Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Annoncen er udløbet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference

Kriminalforsorgen Hovedstaden søger kontorelever

Kunne du tænke dig en uddannelse med speciale inden for offentlig administration og blive en del af en organisation, hvor du kan gøre en samfundsmæssig forskel, og hvor du har mulighed for at skabe forandring? Så er Kriminalforsorgen Hovedstaden måske lige stedet for dig at kickstarte din karriere.

Kriminalforsorgen Hovedstaden søger per 1. september 2021 et antal engagerede kontorelever. Som kontorelev hos os vil du få en alsidig og bred kontoruddannelse, hvor du vil komme rundt i forskellige enheder.

Vi lægger vægt på, at du trives i din elevtid, og du vil få tilknyttet en oplæringsansvarlig i hver enhed, der skal guide dig i dit arbejde. Derudover får du en uddannelsesansvarlig, der bl.a. skal sørge for en god elevplan og sørge for at de aftaler, der indgås i forbindelse med din elevtid, overholdes.

Kriminalforsorgen Hovedstadens områdekontor står for den overordnede styring, controlling, udvikling og kvalitetssikring i relation til områdets 5 institutioner og som elev i Områdekontoret vil du komme rundt i flere af områdekontorets enheder herunder HR-Ledelsessekretariatet og Ressource (økonomi og regnskab) og desuden vil en del af din elevtid foregå på en institution – eksempelvist et fængsel, en arrest eller en KiF-afdeling. Her vil du blandt andet opleve, hvad det vil sige at arbejde helt tæt på klienterne.

Dine opgaver vil være mangeartede, og du vil bl.a. komme til at arbejde med HR -og regnskabsopgaver, samt ledelsesbetjening, referatskrivning, koordinerings- og serviceopgaver, kommunikation, journalisering, sagsbehandling mv. På den måde vil du, når du er færdig, være godt klædt på til en ansættelse i enhver offentlig organisation.

Om dig

 • Du er videbegærlig, nysgerrig og har lysten til at lære nyt
 • Du ved, at du selv skal yde en indsats for at opnå resultater, og tager aktivt ansvar for din læring og dit arbejde
 • Du er god til at omgås forskellige typer mennesker
 • Du har en frisk tilgang til dit arbejde, og lader dig ikke slå ud af udfordringer eller travlhed
 • Du er mødestabil og indstillet på, at der vil være en del rutineprægede opgaver
 • Du holder af også at løse akutte opgaver eller indgå i større projekter
 • Du behersker både skriftligt og mundtligt dansk på højt niveau
 • Du har rimelige IT-kundskaber, kender til Office-pakken og ikke mindst – du har lysten til at arbejde digitalt
Forudsætninger for ansættelse

Vi forventer, at du har afsluttet én af disse uddannelser:

 • EUX Business med kvalifikationer til kontoruddannelse med specialer
 • STX, HF, HTX inkl. 10 ugers HGS eller EUS forløb
 • HHX inkl. 5 ugers grundforløb
 • HG med kvalifikationer til kontoruddannelse med specialer opnået før 1. august 2015
Er du i tvivl om, hvorvidt du opfylder adgangskravene, bedes du kontakte dit uddannelsessted. Er du fyldt 25 år, skal du kontakte en erhvervsskole med henblik på at få lavet en realkompetencevurdering (RKV), som skal vedlægges din ansøgning.

Det er også en forudsætning for ansættelse, at du i forbindelse med en eventuel samtale giver dit samtykke til, at Kriminalforsorgen må indhente og vurdere oplysninger om dig i Det Centrale Kriminalregister.

Løn- og ansættelse

Stillingen er en 2-årig elevstilling med tiltrædelse den 1. september 2021.

Der er tale om en fuldtidsstilling og arbejdstiden er 37 timer om ugen inkl. frokost. I flere af enhederne vil der være mulighed for fleksibel arbejdstid. Ud over den praktiske uddannelse i Kriminalforsorgen Hovedstaden er der i alt 15 ugers skoleforløb, inkl. den afsluttende fagprøve.

Ansættelse og aflønning sker efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og HK/Stat, samt OAO-S-fællesoverenskomst.

Arbejdsstedet vil primært være: Områdekontoret i København, Sankt Kjelds Plads 11, 2100 København Ø. Herudover vil der være et modul, hvor dit arbejdssted vil være på én af vores institutioner, hvorfor du skal være indstillet på en vis mobilitet, da ikke al din elevtid vil foregå i Københavns kommune.

Om Kriminalforsorgen Hovedstaden

Kriminalforsorgen Hovedstaden består af Områdekontoret i København, Transport og bevogtningsenheden, 1 lukket fængsel, 1 åbent fængsel, 1 udrejsecenter, 6 arresthuse, 5 afdelinger i friheden, samt 2 pensioner, som geografisk ligger i København, i Nordsjælland, på Færøerne og på Bornholm.

Området har ca. 1200 ansatte, fordelt på fængselsbetjente, transportbetjente, værkmestre, socialrådgivere, lærere, sundhedsfagligt personale, pædagogiske assistenter, akademikere og administrative medarbejdere.

For yderligere information om kriminalforsorgen henvises til hjemmesiden www.Kriminalforsorgen.dk

Sådan søger du

Du søger stillingen via linket ”søg stillingen”

Ved at søge elektronisk sikre du, at dine dokumenter modtages korrekt, og at du dermed kommer i betragtning til den ledige stilling.

I stedet for at sende en traditionel ansøgning, skal du besvare nedenstående 4 spørgsmål og uploade dit CV og dine eksamensbeviser eller terminskarakter. Hvis du forventer at afslutte dit grundforløb i sommeren 2021 skal dette også fremgå. Har du modtaget merit for dele af adgangskravene, skal du også vedlægge disse.

Din besvarelse på de 4 spørgsmål må max fylde en A4 side.

 • Hvorfor har du valgt at søge en stilling som kontorelev med speciale i offentlig administration?
 • Hvilke erfaringer fra skole eller arbejde mener du at kunne drage fordel af i jobbet som kontorelev?
 • Når du har læst om stillingen som kontorelev hos os, hvilke personlige kompetencer kan du så bruge i forbindelse med din uddannelse.
 • Hvad forventer du af Kriminalforsorgen som arbejdsplads.
Ansøgningsfristen er mandag den 26. april 2021.

Samtaler vil finde sted i uge 18.

Nærmere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til uddannelsesansvarlig Ann Hjøllund Topp, tlf. 7255 9016, annhjollund.topp@krfo.dk.

Kriminalforsorgen Hovedstaden opfordrer alle interesserede – uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold – til at søge stillingen.
Mere af samme slags?

Modtag jobannoncer der minder om dette job i din indbakke.
Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Du kan altid trække dit samtykke tilbage.