herunder eks. Excel.
 • Du formår selvstændigt at gennemføre den nødvendige økonomistyring af køkkenets samlede økonomi og lave økologiregnskab.
 • Du er initiativrig og igangsættende og kan planlægge og organisere arbejdet i køkkenet på en effektiv måde – i samarbejde med din kollega i køkkenet.
 • Du er serviceminded og interesseret i at samarbejde med det pædagogiske personale om det pædagogiske måltid.
 • Du kan tage imod konstruktiv kritik og er lyttende og reflekterende ift. børnenes modtagelse af maden.
 • Du ser dit job som et supplement til den overordnede pædagogiske kerneopgave.
 • Du bidrager aktivt til et positivt, konstruktivt og udviklende samarbejdsmiljø – også med det pædagogiske personale og forældrene i den samlede institution.

Kort om institutionen
Du træder ind i en institution med 107 børn i alderen 0-6 år, som er fordelt på 2 vuggestuegrupper, 1 mellemgruppe, 2 børnehavegrupper og 1 skolegruppe samt 22 kollegaer. Solhuset blev bygget i 2011 i samarbejde med VELUX med en ambition om at skabe en daginstitution, hvor børn lærer i samspil med naturen i en bygning, der har positiv indvirkning på miljøet. Solhuset producerer bl.a. elektricitet ved hjælp af 250 kvadratmeter store solceller på taget. Solhusets fysiske rammer er lyse og indbydende, og huset er indrettet som en lille by med små gader og torve. Solhuset har en dejlig stor legeplads med plads til aktiviteter til både store og små.


Mere viden Stillingen er normeret til 34-37 timer om ugen og ønskes besat pr. 1. december 2020.

Ansættelsessamtaler holdes d. 22.oktober 2020 fra kl. 16.00.

For yderligere oplysninger om stillingen er du velkommen til at kontakte leder Louise Jeppesen på ljep@horsholm.dk tlf. 40328455
Ansættelses- og lønvilkår fastsættes i henhold til gældende aftaler samt faglige og personlige kompetencer.

Søg sådan
Sidste frist for ansøgning er d. 18. oktober 2020 kl. 12.00.

Brug knappen til højre for at søge stillingen. Du vil blive bedt om kontaktoplysninger og om at uploade dit CV og din ansøgning.


Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.